Osobně přidám jednu zkušenost. Byl jsem požádán o nafocení "pouze oslavy" 90-tin - příbuzensto. Musím říct, že jsem hledal inspiraci v článcích focení svateb, které jsou v jisté fázi hodně podobné. No musím říct, že mi hodně pomohlo si vše, co nejvíce věcí, nastavení apod. připravit předem. Napsal jsem si seznam s 25 body, které se týkaly nastavení, organizace, a zkoušek. Předem jsem se ho snažil dodržovat, občas do něj nahlédl.
I tak musím konstatovat jisté rozčarování. Přece jenom akce je méně formální, než svatba, takže zachytit hlavní okamžik-gratulce, téměř nadliský úkon. Děti sice hezky oblečený skvělý ale paklíže nesou obrovskou kytku, za kterou jso ukompletně schovaný a nedá s rychle přeběhnout jinam...
Navíc stálý tlak ve smyslu, tak už nefoť to bude stačit zapříčinil nakonec poměrně málo materiálu. Takže suma sumárum. Budu rád, když do chystané CW knihy seženu, ještě něco z kompaktů ostatních.
Určitě pomohlo i předběžné nafocení místa případného skupinového focení. Dal jsem vybrat z displaye foťáku a nebylo dále co řešit.
V končném důsledku a přestože mě čeká ještě dost práce v postprocesu, tak musím říct, že ač už na několika pdobných akcích fotil, tak ten pocit, že tam nejste jen pro zábavu, ale hlavně kvůli fotkám je silně stresující a díky za to, co si člově připravil předem, či důkladně za automatizoval. Důležité byly i expoziční zkoušky hlavně v interiéru předem.
Prostě výborná zkušenost a jasný stanovisko, tak svatbu rozhodně ani za zaltý prase.