jak fotit sport

Fotografové radí fotografům: kompozice, použití filtrů, příklady

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Bajz0 31. 1. 2008 01:39

Tak opravujem moje chybne tvrdenie funkcia panning tam je, konkretne v scenach. Ale ako som hovoril predovsetkym ma zaujimalo nastavenie v manualnom rezime. Ked bude trochu casu skusim spravit nejake fotky a porovnam vysledky.
Bajz0
Návštěvník

Odeslat příspěvekod KubaPa 31. 1. 2008 09:42

Bajz0: V manuálu to chce akorát delší čas, nic jinýho. Akorát pokud tam ten režim ve scénách je, zkusil bych ho použít - právě kvůli tý stabilizaci v jedný ose. Stejně pokud to chceš používat, budeš to muset nacvičit, takže nebude problém zkusit oba způsoby a kterej ti půjde líp, ten budeš potom používat.
KubaPa
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Bajz0 31. 1. 2008 10:19

Urcite skusim obidva postupy kvoli porovnaniu. Len tak mimochodom manualy k Panasonicu su dobre akurat tak na kurenie. Napriklad ked som hladal burst tak som vedel co hladam ako sa to vola a aj tak mi trvalo 5 min kym som to nasiel. Je to neprehladne, nesurode a neoznacene.
Bajz0
Návštěvník

Odeslat příspěvekod KubaPa 31. 1. 2008 13:18

Bajz0: No jo, no to holt neznám, já si prošel manuál při koupi foťáku, nastavil si podle něj aby mi voliče fungovaly tak jak chci a pak ho někam založil a zatím jsem ho nepotřeboval...
KubaPa
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dadajax 31. 1. 2008 13:22

Bajz0: s tím musím nesouhlasit. Co se mi na panasonicach líbí je právě přehlednost. Nevím, možná je to tím, že jsem si hned po koupi přečetl manuál, ale kdoví ;-)

Jinak pro ten panning, pokud nechceš používat ten scénický režim...tak doporučuju použít prioritu času. Zvol nějaký delší čas a pak stačí jen sledovat objekt. Jde o to, že ten pohybující se objekt musíš sledovat přesně...pokud ne, tak bude rozmazaný i hlavní objekt. Chce to nějaký cvik a hodně nervů :-)
dadajax
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lagus.at 27. 4. 2008 09:41

Jestli chces fotit jinej sport nez sachy a pod tak si kup zrcadlo
Lagus.at
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Thor007 27. 4. 2008 10:23

Zdarec,taky mám S6500fd a fotím s ním např rally. (viz http://www.brumovsko.wz.cz), fotím na režim S, nastavuju čas tak na 1/500 a protože na kratší bych musel dávat vyšší ISO (dávám 200,protože 400 už je zrnité jak cyp),zkoušel jsem používat panning,ale foťák v té rychlosti většinou nezaostří. :grr: Musím prostě zaostřit na místo kudy auto pojede a pak jenom domáčknout,jestli to jde líp, přivítám každou dobrou radu:-)
Thor007
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jirka S 27. 4. 2008 11:08

2 Thor007: Nejlíp už poradil Lagus.at kousek výš. Vážně. I to nejlevnější zrcadlo znamená velký skok vpřed. Pak by i ta galerka s rallye byla ke koukání, takhle se nemůžu zbavit dojmu, že je to mobilem.
Ale neber to prosím osobně...
Jirka S
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Thor007 27. 4. 2008 11:14

Jirka S píše:2 Thor007: Nejlíp už poradil Lagus.at kousek výš. Vážně. I to nejlevnější zrcadlo znamená velký skok vpřed. Pak by i ta galerka s rallye byla ke koukání, takhle se nemůžu zbavit dojmu, že je to mobilem.
Ale neber to prosím osobně...

Neboj osobně to neberu, už přemýšlím nad C 40D,ale kde na něj vzít a nekrást, jak říká kamarád :-)
Thor007
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jirka S 27. 4. 2008 11:30

Já vím, a koupí těla to teprve začíná. Ale výsledky za to stojí. Pak není problém třeba ISO 1600, můžeš si dovolit menší clonu a hlavní objekt se tak krásně prostorově odpíchne od nezajímavého pozadí.
Jirka S
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lagus.at 27. 4. 2008 13:50

Ja driv fotival s S5600 a myslel jsem si ze to bude v poho pac jsem driv zadnej jinej digital nemel a byl jsem z toho dost zmkalamej co se tykalo rychlosti, tak jsem si po roce koupil D80 a je to uplne nekde jinde a na konec sport stejne nefotim :-) Ale jde o ten pocit pri foceni, ten pohled do hledacku a tak, fakt parada.

http://www.lagus.dphoto.com/ - mam tam asi jen tri fotky z jedne rally (foceno s tamron 70-300 ale uz je prodany, spatna svetelnost a pomale ostreni)
Lagus.at
Návštěvník

Předchozí stránka