Jak na foceni svatby

Fotografové radí fotografům: kompozice, použití filtrů, příklady

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 31. 5. 2013 19:33

Když mam někde fotit něco za peníze (tzn. sem za to zodpovědnej) a vím, že tam budou nějaký nadšenci, co si chtěj taky cvaknout a tušim, že by mohli dělat problémy, tak se je snažim naopak zapojit. Lepší než se tam s nima přetlačovat. Ideální poprosit o pomoc s tim, že vidíš, že mají zkušenosti a jejich pomoc by se ti moc hodila, protože seš tam najatej. No a postavit se daj třeba ke stativu s bleskem nebo se jim dá vrazit do ruky odrazný deska, ať maj pocit, že sou hodně důležiý :-D
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod qwerts 31. 5. 2013 20:01

Je to fakt o domluvě, já taky byl cvakat na svatbě jen jako host a než se cpát hlavnímu někam kde budu zavazet, tak jsem si radši nechal některé momenty utéct, než kazit práci hlavnímu fotografovi.
Nicméně hoši, nejste v tom sami, bratr po mě chce fotit svatbu 8.6. a mám z toho docela bobky :D
qwerts
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pota 31. 5. 2013 22:30

Dám malý příklad z praxe - fotil jsem svatbu, kde se na konci podepisovali na kamenném stole, co byl za oltářem. Jakmile se k němu novomanželé a oddávající otočili, naběhlo okolo něj 7 lidí a začali fotit. Když pominu, že jsem se s nimi musel přetlačovat, druhou věcí bylo to, že jejich blesky mi zkazily asi dvě fotky.
Samozřejmě je to o domluvě, ale pokud chci odvést perfektní práci, spoléhám na sebe a na kolegyni a nechci tam překážky. Jinak ať si z místa blikají, jak chtějí, ale toto mě dokáže opravdu naštvat. Prostě novomanželé zaplatí nemalou částku (na dnešní dobu) na něco, co jim jako jediné ze svatby zůstane a já jim chci dát co nejlepší fotky, ale k jejichž vytvoření potřebuji prostor.
pota
Návštěvník

Odeslat příspěvekod snopa 1. 6. 2013 05:38

Já to samozřejmě beru tak, že dotyčnému nepolezu do záběru, nebudu se s ním vytlačovat ze záběru apod. Já mám tu výhodu, že mohu fotit a zachytit momenty, které on nebude mít možnost stihnout. Např. při "kroužkování" já budu fotit emoce zůčastněných lidí, prostě chci zachytit emoce a náladu, nemusím mít snímky navlékání prstýnků z 20 cm, já se budu věnovat všemu okolo, a myslím si, že to budou také zajímavé snímky. Jen mám domluveno s novomanželi, že mě zapózují na nějaký snímek. ;-) :-)
snopa
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pota 1. 6. 2013 20:09

Dnes jsem odfotil svatbu komplet obj. 50mm 1.8 a šlo to velice dobře. Jedinou nevýhodou byl nepřesný AF objektivu, kde ani velice slušný AF modul C 7D nepomohl.
A jak dopadlo zakladatel vlákna?
pota
Návštěvník

Odeslat příspěvekod qwerts 1. 6. 2013 21:34

a nechybelo ti neco sirsiho? :D
qwerts
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pota 2. 6. 2013 01:47

Ne, na co?:D Mluvím jen o obřadu.
pota
Návštěvník

Odeslat příspěvekod qwerts 2. 6. 2013 05:52

no, kazdopadne ja mam jen 35/1,8 a 50/1,4 z pevnych, k tomu 16-85, coz me mrzi nejvic ta svetelnost :D ale budu mit SB-800 kdyz bude treba prisvitit a pujcenou druhou D7100, tak na jednu placnu 50 a na druhou ten zoom a snad to pude... takze jsi me tim potesil :D
qwerts
Návštěvník

Odeslat příspěvekod snopa 2. 6. 2013 07:13

Zdravím
já to také včera zvládnul, ale byl to boj. :-) Něco jsem fotil 70-200 a potom zbytek 17-50 což bylo snažší pro jeho světelnost. Blesk Speedlight 320 EX jsem zjistil, že do kaple se stropem cca 7 m je dost slabý, takže s rozptylkou a odraznou kartou to šlo, ale jen tak na 4-5 m. Takže na další svatbu si půjčím silnější blesk. Jinak to bylo bez problémů, ani jsme si s fotografem nepřekáželi, takže technika je vcelku. :-) :-)
snopa
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 2. 6. 2013 08:55

pota píše:Dnes jsem odfotil svatbu komplet obj. 50mm 1.8 a šlo to velice dobře. Jedinou nevýhodou byl nepřesný AF objektivu, kde ani velice slušný AF modul C 7D nepomohl.
A jak dopadlo zakladatel vlákna?

Tak to seš vážně odvážnej. Po zkušenostech s 50/1.8 (rukama mi prošli asi 4 kusy) bych si s tim netroufnul na nic, kde by se nedalo focení opakovat a nebo na tom záleželo... Já plánuju, že nasadim 24-70 a budu doufat, že s tim odfotim většinu fotek a nebudu muset moc přehazovat.
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod Radek71 2. 6. 2013 09:18

Si srovnejte budíky, nekomu stačí něco co je pro jinýho absolutně neakceptovatelný.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod snopa 2. 6. 2013 10:12

re: Si srovnejte budíky, nekomu stačí něco co je pro jinýho absolutně neakceptovatelný.

Jak si srovnejte budíky??????????????? :-D

Asi bude rozdíl mezi "někomu stačí" a na "něco stačí". Já si tu jebku 50/1.8 taky koupil, a leží doma zaprášenej, páč je k ničemu. Včera jsem fotil se zoomem 17-50 a neumím si představit, že bych měl jen 50 mm, a to ta kaple byla hooodně velká. ;-) :-)
snopa
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 2. 6. 2013 10:26

no tak vetsinou cloveku staci presne to, na co staci, navic Lukas by se mohl divit mnohem presneji, kdyz by pota neco nalinkoval
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod meviphotography 2. 6. 2013 11:08

Tak vcera jsem tak nejak z tech 800 fotek na 95% uspel bez postprocesu, tak se to jeste snad zvedne :) samozrejme to protridim, aby toho nebylo tolik
Jinak ja jel pri zdobeni aut a pri hostine s oslavou take na pevnou 50/1.8 a to s C500D - bez problemu :) stejne tak s man. bleskem :) pomohl mi jeho vykon (sm. c. 58) :) jinak obrad jsem fotil se setakem 18-55...vsechno na manual rezim, akorat venku jsem vsechno bral na prioritu clony :) ovsem diky naprostymu slejvaku nebylo zadny aranzovany foceni, ani neni moc fotek foceni pred radnici, nasedani novomanzelu do auta apod....jinak u me spokojenost :) tele jsem ve finale ani nevyndal, coz me trochu mrzi...
celkove shrnuti - 2 akumulatory v gripu drzely na vybornou (i dnes zobrazuje plnou silu), blesk v pohode, stacily mi 2 sady a i tak obe maji i dnes plno energie, naflakano kolem 800 fotek, co mi jeste hodne pomohlo tak byly nasazeny UV filtry venku, takze kdyz mi na ne nalil dest, jenom jsem je otrel a potom v interieru jsem je sundal :) vetsinu fotek mam teda na vodorovno a budu orezavat, zesvetlovat, ztmavovat atd. :)

dekuju vsem zucastnenym tohoto vlakna :)
meviphotography
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pota 2. 6. 2013 11:40

Radek71 píše:no tak vetsinou cloveku staci presne to, na co staci, navic Lukas by se mohl divit mnohem presneji, kdyz by pota neco nalinkoval

Mohu něco nalinkovat, až fotky budou hotové. Každopádně jak jsem psal, svatby fotíme dva a kolegyně měla klasika C 17-55 2,8, takže nebojte :D ;-). Jinak nevím, v čem by měl být problém. 50mm je úplně v pohodě, navíc díky DOF jsou fotky zajímavější.
pota
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka