Jo, ale když s ním budeš hýbat tak to nevykompenzuje, musí zůstat stát a musí se spustit předem definována funkce. Těžko to pojede s něčím dalším v duetu,kde byk tomu bral data?
-- 6. 1. 2015 21:21 --Puntík píše: A myslím také o tom, že na cestu do a po Karibiku je nesmysl brát si příslušenství k foťáku velikosti krabičky cigaret, když si člověk může vzít pořádný stativ a kufr s paralaktickou montáží, pohonnou baterií, pochopitelně i další nabíječkou a GPSkou.
A co jako tím Karibikem chceš říct? V čem se liší od toho za humny? Buď chci fotit, nebo si chci hrát. K focení obvykle potrebuju pevný stativ tak jako tak. GPS nemusíš , montáž se dá seřídit manuálně s pomocí polárního hledáčku. Ale jako OK, beru pokud někdo cestuje prosím. Lidi co se ale věnují fotografovani hvezd překvapivě mají montáž a ne Pentax. Řešení pentaxe je prostě hráčka,nic víc nic míň.
-- 6. 1. 2015 21:25 --rodri píše:. Navíc při dlouhých expozicich je třeba foťák pointovat
Nevím jestli chápu dobře, ale rozsah posunu čipu u pentaxu dojde dříve, než nutnost přehodit montáž
-- 6. 1. 2015 21:30 --Jinak nechapejte mě špatně, já uznavam že tady má Pentax něco navíc, něco co konkurence nenabízí. Ale toto řešení není pro každého, neni cenove výhodnější, prostě je to ekvivalent s omezenými možnostmi, boduje vahou a jednoduchostí. Měnit kvůli tomu výbavu nebo dávat to jako nutnou přednost bez které se neobejdete je nesmysl. A tak to pánové, hlavě icedboss podavate. Kolik majitelů pentaxu tuto možnost využívá? Já neznám jediného.