Zdravíckó, zajímalo by mě, zda máte nějaké praktické zkušenosti s použitím "4K Photo Mode" Na Panasonicích pro natáčení seriózního videa (tedy ne to jen jako náhradu sériového snímání). Ideálně kde se mění hodně vzdálenost zaostření děje a je nutné přeostřovat (manuálně MF, kontinuálně (Continous AF), autofokusem AF-S ručně) .
Sice na první pohled to se to jeví kontraproduktivně (chci natáčet video, proč si mám dát 4K Photo?). Ale spousta lidí to doporučuje na netu.
Objektivně tam jsou 2 důvody: lze zahájit točení i spouští, je vidět skutečné FOV ještě před natáčením (jelikož Panasonic používá 1:1 3840x2160 Crop z senzoru, tak je tam crop od 1.2 do 1.6 dle modelu.). První je banalita a druhá věc se dá nastavit v menu i bez 4K modu. Ještě jsem si vzpomněl na další dva: rychlejší AF-S a rychlejší zoom (obojí hlasitější)
Jsou nějaké další výhody či nevýhody? Zajímají mě tyto faktory
-jiný šum
-jiná spotřeba
-jiný rolling shutter
-adaptace na změny jasu + chování auto ISO, chování automatiky, plavání těchto parametrů nebo zda zůstavají. Tedy i AWB. Například na koncertech - proměnlivá barevnost světla každou chvíli
rychlost ostření (a s tím její projev v nahraném zvuku)
- ladění obrazu, (korekce obrazový výstup/ostrost, křivky )
-- jiné možnosti ovládání
-chování foťáku
- další?