Vyvazeni bile pro cernobilou fotku - BW vs WB :)

Fotografové radí fotografům: kompozice, použití filtrů, příklady

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod activer 15. 1. 2006 20:13

Digitalni sum je jiny v kazdem z barevnych kanalu, obecne v modrem nejvyssi. Pokud vim, ze budu fotku prevadet do cernobila, vyplati se mi (z hlediska sumu) zvolit vyvazeni bile tak, aby byla co nejmin do modra? diky za nazory:)
activer
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Wikan 15. 1. 2006 20:33

Vyvazeni bile nema u cernobily fotky smysl.
Wikan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 15. 1. 2006 20:58

Já myslím, že ano, ale samozřejmě tím ovlivníš i možnosti budoucího převodu.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod mad.snowman 15. 1. 2006 21:56

Já si myslím, že se to moc nevyplatí. Zbytečně si rozházíš barvy a bude se s tím hůře pracovat.
Pokud jde o šum, asi bych se jeho redukci snažil nechat na specializovaným softwaru, který má dnes již poměrně kvalitní výsledky. Když takovýmu softwaru předhodíš obyč fotku, poradí si s tím, když mu jí dáš nějak víc barevně rozházenou, nemusí to být až tak dobré.
mad.snowman
Návštěvník

Odeslat příspěvekod i.hausner 15. 1. 2006 22:16

vyvazeni byle se vyplati urcite i pro bw fotky. Fotim do rawu, takze si nejdrive upravim vyvazeni bile a pak upravuju a provadim prevod do BW. K prevodu pouzivam mychani kanalu, kdyz mas oblohu spravne vyvazenou barevne, tak se to projevi pri prevadeni jinak nez kdyz bude obloha lehce do zelena nebo do jine barvy. Nedavno jsem cetl knizku od National Geographic o cernobile fotografii a tam popisuji prevod do cernbile. Jako prvni upravuji vyvazeni bile a pak prevadeji do BW.
i.hausner
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Otass 16. 1. 2006 11:36

Kde se daji sehnat knihy od NG??
Otass
Návštěvník

Odeslat příspěvekod activer 16. 1. 2006 12:03

wikman: aaaaale ma;)

Samozrejme jsem mel na mysli prevod bez pouziti mixeru kanalu..
Osobne fotim taky do rawu, a s wb pri prevodu pocitam. Pokud mam v planu prevadet bez mixeru, snazim se mit modre min, a pokud mixuju, nechavam barvy spis prirozene(aby se s tim pracovalo intuitivne). Chtel jsem si poslechnout o technikach ostatnich, a celkem se mi libi jak jsou nazory rozdilny:)

ad vyhlazovaci soft..to uz je zas jina kapitola, nemam takove veci rad. Vysledky me nikdy neokouzilly. Pokud uz neco potrebuju, udelam si to sam v PS, treba i jenom lokalne atp.
Chtel jsem teda zkusit ten neat-image plugin do ps, ale nejak to nemuzu sehnat (jako plugin verzi)
activer
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mobil-man 16. 1. 2006 14:12

Otass píše:Kde se daji sehnat knihy od NG??
Co treba na National-Geographic.cz? :wink: >E-shop
Mobil-man
VIP uživatel