No v loňském roce jsem také byl požádán, abych nafotil svatbu kamarádovi.
No naštěstí se dva měsíce před termínem ženil jiný kamarád a tak jsem si na jeho obřadu zatrénoval. Ale to jsem si jen myslel. Svatba byla v kostele ( Mariánská Týnice) s mizerným nažloutlým světlem, blesk byl samozřejmostí. Měl jsem jedno tělo a dva objektivy, 17-50/2,8 a 70-200/4 nestačil jsem je ani včas přehazovat, je to fakt sešup ten obřad.

.
No nicméně přišel druhý termín a tam už to bylo celé jen na mě. To co jsem si myslel, že jsem už natrénoval mě bylo k ničemu, svatba se konala v červenci v poledne v nedostavěné kapli bez střechy (Panenský Týnec). Byl jsem vyzbrojen dvěma těly a na každém jeden z dříve zmíněných objektivů + ext. blesk. Obřad hrůza podmínky, a ani mráček, v červenci slunce silné a vysoko.
No ale obřad jsem zvládnul celkem v poho a slušné fotky se povedly, jen jedna věc se přihodila, když oddávající s asistentkou mě při podpisu jednoho svědka vlezli do záběru a já něž jsem se přemístil, svědek to měl za sebou a já to neměl. Naštěstí mě to prošlo, ale rádi z toho nebyli.
Focení po obřadu , to už proběhlo úplně v poho, avšak né v klidu. Spěchalo se na oběd.
Ale to nejhorší teprv mělo přijít, když jsme dojeli do místa,kde se konala oslava s obědem a vším dalším. Na stropě jen pár začouzených dvojzářivek, strop obložen tmavě hnědým dřevem, stěny žluté jak slunečnice a aby na hosty nepražilo slunko, tak se zatáhly rudé silonové závěsy. Umíš si představit to světlo, jaké tam bylo.
Hnus.
Bleskem o strop to nešlo, o stěny také ne a tak nezbylo než nasadit difuzér a blejskat napřímo. Hrozně jsem děkoval Canonu, že alespoň o vyvážení bílé jsem se nemusel starat a můj foťák to zvládá celkem slušně, a i tady to zvládnul. nakonec se fotky povedly a novomanželé byli spokojeni. Na CD měli 290 fotek a 100 na papíru. Já ale byl po té šichtě tři dny mrtvej, jak kdybych odběhal dva maratony. 14 hodin na nohou a dva foťáky na krku.
Příště už mě snad nic horšího nemůže potkat, to už jsem si odbyl a bude to jen lepší.