Načítaný RAW obrázok je ružový

Fórum pro všechny, kteří chtějí vylepšit své fotografie. Návody všeho druhu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod oniiicek 13. 9. 2009 15:18

Ahojte,

Chcel som si skúsit úpravu Raw súboru z panasonicu FZ38. Ked mi program UFRaw alebo aj RAwtherapee obrázok načítal bol celý ružový bez normálnych farieb, No ked som ho prezeral v dodávanom programe Silkypix bol pekne farebný. Neviete čo to může byt?
oniiicek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod chipoliny 13. 9. 2009 15:51

No občas se mi stává, že v UFRaw není barva obrázku přirozená (je do červena apd.). Mělo by to jít ale právě v tom raw editoru upravit. Výsledná fotka pak bývá mnohem lepší než původní (fotím Canonem 20D).
chipoliny
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 13. 9. 2009 15:59

Program musí příslušný foťák umět - FZ38 je novinka, bude nějakou dobu trvat, než jeho RAW zvládnou běžné programy. Být tebou bych používat Silkypix, je to dobrý program.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod oniiicek 13. 9. 2009 17:02

chipoliny: no ved to, že tam farba vobec nieje. Vizerá to ako BW obrázok zafarbený na ružovo
Pety:Tak budem používat ten Silkypix, len som si chcel vyskúšat aj ine programy (free).
oniiicek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 13. 9. 2009 18:47

Vyzkoušej je později - další verze. Pravděpodobně už budou FZ38 umět.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod FJakub 25. 9. 2009 05:18

Dobrý den ,
mám taky FZ38 a chtěl bych poradit nějaký český editor na RAW? Děkuji
FJakub
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 25. 9. 2009 06:00

Český? Neexistuje. Náhražka RAW konvertoru je v Zoner Photo Studiu 11 nebo 12, když se mu dodá nový Adobe Camera Raw jako pomůcka. Umí to ale jen základní nastavení a odšum. Neexistují pokročilejší věci, jako třeba kompenzace chromatické vady.
Možná, že se do něčeho staršího dá sehnat čeština na http://www.cestiny.cz, to jsem nezkoumal.
Víte někdo o počeštěném RAW konvertoru?
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod oniiicek 16. 4. 2010 20:10

Tak uz mi to funguje po case :D...no ale teraz sa vlastne pytam ci ma vobec zmysel spracovavat fotografie z RAW z digit. ultrazoomu...??? Osobne mi trochu nato nestiha PC, ale zas to nieje az tak strasne, ale jedine to ze clovek pritom stravi tolko casu a vacsinou mi vyjde fotografia menej ostra take nezaujimave farby - biela je skoro siva...oproti jpg...Skusal som v tom SilkyPiX kadejako natahovat tie tiahla ale nedosiel som k uspokojivemu vysledku...Asi to ma vyznam len u zrkadloviek a fotiek co clovek bud chce vystavovat, alebo predavat...Lakalo ma to vyskusat preto lebo nepatrim medzi "cvakacov" ale davam si zalezat na fotografii a skusam vyberat tie naj. a ostatne mazem - nezalohujem kazdu hlupost...Nechapem ked dam zostrit fotografiu jemne tak akoby ani nebola zostrena, ale ked uz dam viac tak zas ma akoby sum...
oniiicek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod odklizec 16. 4. 2010 22:59

oniiicek, zpracovani RAWu je cesta s pomerne narocnym rozjezdem. Ale kdyz zvladnes nejaky slusny editor, stane se z toho rutina. Osobne zastavam nazor, ze prave u fotaku s malym senzorem ma velky smysl jit do rawu, protoze jpeg je vetsinou rozpatlany od redukce sumu, ktera v rawu obvykle neni. Kdyz si pohrajes s rawem, muzes dostat podstatne lepsi vysledky nez z jpeg. Ale hodne zalezi i na objektivu a pouzitem cipu. Ze senzoru v dnesnich ultrazoomech a vetsine levnych kompaktu toho z rawu moc nevytahnes, protoze sumi az hruza. Ale urcite se neco da. Silkypix je dobry, ale nevim jaka verze se aktualne dodava k panasonic fotakum? Predpokladam, ze 3-ka? Kdyz tak postni nejakou fotku s jakou mas problem, klidne se na ni mrknu. Sam pouzivam Silkypix v aktualni verzi Pro ale mam i 3ku, takze by nemel byt problem ulozit parametry a loadnout je ve tvoji verzi, co jsi dostal k fotaku. .
odklizec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jxxxc 2. 10. 2011 19:57

Muzu se zeptat cim jsi se zbavil tech ruzovych fotek? Ja mam Zoner 13 a RAW z Canon 600D a driv mi to fungovalo a ted je mam taky cele ruzove a nevim jak to vratit. I kdyz vypnu veskere nastaveni, tak jsou ruzove...:(
jxxxc
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod odklizec 4. 10. 2011 10:45

Nenahral jsi do 600D nejaky novy FW? Pokud jo, podivej se po novejsi verzi Zoneru. Muze se stat, ze RAWy vyrobene s novou verzi FW proste nejsou kompatibilni s aktualni verzi Zoneru. Kazdopadne, nejrozumnejsi bude kontaktovat primo Zoner support.
odklizec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod snopa 9. 10. 2011 07:58

Ahoj Všem. Mám též problém s RAW z Canonu v ZPS 13. Fotky jsou do růžova a zkoušel jsem vše možné a nejde a nejde s tím nic udělat. DPP od Canonu chodí úplně bez problému,ale tam mám zase já problém s AJ. Poradíte?????
Díky a dobré světlo.
snopa
Návštěvník

Odeslat příspěvekod snopa 9. 10. 2011 19:42

Díky moc za link. Udělal jsem to podle toho popisu a světe div se,ono to fachá. Konečně už nebudu mít ZPS jen na JPEGy. Ještě jednou dík :tleskani
snopa
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 9. 10. 2011 21:36

Od toho jsme tady. :-)
Pety
VIP uživatel