Grafický tablet

Fórum pro všechny, kteří chtějí vylepšit své fotografie. Návody všeho druhu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Mikeczcz 15. 12. 2013 15:08

Má někdo zkušenosti s tabletem pro úpravu fotek? Jestli jít do wacomu, nebo může být genius. Jaká velikost je tak akorát. A jestli se to vůbec vyplatí? Každý postřeh vítán. Strop bych viděl někde kolem 3 000,-

Díky
Mikeczcz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jizapo 15. 12. 2013 18:52

Mám Intuos 3, velikost aktivní plochy je 210 x 165 mm, stačila by i o trochu menší, poloviční by se mě jevila už asi malá, ale určitě použitelná, protože to zabírá vždy celou plochu obrázku a ten lze zvětšovat. Genius jsem už před lety věnoval vnučce na hraní. Průšvih je, že ten Intuos 3 má občas problémy s W7 64 bit. Leč není nepoužitelný. Na retuše a kreslení je to skvělá věc, jen to chce mít dost místa na stole, aby se vešla i klávesnice a nedostával jsi z rozmístění křeče do ruky.
jizapo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mikeczcz 15. 12. 2013 21:08

O jaké problémy s w7 64 bit se jedná? Ten právě používám. Proč šel genius z domu?
Mikeczcz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Cindy557 16. 12. 2013 12:38

No, já bych se k tomuto dotazu přidal....... vybral jsem si pod stromek zatím tenhle: http://www.megapixel.cz/wacom-intuos-pro-m , ale ještě si určitě nechám poradit. Určitě tu někdo ty zkušenosti má. Dík.
Cindy557
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 16. 12. 2013 12:55

Jen malou poznámku, čím větší, tím se víc namáváš rukou. Na domácí práci dobře vyhoví A5 i menší (10x15 cm).

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Cindy557 16. 12. 2013 13:39

Má někdo zkušenost s tímhle? [urlhttp://eshop.fotolab.cz/product/tablety/graficke-tablety-wacom/wacom-cintiq-13hd/][/url]

-- 16. 12. 2013 13:41 --

Puntík píše:Jen malou poznámku, čím větší, tím se víc namáváš rukou. Na domácí práci dobře vyhoví A5 i menší (10x15 cm).

Zdravím

Takže ten Intuos raděj velikost "S" ?
Cindy557
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jizapo 16. 12. 2013 14:07

Mikeczcz píše:O jaké problémy s w7 64 bit se jedná? Ten právě používám. Proč šel genius z domu?

Na W7 nelze rozchodit Touch Strip, ač v XP fungoval výborně. A občas se nenahrají při spouštění PC ovladače a je nutný restart. Firma Wacom si moc nelámala hlavu s upgradem SW na tento starší již nevyráběný typ pro W7. Ať si zákazník koupí nový, že :D . Co nadělám. Naštěstí jiné problémy to nemá.
jizapo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mikeczcz 16. 12. 2013 14:34

Puntík píše:Jen malou poznámku, čím větší, tím se víc namáváš rukou. Na domácí práci dobře vyhoví A5 i menší (10x15 cm).

Zdravím

A co pak přesnost práce? Nemusíš pak zoomovat jako vzteklý?
Mikeczcz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kozakm 16. 12. 2013 14:45

Touch strip, stejně jako to ovládací kolečko, jsou první věci, které vypínám. Kdyby tam nebyly vůbec a tablet stál o tisíc méně, vůbec bych se nezlobil.

Přesnost je na nějaké menší retuše pohodlně dostačující.
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Cindy557 16. 12. 2013 15:45

Kozakm: Jaký grafický tablet by jsi tedy doporučil?
Cindy557
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 16. 12. 2013 16:03

Mikeczcz, ale vždyť i při práci s myší také zoomuješ jak vzteklý. Jen když na velkém tabletu chceš přejít do jiné části obrazu, musíš víc posunout ruku - a ctrl+... :-)
Velký tablet bych potřeboval jako kreslíř, pro dlouhé a přesné tahy. Takové jsou při retušování prakticky výjimečné. Zjisti si plochu, po které posouváš myš (světýlko). Aktivní plocha tabletu nemusí být větší. Tedy může, ale...... :-)

Zdravm
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jizapo 16. 12. 2013 17:30

Mikeczcz píše:

Zdravím

A co pak přesnost práce? Nemusíš pak zoomovat jako vzteklý?

Pro přesnou práci tě zoomování nemine, tak jako tak. Od toho tam byl ten Strip k nezaplacení. Na další tlačítko si dáš mezerník, abys mohl posunovat obrazem a je to. Na zbývajících tlačítkách mám Alt, Ctrl, Shift. Jinak pro přesné Výběry nejsou-li příliš členité např. vlasy ap. používám často nástroj Pero. Je to mnohem přesnější, variabilnější a rychlé. A na to je, než tablet, nejlepší kvalitní myš.
jizapo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kozakm 16. 12. 2013 18:52

Wacom formatu A5, klidne i ten nejnizsi model Bamboo, jestli se v teto velikosti vyrabi.
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Cindy557 16. 12. 2013 19:27

kozakm: Dík. Žena zase ušetří :-) .
Cindy557
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mikeczcz 16. 12. 2013 19:44

kozakm: to jsem chtěl slyšet :)
Mikeczcz
Návštěvník

Další stránka