od honzyk.1 30. 5. 2013 08:30
Souhlasim, v zahranici se to dela vic, ale to neznamena, ze je to pravidlo. Ze vsechny fotky, ktery na netu najdes se musi zakonite delat vic dni..U nas se to dela, ale za fotografa se plati taky od 30-80tis, to je uz trosku nekde jinde:)
Tahle cela diskuse se posunula trosku jinam, ja jsem chtel jenom rict, ze kdyz jsem se svatbama zacinal tak jsem si proste netroufnul na to jit s nejakym horsim vybavenim. Tim myslim hlavne skla, prvni svatbu jsem delal s N17-55/2.8, 50 a 80-200/2.8 a bylo to tak akorat. Blesk byl tenkrat pro me samozrejmost. Zadny uceny z nebe nespadl, jak se rika, ale aspon by k tomu mel mit odpovidajici vybaveni:) Proste mi prijde, ze jit fotit se setakem a nejake manualni blesky atd. tak ja bych se pod neco takoveho asi podepisovat nechtel. Ikdyz je to pro kamarady, kterym na tom uplne nezalezi atd. Porad to jsou fotky, ktere budou s nima po cely zivot, porad se na ne nekdo bude chtit podivat.. V zahranici tady rikate, ze pristup je jiny, ze foti svatbu vic dni atd., ale taky si tam nikdo nedovoli jit fotit takhle..
www.honzamartinec.com