Jak na foceni svatby

Fotografové radí fotografům: kompozice, použití filtrů, příklady

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod pota 27. 5. 2013 17:00

Na té Islandské svatbě se mi líbilo, že tam nebylo zbytečně moc fotek z obřadu. Taky na co je 20 fotek snoubenců, jak stojí u oltáře, kor když se chlapík hrozně mračí :D.

Jinak mě se osobně líbí tento styl a tato paní nám bude jednou fotit svatbu.
http://www.zuzanascharf.cz/index2.php#!/2/Color/47

Mimo jiné mi nyní fotila přítelkyni jako dárek k mým narozeninám a to je prostě jiná liga, než co umím já. Ačkoli já raději neživé předměty :D.
pota
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 27. 5. 2013 17:04

No právě proto sem si říkal, že by měl zajímalo, co by ty světový top profíci dokázali z toho "českýho mála" dostat, když by neměli ty možnosti, co jsou vidět na fotkách včetně focení v jinej den... Včetně těch nadšeně pózujících manželů, co snad předtim musej projít nějakym školenim pro modely.. :-)
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod pota 27. 5. 2013 17:07

"školení pro modely"
Jo to mi také přišlo. Připadá mi, že všude v zahraničí s fotografem lidé spolupracují a v ČR si občas připadám i jako nežádoucí. No co, je to práce :D.
pota
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kozakm 27. 5. 2013 17:49

lukas_highenergy.cz píše:No právě proto sem si říkal, že by měl zajímalo, co by ty světový top profíci dokázali z toho "českýho mála" dostat, když by neměli ty možnosti, co jsou vidět na fotkách včetně focení v jinej den... Včetně těch nadšeně pózujících manželů, co snad předtim musej projít nějakym školenim pro modely.. :-)

To je problém se podívat? Vynikajících českých svatebních fotografů máme dost.
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Callgaro 27. 5. 2013 17:59

pota: Koukám na fotky té paní a hned první v glamour mě praští do očí ten snímek se zavřenou pěstí... Ale jinak to nevypadá vůbec zle, paní má vypilovaný styl a postproces. Jediný co tak mě tedy ty stránky přijdou děsně pomalý.

K tomu zahraničí... Předpokládám že jste našli fotky profi fotografů a ne místních patlalů. Takový lidé většinou fotí. A z čistě matematického hlediska pokud fotí dva stejně talentovaní a jeden nafotí 10x víc toho co ten druhý, kdo z nich bude mít 10x větší pravděpodobnost na lepší fotky? Tedy i když za sezonu nafotí 4páry měsíčně a i jen 1x za měsíc se mu povede fotit navečer v klidu s fotogenickým párem má hned co dát do portolia. A takové dobré porfolio nevzniká za jeden rok. Samozřejmě ten jiný způsob vedení svateb a celého přístupu (jakož i poměru cena techniky/výdělek) je jinde a i to hraje svou nezanedbatelnou roli, jen bych vše nesvaloval na ten přístup svatebčanů. Vsadím se že i jim se kolikrát stane že si připadají "nežádoucí"
http://www.flickr.com/photos/ticmartin
Callgaro
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pota 27. 5. 2013 18:06

Callgaro: Máš pravdu, stránky jsou otřesné a to mám 100Mbit net a poměrně schopný ntb. Musím jen dodat, že postproces tolik vymakaný nemá. Používá jen koupené akce a třeba se moc nes... s retuší. Ona funguje tím stylem, že to prostě perfektně vyfotí a pak už to nemusí moc honit. Ale s retuší si mohla dát trochu více práce.

Jinak ještě doplním k svatbám - kolegyně (přítelkyně) mimo to že fotí, dělá ručně vyráběná alba a ty máme ve vyšších balíčcích svatebního focení a lidem se to dost líbí. Taky on ní odebírá pár českých fotografů. Mimo album zákazníka umí potěšit, když dostane fotky hezky zabalené:
IMG_5476.JPG
pota
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Callgaro 27. 5. 2013 18:19

Pěkný... Koukám že dáváš fotky nevložené do alba... Loni když jsem se ženil já tak jsem doma zakládali fotky do alba pomocí růžků a teda nedovedu si představit ještě jeden den navíc strávit vlepováním fotografií a přemýšlel jestli to někdo dělá :)
Callgaro
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pota 27. 5. 2013 18:30

Tak zrovna tahle svatba si album neplatila, respektive se fotil jen obřad a portréty. Jinak ne, nedáváme. Každopádně místu růžků používáme oboustraný "korektor". Vypadá to jako korektor, ale leze z toho oboustraně lepící proužek, koupíš do např. v DM. Osobně bych si nedovolil tam ty fotky dát, protože je dost velká šance, že zákazníkovi by se rozmístění nelíbilo.
pota
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Callgaro 27. 5. 2013 18:39

Teď nevím jestli si rozumíme... Oboustranně lepící růžky znám, u fotografa se divili že je nechci, ale mě se právě víc líbili tenhle starší. Navíc jsem na drobné manuální práce tele, takže s pomocí růžků shovanýma pod fotkama bych si akorát ohnul rohy těch fotek :)
To je sice pravda že by hrozilo riziko netrefení se do vkusu, ale lidi chtějí mít vše bez práce a samozřejmě ihned. Lepit si vlastní album je už příliš kreativní a namáhavé. Proč taky jsou tak oblíbené knihy že...
Callgaro
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pota 27. 5. 2013 18:43

Jo takhle to bylo myšleno. Ona je to právě hračka, fotku přejedeš zezadu krabičkou, co vypadá stejně jako korektor a pak jen fotku přimáčkneš do alba. Ale to je o preferencích.

No tak když člověk dostane album vyrobené na míru (velikost, množství a barva listů, mezilisty, barva potahového plátna, nebo vybraný dekorační papír, případně monogramy, datum na album), tak by si to tam mohl snad nalepit :D. Osobně mě ještě nenapadlo jim to tam lepit, nebo se na to ptát.
pota
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 27. 5. 2013 18:44

kozakm píše:
lukas_highenergy.cz píše:No právě proto sem si říkal, že by měl zajímalo, co by ty světový top profíci dokázali z toho "českýho mála" dostat, když by neměli ty možnosti, co jsou vidět na fotkách včetně focení v jinej den... Včetně těch nadšeně pózujících manželů, co snad předtim musej projít nějakym školenim pro modely.. :-)

To je problém se podívat? Vynikajících českých svatebních fotografů máme dost.

To nebylo míněný tak, že by u nás nebyli dobrý svatební fotografové. Jsou a je jich dost. Ale tak ty jsou na ty naše skromný podmínky zvyklí... Mě šlo právě o to, co by z těch skromnejch podmínek dokázal dostat ten profík, co je zvyklej fotit den po svatbě, ve velkym stylu a s rekvizitama. Jak koukám na ty jejich fotky tak si prostě řikám kolik je daný je těma možnostma, co mají...
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod Calven 27. 5. 2013 18:50

Ručne vyrobené albumy a obaly dokážu veľmi potešiť. Osobne ich tiež občas robím, ak je na to príležitosť... :-) Síce nie až také veľké ako ukážka, ale len vo veľkosti DVD obalu.
Přílohy
P4081129 - Version 2.jpg
Calven
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kozakm 28. 5. 2013 08:23

Jestliže i naši čeští fotografové dokážou z těch skromných podmínek dostat skvělé fotky, tak z nich asi jde dostat dost a žádné cizáky netřeba :)

jo, obaly jsou určitě fajn
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 28. 5. 2013 09:31

Ten obal je vážně dobrej nápad - taky udělám něco, ať to mají hezký, až jim to budu předávat... Vypadá to hezky a náklady na to skoro žádný :-)

to kozakm: Tak to jsem nikdy neřekl. Jen mě prostě zajímalo kolik z těch fotek od těch světových top je daných těma možnostma, co mají a kolik jejich dovednostma... Uplně stejně by mě zajímalo, co by ti čeští fotografové dokázali, kdyby měli takové možnosti...
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod pota 28. 5. 2013 10:11

Lukas: Přesně o to jde. Náklady v porovnání výdělku nula prd a člověka to jednak potěší a když ukáže kamarádce, tak je to pro tebe o to větší reklama. Mít doma šikovnou tiskárnu, tak děláme i polepy DVD, ale to třeba někdy v budoucnu.
pota
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka