Grafický tablet

Fórum pro všechny, kteří chtějí vylepšit své fotografie. Návody všeho druhu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod jizapo 16. 12. 2013 20:49

Jen pozor na to. Bamboo a ty zmodernizované bamboo mají kreslicí plochu A6. Pro amaterské účely bude určitě bohatě stačit. Jen aby po rozbalení nebylo zklamání, že to není A5.
jizapo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod rouak 16. 12. 2013 21:40

Osobně používám na občasné retuše Wacom Bamboo Pen and Touch (viz: http://www.zbozi.cz/vyrobek/wacom-bamboo-pen-touch/) a nemůžu si stěžovat. Pod W7 64bit byly problémy s ovladači, ale nakonec jsem to rozchodil, jen již nevím, se kterou verzí ovladače, někde jsem to tenkrát vygooglil.
rouak
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lucas (novy) 17. 12. 2013 08:50

ako je to s oneskorenim, ma tablet vo vseobecnosti nejake onskorenie vstupu (lag) kvoli tomu ze musi spracovavat vsetky urovne pritlaku atd? Alebo je to to iste ako mys? Raz som na tom niekoho videl kreslit a zdalo sa mi ze nakreslil ciaru a na monitore sa zjavila s nejakym oneskorenim, co ma trochu znechutilo. Mozno to ale len bolo na slabsom PC.
E = mc2 +-3dB
lucas (novy)
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kozakm 17. 12. 2013 09:23

To je spíš počítačem a pak také například komplikovaností používaného štětce. Je jasné, že velká stopa s nějakým složitějším efektem dá procesoru zabrat a pak se objevuje buď zpoždění nebo neplynulost (lomená čára místo hladké)
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jizapo 17. 12. 2013 13:02

Co se týká rychlosti, tak právě tam byl ten obrovský rozdíl mezi Wacomem a Geniusem. Na Wacocomu se lze zcela normálně podepsat aniž by ztratila čárka. Na Geniusu se zobrazilo sotva 1/10 podpisu. Řekl bych, že rozdíl mezi myší a perem Wacomu je minimální. Tedy alespoň u mého Intuos 3. A zdá se že problémy s ovladači na W7 -64b přetrvávají i na novějších Bamboo, jak napsal "rouak". Třeba se jim to už u té nové generace konečně povede.
jizapo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mikeczcz 17. 12. 2013 14:01

http://graficke-tablety.heureka.cz/waco ... -cth-680s/

Tohle mi přijde jako celkem zajímavý deal, co říkáte?
Mikeczcz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jizapo 17. 12. 2013 16:06

Nevypadá to špatně, asi chybu neuděláš, jen ta ergonomie není úplně OK, tlačítka by měla být dostupná levou rukou tak abys nešátral přes plochu, kde kreslíš. Jestli to nemáš daleko do Prahy tak to Apro má kamenný obchod, šel bych to tam prubnout. Ona ta fotka v inzerátu nemusí odpovídat skutečnosti.
jizapo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod T-Lama 17. 12. 2013 16:10

Genius mám (starší MousePen) a žádné zpomalení u něj nepozoruju, používat se dá naprosto v pohodě a pro občasnou práci bohatě stačí. Pro častější/každodenní používání bych asi volil něco s indukčním perem jako má Wacom.
Jinak plocha těch menších Intuosů je i tak dost velká, možná až zbytečně, ten Bambusák by asi stačil.
T-Lama
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mikeczcz 18. 12. 2013 01:05

Hm, to rozložení tlačítek je fakt trochu zvláštní, tady mi asi ani nepomůže, že jsem levák. V praze studuju, takže se můžu zajít podívat. Díky za tip! :)

T-Lama, já bych to viděl tak na 5-7 hodin práce týdně... takže bych rád, aby z toho nebolela ruka. Co je podle tebe občasná práce?
Mikeczcz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod T-Lama 18. 12. 2013 07:38

Největší rozdíl je v tom peru, jak dobře se drží. Genius dělá skoro ke každýmu modelu jiný, nevim jak Wacom, takže to je nejlepší si vyzkoušet. A jak koukám, taky dělají indukční kousky.

Pokud si ho pojedeš někam vyzkoušet, zařadil bych do srovnání asi i tyto:
http://graficke-tablety.heureka.cz/genius-easypen-m406/
http://graficke-tablety.heureka.cz/geni ... en-m406xe/

Občasným užíváním myslím právě sem tam pár hodin týdně, ať už při retušování nebo řádění v programech, jako je třeba ZBrush.
Jo a pokud používáš dva monitory, speciálně bych se informoval, jak je na tom který tablet s ovladači pro více ploch.
T-Lama
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mikeczcz 20. 12. 2013 22:24

Tak jsem nakonec trochu přitlačil a je objednaný ten Wacom :) v pondělí bude na pobočce, takže se to stihne ještě pod stromeček. Díky všem za rady.
Mikeczcz
Návštěvník

Předchozí stránka