Jak nasvětlit motorku pomocí odrazné desky

Fotografové radí fotografům: kompozice, použití filtrů, příklady

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Capricho 7. 10. 2012 19:50

dost casto fotim motorky a nejvetsi problem je v tom ze navrchu se motorka blisti jak blazen ale dolu na motor dopada stin. takze je motorka nevyvazena a zanika na pozadi. nechci pouzivat blesk a tak me napadlo ze bych pouzil dve odrazny desky ktery by ji nasvitili i odspodu. akorat bych je potreboval umistit tak 2-3m od motorky.

Tak bych potreboval poradit jake odrazne desky pouzit, barvu, material, velikost atd.? aby mi to vubec z te vzdalenosti udelalo dostatecny odraz.
Nikdy sem s tim nedelal tak abych nekoupil nejakou kravinu.

Pripadne jestli znate nejake triky ktere se hodi na foceni motorek tak se rad priucim.
Capricho
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Reno.Raines 14. 10. 2012 21:17

no odraznou desku si můžeš vyrobit zadarmo - návodů na youtube máš plno, s motorkama jsou taky problémy, fotil jsem v Technickém muzeu v Praze nedávno a přesně stejný problém - vzhledem k tomu jak je to tam stísněný tak u mě řešitelný jedině jinym objektivem než sem měl Tamron 28-75, jinak pokud možno bez blesku nebo s výkonným nasvícením, fotit z větší dálny, jako odrazná deska se dá použít i kus polystyrenu nebo cokoliv velkýho bílýho, taky je asi rozdíl mezi tim jestli potřebuješ měkké světlo nebo výrazné, pokud použiješ pevnou plochu na kterou dáš alobal tak ti to bude toho světla odrážet až moc řekl bych, musíš experimentovat . .

motorku bych fotil ze vzdálenosti 5m, nasvítil 2ma reflektorama z levý a pravý strany, a pod ní + za ní dal nějakou bílou nebo černou plochu
Reno.Raines
Poslední varování