Jak na foceni svatby

Fotografové radí fotografům: kompozice, použití filtrů, příklady

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Calven 27. 5. 2013 08:43

U mňa celkom zabodovalo toto:
http://nordicaphotography.com/iceland-w ... nika-doug/

Ale uznávam, že takýto štýl asi neprejde u každého... :-)
Calven
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pota 27. 5. 2013 08:58

Já bych se toho blesku tolik nebál. Už se mi několikrát stalo, že jsem svůj Canon blesk přepnul na manuál a najednou se mi fotilo o dost lépe.
pota
Návštěvník

Odeslat příspěvekod meviphotography 27. 5. 2013 09:15

to Calven:
diky za inspirativni odkaz :) libi se mi foceni pres odraz zaramovane fotky a predevsim otevirani sampana :)

pro vsechny:
jak fotit otevireani sampana, aby se stihl ten hlavni okamzik? :) rychly cas, sekvence, vysoke ISO, bez blesku?
meviphotography
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 27. 5. 2013 09:25

Tak ten odkaz je hodně zajímavěj. Hlavně ty fotky ze začátku. Sice netušim, jestli tam takhle ty lidi skutečně žijou, nebo je to všechno jen divadlo kvůli focení, ale vypadá to až neskutečně... Jen mě tam trochu štve ten mix ČB a barevnejch fotek v jednom. Ale působí to tam opravdu nehostině - prostě Island. I když se mi to možná víc líbí jako report z akce na Islandu než jako svatba...

to meviphotography: Na svatbě sem to nefotil, ale při sportu ano a prostě sem dal trochu vyšší HO, zaostřil, vypnul blesk a dal tam hodně krátkej čas a vzal to na sekvenci, co mi 1D sneslo :-D
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod Calven 27. 5. 2013 09:35

meviphotography: rádo sa stalo... A otváranie fľaše sektu? No tak to je viac o šťastí. Ako tréning na zachytenie toho správneho okamihu odporúčam akýkoľvek rýchlejší šport... :-)

lukas_highenergy.cz: presne ako píšeš Ty, aj mňa štve ten mix farebnej a čb fotky. Vôbec by mi nevadilo, ak by to celé bolo buď v čb alebo vo farbe. V oboch prípadoch by to bolo výborné. A áno, nie je to svadobná fotka v CZ a SK duchu, preto som písal, že takéto niečo asi neprejde u každého... :-)
V každom prípade, mne osobne sa to veľmi páči.
Calven
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 27. 5. 2013 09:52

Mě se to taky hodně líbí. Teda zhruba do obřadu. Ty "párty fotky" mi nic neřikaj a spíš mi to přijde, že se tam zlili lidi na firemní akci... Jinak my sme měli taky ČB i barevný fotky ze svatby ("sépii" sem zamítnul s tim, že to nesnášim :-D ), ale kdykoliv sem dělal pro někoho nějaký "reportážní" výběr ze svatby, tak tam byla jen barva, aby se to nemíchalo... Ale mě to vadí i když u sportu nebo reportáže dá někdo mix fotek do jednoho. Přijde mi to akorát rušivý...
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod rodri 27. 5. 2013 10:15

Pokud chce někdo inspiraci, tak tady ji je dost - http://www.ispwp.com/contests/ispwp-wed ... inter-2012. Jen pro zajímavost, č. 11 fotí svadby s m4/3. :-)
rodri
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lotrandor 27. 5. 2013 10:24

NO, on když někdo umí, vystačí i s iPhonem. Když umí .. :p
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 27. 5. 2013 10:53

Jo ale to by člověk třeba v kostele k tomu iPhonu potřebova ještě agregát a celej světelnej park... Teda pokud by nechtěl tvrdit, že ten šum je uměleckej záměr stejně jako ta obrovská HO :-)
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod Radek71 27. 5. 2013 10:57

Davat dve BW mezi 40 color je amaterismus, kdo tomu rozumi ten se podivi a kdo ne, tak taky :-) Lepsi je predat komplet barva a pak 10-20 fotek BW, s tim, ze je tam prunik fotek, ale tak alespon pulka BW neni v color, nebo to je jinak orezany apod. Takovy az artovy adresar co nepujde tetickam a je mozno tam mit neco mazlyho nebo na kraji.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hoax 27. 5. 2013 11:33

Mě teda pár BW fotek mezi barevnejma nevadí a ani bych neřek, že to je amatérismus. Mam pocit, že to tak dělaj skoro všichni. Když se podívam třeba na Ryana Brenizera nebo Allistera Freemana...
Naposledy upravil hoax dne 27. 5. 2013 12:03, celkově upraveno 1
hoax
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 27. 5. 2013 11:58

A tak to mě se zase líbilo, že sem na DVD dostal všechny fotky barevný a mimo to některý i černobílý... Z těch barevnejch sem si mohl nadělat výběr pro jakejkoliv typ příbuznejch a s těma černobílejma sem vlastně nedělal nic :-) Ale ten mix v rámci portfolia nebo ukázky mě prostě přijde rušivej..
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod Callgaro 27. 5. 2013 12:07

pota píše:Já bych se toho blesku tolik nebál. Už se mi několikrát stalo, že jsem svůj Canon blesk přepnul na manuál a najednou se mi fotilo o dost lépe.

No to já jo... Mám podobný blesk a není problém ho "utavit" a pěknou chvíli si počkat než si oddechne. A to člověk ani nemusí fotit na sekvenci, stačí práskat jednu fotku za druhou...
http://www.flickr.com/photos/ticmartin
Callgaro
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 27. 5. 2013 16:15

Musim říct, že to je náhodou super "uklidňovací" vlákno před focenim první svatby :-) Btw. měl jsem chvilku čas a prošel pár portfolií těch opravdu top zahraničních fotografů a docela si řikám, jak by to vypadalo, když by měli nafotit běžnou českou svatbu. Protože to co tam člověk vidí (složitá přiipravená scéna, kulisy), si v našich podmínkách (za předpokladu focení v den svatby) nějak nedokážu představit...

-- 27. 5. 2013 17:17 --

Jo už vim, kde budu fotit hostinu http://www.agenturakp.cz/pool/images/tvrz4.jpg vážně super. Tam toho místa kolem opravdu moc neni... :-D
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod Lotrandor 27. 5. 2013 16:47

Ono u nás svatba není taková "událost", alespoň většinou. Fotografie stačí z obřadu a nesmí to stát moc. To je potom těžký něco vymýšlet :p
Lotrandor
Moderátor

Předchozí stránkaDalší stránka