Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
cross182 píše:1:1? Já to vše dělám kvůli tomu, abych měl fotky, jako je třeba tahle:
Na dovedení světla si chci vyrobit bouncer.
Jsem teď už z toho zmatený, pardon : ))
Puntík píše:..........."..... Mezikrouzky se pouzivaji tam, kde nedochazi ke ztmavnuti hledacku z nejakeho duvodu, napriklad pred makroobjektiv ci teleobjektiv, rozhodne se nepouzivaji u reverzu, kde se obvykle divas skrz zacloneny objektiv...".....
Proto je lépe používat mezikroužky s přenosem, kdy se ostří na plnou díru, funguje AF a k zaclonění dojde až při expozici. A obracecí kroužek jen při větších výtazích a v pevné konfiguraci (na stativu), kdy se zacloní až po zaostření.
Na př.: http://obchod.fotoskoda.cz/canon-mezikr ... cification
Puntík píše:Reverzního kroužku netřeba.
"Na př.:" není tento. A ne všechny přenosové elementy (tedy i TC) jsou schopny i AF.
Puntík píše:Věřím, že cross 182 je svéprávný a vyhledat si nejvhodnější mezikroužky dovede sám. Za panáct stovek je to bez debaty nejlepší řešení, na obracecí kroužek stále ještě lze rezignovat. Mne na můj přístroj stály víc.
Puntík píše:Inu, zatím co ty si tu hraješ na prudkého fotografa, mne za takovouto a další práci dost dobře řadu let platili. Takže se tu klidně vycukej, já přiznávám ochotně že vím, že nic nevím.
Petr Luňák píše:S tim clonenim Canon objektivu si to popsal spravne. Jen dodam, ze nekteri jedinci objetovali setovy 18-55, ktery vykuchali a kontakty ze zadni casti objektivu vyvedli na reverzni krouzek, takze ikdyz maji objektiv obracene, tak muzou menit clonu. Tobe bych to u STM asi nedoporucil, kor kdyz je to tvuj jediny objektivAle ten setak se da poridit za par stovek z druhe ruky, kdyby sis ho chtel na tyto ucely upravit a jsi trochu zrucny
cross182 píše:Nechtěl jsem vás tu rozhádat.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků