Uprava fotografii zoner

Fórum pro všechny, kteří chtějí vylepšit své fotografie. Návody všeho druhu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Lexin 23. 2. 2014 20:35

Ahojda
Byl by tady někdo tak hodný a poradil začínající amatérské fotografce s úpravou fotografií .
Fotografie upravuji v Zoneru 15 P asi mi doporučíte fotoschop ale cenově pro mě zatím nedostupný.
Co vlastně potřebuji . :hm
-jak co nejrychleji bez velké ztráty kvality z třeba přiložené fotografie udělat 800x800
-udělat tedy čtverec a okolí aby bylo pěkně bílé barva riflí ani bot se nezměnila ani tvar .
Nešlo mi to vložit v RAW tak jsem to musela zkomprimovat. O:-)
Předem děkuji všem za pomoc Vaše Lexin ;-]
Přílohy
IMG_0734.jpg
foto rifle
Lexin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tajnik 24. 2. 2014 08:05

Z neceho vetsiho a kvalitnejsiho by se dalo pri trose trpelivosti udelat vyber objektu, vyriznout a polozit do noveho obrazku s bilym pozadim libovolne velikosti. To zvladne i Zoner.
Jestli ale ma byt neco z tohohle pidiobrazku, a to rychle, pak bych spis doporucil obratit se na poradnu nektereho z magu anebo kouzelniku...cary mary fuk nezvladne ani Photoshop :-[ .
tajnik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kelav 24. 2. 2014 09:38

Lexin, tady to je... (upravil jsem to ve Photosopu, bylo to na minutu.) https://www.dropbox.com/s/8aabza35ymbx90w/IMG_0734.jpg
www.fotovalek.cz
kelav
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ziki 24. 2. 2014 13:57

Drahý Photoshop netřeba, stačí na to i mnohem cenově dostupnější GIMP ;). Výsledek asi minutové práce v GIMPu:
Obrázek
Jinak rychlý postup: vytvořit bílou vrstvu jako pozadí nejlépe s rozměry vkládaného obrázku, do druhé vrstvy vložit požadovaný obrázek, z vrstvy a obrázkem pomocí přibližného výběru "magické hůlky" a klávesy shift vybrat pozadí a to pozadí smazat, sloučit vrstvy, změnit rozměry (v tomto případě 800x800) a exportovat do .jpg popřípadě jiného požadovaného formátu.

Pozn.: Teď při psaní příspěvku mě napadl ještě rychlejší postup bez použití vrstev, jen pomocí přibližného výběru vymazat pozadí a pomocí nástroje plechovky vyplnit pozadí bílou :). Tento postup by měl být použitelný i pro Zoner Photo Studio (nástroje kouzelná hůlka a výplň) :).
"Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora."
ziki
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lexin 24. 2. 2014 16:22

kelav píše:Lexin, tady to je... (upravil jsem to ve Photosopu, bylo to na minutu.) https://www.dropbox.com/s/8aabza35ymbx90w/IMG_0734.jpg

Drahý Kelave přesně to potřebuji umět na zoneru opravdu se ti to povedlo. :tleskani
Lexin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kelav 24. 2. 2014 16:32

Lexin: Jsem Ti to udělal, aby ses s tím nemusela dělat. Zoner tu mám taky, psát ale návod nebudu. To nechám ostatním. Případně mrkni na http://www.milujemefotografii.cz
www.fotovalek.cz
kelav
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lexin 24. 2. 2014 16:40

ziki píše:Drahý Photoshop netřeba, stačí na to i mnohem cenově dostupnější GIMP ;). Výsledek asi minutové práce v GIMPu:
Obrázek
Jinak rychlý postup: vytvořit bílou vrstvu jako pozadí nejlépe s rozměry vkládaného obrázku, do druhé vrstvy vložit požadovaný obrázek, z vrstvy a obrázkem pomocí přibližného výběru "magické hůlky" a klávesy shift vybrat pozadí a to pozadí smazat, sloučit vrstvy, změnit rozměry (v tomto případě 800x800) a exportovat do .jpg popřípadě jiného požadovaného formátu.

Pozn.: Teď při psaní příspěvku mě napadl ještě rychlejší postup bez použití vrstev, jen pomocí přibližného výběru vymazat pozadí a pomocí nástroje plechovky vyplnit pozadí bílou :). Tento postup by měl být použitelný i pro Zoner Photo Studio (nástroje kouzelná hůlka a výplň) :).

Ziki ty jsi můj poklad tak nějak jsem si to představovala.
Zatím mi nejvíce pomohl nicméně krůček po krůčku se propracovávám k tomu co potřebuji.
To co tě napadlo při psaní příspěvku je rychle ale výběr kouzelné hůlky mi někdy nevybere přesně co potřebuji, posunout to jde štětcem ale ne vždy a ne tam kam potřebuji . Fotky jsou pak trošku kostrbaté-nehezké.

Tu první variantu budu dnes skoušet dám vědět.

Zatím děkuji pěkně Lexin

-- 24. 2. 2014 17:47 --

tajnik píše:Z neceho vetsiho a kvalitnejsiho by se dalo pri trose trpelivosti udelat vyber objektu, vyriznout a polozit do noveho obrazku s bilym pozadim libovolne velikosti. To zvladne i Zoner.
Jestli ale ma byt neco z tohohle pidiobrazku, a to rychle, pak bych spis doporucil obratit se na poradnu nektereho z magu anebo kouzelniku...cary mary fuk nezvladne ani Photoshop :-[ .

Milý Tajníku původní fotografie má velikost 18,1 Mg focena v RAW ,jak jsem psala nahoře nemohla jsem ji sem vložit a musela ji zmenšit, tím se i změnila na JPG. Kouzelníci mě vždy fascinovali i když to je jen iluze a klam ale s úpravou fotek mi asi nepomůžou.

-- 24. 2. 2014 17:53 --

kelav píše:Lexin: Jsem Ti to udělal, aby ses s tím nemusela dělat. Zoner tu mám taky, psát ale návod nebudu. To nechám ostatním. Případně mrkni na http://www.milujemefotografii.cz

Děkuji
Fotografií na úpravu mám cca 800 kousků .
Pěkné stránky proč jsem je neznala ? Hodně čtení a zajímavých věcí to ani nebudu mít čas na vás než to nastuduji. :-)) :-))
Lexin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ziki 24. 2. 2014 19:27

Lexin: Oba postupy, které jsem v předchozím příspěvku zmínil, využívají kouzelné hůlky. Kouzelná hůlka se dá jak v GIMPu, tak Zoneru podle potřeby konfigurovat, ale třeba u toho obrázku riflí nebylo třeba nic nastavovat. Stačilo aktivovat kouzelnou hůlku a se stisknutou klávesou shift (přidání do výběru) klikat různě na pozadí, přesněji klikat do odlišně nasvícených míst pozadí, dokud nebylo celé vybrané. Takto na pár kliknutí jsem vybral pozadí u obrázku riflí jak v GIMPu, tak i v Zoneru.
"Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora."
ziki
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lexin 24. 2. 2014 21:33

Tak teď já hodnoťte raďte chvalte ale i kritizujte .
Postup:
Editor
Upravit
Pokročila změna rozměru -nastavím uživatelská velikost 800x 800 rámeček- barvu rámečku jako okolí a mám požadovanou velikost.
Dále kouzelná hůlka nastaveni RGB tolerance 30 spojitý
Výběr –shift okolí postavy-pozadí
Zvolím vyplnit nastaveni měkké světlo barva bila kryti 100 /%
Hotovo jediné co mi nešlo bylo nešel mi vybrat pásek může se ještě něčím dotáhnout výběr ručně na určitou oblast ?
Předem říkám tento obrázek jsem dělala na monitoru-notebooku který není kalibrovaný ale jinak používám Eizo který kalibrovaný je tak nevím jak se vám budou ukazovat barvy.
Barvy upravuji označím hůlkou a dám úprava barev .
Přílohy
asdfghj.jpg
legíny po
IMG_0125.jpg
legíny před
Lexin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jizapo 24. 2. 2014 22:35

No já být vámi, tak bych to pozadí určitě neměnil na bílou. Jinak ta slečna bude přefiknutá. Nevím tedy v čem upravujete fotky, ale já bych určitě neměnil pozadí za čistě bílou.
No jak vám předešlí kolegové naznačili, tak bych to zrovna nechválil. Ty nohavice vypadají jak vystřižené a přilepené. Já bych určitě si dámu nástrojem "Rychlý výběr" (PS nebo PSElements) vybral a upřesnil, potom bych výběr invertoval. Což znamená, že budete mít vybrané pozadí. To bych v tom prvním případě odbarvil a zesvělil ("Odstín a sytost"), ale jen tak, aby nezanikly stíny a kontaktní stín bot. A pak ještě eventuleně pomocí masky zesvětlil vršek pozadí, aby bylo skutečně čistě bílé.
Pravděpodobně něco podobného půjde udělat i v Zoneru, ale asi mnohem obtížněji a v Gympu také, ale ten neznám vůbec. V PSE to ale zcela jistě jde stejně, jako ve velkém PS.
Přílohy
IMG_0734.jpg
jizapo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tajnik 25. 2. 2014 12:59

Lexin píše:Tak teď já hodnoťte raďte chvalte ale i kritizujte .

Tak zadny zazrak to opravdu neni, vidim tam ten puvodni sedy obdelnik a okolo bily ctverec? V tom bilym pozadi zase modelka vypada jak okousana od mysi.
tajnik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lexin 25. 2. 2014 18:26

Tajníku Děkuji za tvůj zájem i za hodnocení .
Vím měla jsem strašnou radost z toho že se mi to povedlo a trvalo to opravdu chvilku . Když jsem to vložila a dívala se na to tak jsem z toho měla stejné pocity :-| , tedy jen ty myši to opravdu ne to je jediný tvor kterého opravdu nemusím :-( ještě aby mě okusovali 8-S .
Ale zpět k tématu jak tedy dobře vybrat a oříznout nastavit aby to nebylo tak zubaté :?:

Děkuji Lexin

-- 25. 2. 2014 19:39 --

jizapo píše:No já být vámi, tak bych to pozadí určitě neměnil na bílou. Jinak ta slečna bude přefiknutá. Nevím tedy v čem upravujete fotky, ale já bych určitě neměnil pozadí za čistě bílou.
No jak vám předešlí kolegové naznačili, tak bych to zrovna nechválil. Ty nohavice vypadají jak vystřižené a přilepené. Já bych určitě si dámu nástrojem "Rychlý výběr" (PS nebo PSElements) vybral a upřesnil, potom bych výběr invertoval. Což znamená, že budete mít vybrané pozadí. To bych v tom prvním případě odbarvil a zesvělil ("Odstín a sytost"), ale jen tak, aby nezanikly stíny a kontaktní stín bot. A pak ještě eventuleně pomocí masky zesvětlil vršek pozadí, aby bylo skutečně čistě bílé.
Pravděpodobně něco podobného půjde udělat i v Zoneru, ale asi mnohem obtížněji a v Gympu také, ale ten neznám vůbec. V PSE to ale zcela jistě jde stejně, jako ve velkém PS.

Milý Jizapo děkuji že i ty se mi snažíš poradit ani tvoje úprava nevypadá špatně.
Nad ne úplně bílím pozadím jsem již také uvažovala a jeví se mi to jako celkem dobry nápad. :hm

Upravuji v zoneru 15 .
Rychlí výběr invertovat odstín-sytost již zhruba vím jak na to . Ale ty masky to se mi pořád nedaří. :-|

-- 25. 2. 2014 20:01 --

Tak kamarádi upravila jsem stejnou fotku jako jste upravovali , už je to :?: ?
Přílohy
IMG_0734.jpg
Naposledy upravil Lexin dne 25. 2. 2014 20:09, celkově upraveno 1
Lexin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lexin 25. 2. 2014 19:30

Dostala jsem takový nápad je to výzva pro každého šikulu . Nahrála jsem fotografii na http://www.uschovna.cz/zasilka/QIERCJEF7ZZC2FYF-ZTK/ . Upravme každý dle libosti požadavky jsou pouze velikost 800x800. Pozadí dle libosti a vkusu , fotografie je produktová složit má k prodeji těchto riflí. Moc se těším na vaše úpravy a další diskuzi okolo.
Vaše Lexin

-- 25. 2. 2014 21:03 --

Já mám hotovo. :-D
Přílohy
IMG_0722.gif
Lexin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tajnik 27. 2. 2014 13:43

Nekdy by se mohlo hodit na rychle orezy pozadi: http://www.fototipy.cz/clanky/clippingm ... k-kliknuti.
tajnik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod erikw 2. 3. 2014 15:06

Dobry den nasiel by sa niekto kto by mi upravil tuto fotku a zaslal na moj email erikw@azet.sk ? Za skoru odpoved vopred dakujem
Přílohy
20140302_015903_PerfectPhoto.cz_2014-03-02 14_38_33.jpg
erikw
Kolemjdoucí

Další stránka