Životnost hrotu tabletu

Fórum pro všechny, kteří chtějí vylepšit své fotografie. Návody všeho druhu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod madevil 6. 2. 2010 09:16

Dobrý den, mám dotaz na životnost hrotu. Tablet mám jen krátce a po několika hodinách čmárání má hrot viditelně zbroušené plošky. Tímto tempem si myslím, že hrot nevydrží déle, než několik desítek hodin práce (několik desítek obrázků). Vzhledem k tomu, že náhradní hroty stojí kolem 400,- za 5ks, provozní náklady mi přijdou neúměrně vysoké, když mi jeden hrot vydrží asi měsíc. Tento fakt zhoršuje ještě to, že hrot je velmi krátký a stačí opotřebění asi 1mm a už bude problém ho chytit do pinzetky a vytáhnout. Dá se hrot nějakým způsobem vytáhnout i když se mi nepodaří chytit do pinzetky? Např rozebrat pero? Je takové opotřebení běžné? Popř. mají náhradní hroty vyšší životnost? Znám tablety (ne od Wacomu) kde vydrží hrot léta...
Děkuji...
madevil
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dany0 6. 2. 2010 12:11

Měsíc až rok.

Moc na něj netlač, raději dělej krátké pohyby než dlouhé mávání. A cena je na úrovni. Pokud si vemeš náklady na výrobu a dovoz výrobce na tom těžko vydělá. Takže buď rád.

Btw, záleží na výrobci a způsobu rozpoznávání psaní. Takové displeje od Wacomu těžko vydrží dva roky jelikož je to opravdu citlivý na rány apod. Jednou si na to sedneš a kupuj nový tablet. Pokud jde o ty náhradní hroty tak skutečně mohou mít delší životnost. Ale pouze v případě že jsi dostal s tabletem vadné hroty. :D

A pro příště, to patří spíš do fóra živě:
http://forum.zive.cz
Místo abych psal další *ehm* podpis, raději půjdu ven na čerstvý vzduch.
Kdo chce pozvánku do Google Wave tak SZ! Furt jich mám spoustu :)
Dany0
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod madevil 6. 2. 2010 15:01

Díky za info. Jen musím oponovat v ceně. Výrobní náklady a náklady na dopravu takovýho šušna nepřesáhnou pár korun. Cena téměř kilo za jeden plastovej hrot se mi zdá vydírání...
madevil
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dany0 6. 2. 2010 16:04

To není jen nějakej plastovej hrot. Výrobce na tom vydělá ne víc než ~5% tak si nestěžuj.
Dany0
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod madevil 6. 2. 2010 16:46

Tak to by musel být z platiny... Prosímtě řekni mi, co je na tom tak drahýho? Omlouvám se, že ti oponuji, ale ty o tom něco víš? Vím, že to není jen tak nějakej plast, ale i kdyby to bylo z bůhví čeho, tak nemůže stát desetina gramu kilo. To by jeden kilogram takovýho "materiálu" stál asi milion, což je dvakrát dražší než zlato.... V jednom kontejneru z číny, kterej stojí sice pár desítek tisíc, převezou asi milion takovejch hrotů, takže za doprava vyjde taky na pár halířů. Kdyč číňani můžou udělat kopii minibajku blatovky za 4000,- nevím, proč takový rejpátko v nose stojí kilo, je to fakt vyděračina a to mi nevymluvíš. Je to stejné, jako levné inkoustovky, kde nová inkoustovka s náplněma je levnější, než náhradní náplně...
madevil
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dany0 6. 2. 2010 17:08

Je to firemní tajemství.
Dany0
Trvalý BAN