Jak udělat fotografie krásné?

Fórum pro všechny, kteří chtějí vylepšit své fotografie. Návody všeho druhu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod anonym 9. 11. 2013 01:25

Ano, děkuji za propagaci mé tvorby a vážím si toho. Je mi jasné, že je to pohled jakému se jen těžko odolává, jen bych doporučil rozklik, zmenšené v tom rámečku je to nějaké čtverečkovaté.
anonym

Odeslat příspěvekod Radek71 9. 11. 2013 01:38

To je jedno, když to člověk tiskne, tak to stejně stahuje na disk a tiskne celý soubor z disku. Jednoznačně doporučuji vzhledem k tonalitě barytový papír.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod anonym 9. 11. 2013 01:49

Je skvělé, že umíš provádět kvalitní tisky ze snímku ve VGA rozlišení.
To by sis měl nechat patentovat, ve světě s tím jistě prorazíš.
Jinak, ano, zvětšuji na barytový papír- konkrétně na Fomu.
anonym

Odeslat příspěvekod Puntík 9. 11. 2013 02:12

od Darksome Photography píše ..".. jedná se o zcela bezcenné komerční fotky, které jsou ve výsledku naprosto k ničemu a v rodinném albu mi přijde zajímavější mít snímky přirozené a rozumě komponované.

No vždyť, jedná se skutečně o komerční snímky. Obávám se, že uměním by se bezejmenný fotograf těžko uživil. Ani akty, které by event. dělal podle tvého vzoru. :-)

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod anonym 9. 11. 2013 02:19

No právě... a pak jsou výsledným produktem peníze, nikoliv ta fotka...

Musím se přiznat, že já vidím trošku červenej hadr před očima, když se spojuje umělecká tvorba a peníze.
Osobně jsem si za focení nechal zaplatit pouze když už jsem byl v hodně velké finanční tísni, jinak vždy fotím TFP.
anonym

Odeslat příspěvekod Puntík 9. 11. 2013 03:20

Tak to bychom se mohli domluvit, jestli náhodou taky neumíš obkládat koupelny. Budu měnit kotel, na instalaci musím mít firmu, ale na dlaždičky by se mi to moc hodilo, fotkama si totiž také nevydělávám. Rád bych aby to bylo esteticky na výši, něco jako v parlamentu, prostě uměleckou práci...... :-D

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 9. 11. 2013 09:30

To se divim ze si Puntik nenasel alespon kousek krasy v dile naseho mistra. Vetsinou najde pozitivni pozici i na karte Gance.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 9. 11. 2013 11:56

Nenapsal jsem, že to je špatné. Napsal jsem - neumíš - tedy jestli také umíš obkládat koupelny....
Je pravda, že tuhle fotku bych si do pokoje nepověsil. Ale znal jsem jednoho, který čím tlustší ta zadel byla, tím víc slintal. Zbytek ho nezajímal. :-)
Podle mne to špatně udělané není, jen trochu triviální. A nejde o glamour.

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pota 9. 11. 2013 12:11

Předně - ano bavíme se o umělecky bezcenné komerční fotografii. Zde mi nejde o umění, ale o líbivost. O odkazované fotce se nebudu vyjadřovat, moc umění z ní nevidím. Jinak nějaké nápady na ten postprocess?
pota
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 9. 11. 2013 12:42

To je ortopedicka fotka. Spoluzak pracuje ve fakultni nemocnici a toto tam maji zalistovane v sekci vaznych zlomenin rukou. Vubec netusi, ze je to nekomercni umeni - nerozumi tomu.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 9. 11. 2013 12:50

Bych to nechal být. Trochu mi to připomělo, když ten z Újezda fotil svoji ségru. Před osmdesáti lety.
Sebestředných arogantních glosátorů je tu víc. Tenhle si alespoň něco umí vymyslet svou hlavou, ne že mu to pánbíček nasype do rákosí. Jinak je to nastejno.

pota, posprocesu v tom moc nevidím. Důležité je to nasvícení v plenéru.

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 9. 11. 2013 13:05

Tak je pravda, ze tady panbicek nesypal v zadnem ohledu, tam chybi cele oblasti kde se vyskytuje sebereflexe a dalsi. Ten look te komercni fotky je jednotnej ze to budto vsichni delaji podle tutorialu nebo je na to plug-in na jedno kliknuti. Treba tady: http://www.flickr.com/photos/59501805@N04/9183340917/

-- 9. 11. 2013 12:18 --

To jsem teda nalinkoval špičkovýho grafika, s tím pluginem na jedno kliknutí to nemá nic společnýho.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod daikatana_ 9. 11. 2013 14:40

Pota: trocha kontrastu, trochu to přesaturovat, lokálně podsaturovat ksichty a natónovat do teplejších barev, pak samozřejmě co největší clonu.
https://www.foto-pro.cz
https://www.karlsitretro.com
https://www.youtube.com/channel/UC8W-uMYsZewyFiKl4WrxcXQ
daikatana_
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 9. 11. 2013 14:54

Taky by dost pomohlo linkovat jak se to nepovedlo.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 9. 11. 2013 15:10

Me teda tenhle styl "happy family" fotek moc neoslovuje, takze se mi obtizne neco hledalo v archivu :D Nicmene neco castecne podobneho jsem vyhrabal:
Obrázek

Prakticky plati co psal hned na zacatku MK. Svetelny objektiv + odpovidajici denni svetlo, pripadne vyplnujici zablesk/odrazka (coz ale neni pripad tech dvou fotek v uvodu). Saturace a kontrast jsou uz jen zalezitost postprocesu, u tech puvodnich fotek je kontrast potlaceny (respektive uroven cerne - viz rovnez histogram), takze to jeste trosku prida jakoby "snovy" zavoj. Me treba ta "vyblitost" uplne nesedi, libi se mi to vic takto:
Obrázek
Petr Luňák
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka