Najlahsie bolo pre mna asi naucit sa exponovat vedome tak ako chcem (tj necakat na vysledok toho, co si "mysli" o danej scene fotoaparat) a chytat tie momentky, ktore potrebujem (to slo relativne lahko aj s EOS 400D,...s 40D/1D4 sa to akurat este viac zjednodusilo)...
Druha, trocha narocnejsia vec bola naucit sa spracovat fotky - to sa mi meni skoro kazdy rok - ci uz so zistovanim lepsich postupov, alebo len potreby samotnej zmeny, nech mam nejaku novu motivaciu - aj ked zmeny su po prvych rokoch vyrazneho "laborovania" s programami a postupmi pomerne male...
Nieco, co mi stale nejde tak ako chcem, je kompozicia pri kludnejsom foteni a praca s ludmi - chyba mi vyraznejsia kreatvita, kedze ma fotenie zacalo bavit vdaka sportu, reportazam a koncertom, kde nie je nudza o momentky a staci sa ich naucit len zachytit (napr. MK vie robit sport velmi kreativne - ja zasa skor tak ako potrebovali sponzori, media alebo kluby). Na tomto budem musiet este dlllho pracovat...
To posledne, co spaja vsetko dokopy, je naucenie sa toho, co je este "vkusne" a co uz znacne prestrelene alebo privelmi fadne... fotografi fotia rozne veci, maju na ne svoj pohlad a rozdielny styl spracovania, no vediet fotku spravit tak, aby bola vacsinou ludi povazovana za dobru, je dost narocna vec...
Sam som skor na zaciatku cesty k nejakemu imaginarnemu "titulu dobreho fotografa", no snazim sa na tom popracovat