Focení v pražském metru

Fotografové radí fotografům: kompozice, použití filtrů, příklady

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod tinkao 14. 11. 2011 15:25

Víte někdo, prosím, jak je to s focením v pražském metru, hl. na nástupištích? Normálně bych řekla, že ano, ale slyšela jsem, že nějakého fotografa už kdosi vyhodil. Co jsem zatím pátrala, tak na vlakových nádražích je to povoleno (na veřejně přístupných místech), tak by mě mátlo, proč ne v metru. Díky.
tinkao
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kozakm 14. 11. 2011 15:47

Bez problémů
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Daemonius 14. 11. 2011 16:08

Pokud to nebude dělat týden po bombovém útoku, tak nejspíš no problém. :D
Daemonius
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod tinkao 14. 11. 2011 16:33

Díky. Kozakm, to "bez problémů" je stávající praxe, nebo je to podpořeno nějakým zákonem? Já abych věděla, kam kdyžtak příslušného prudiče odkázat :-) Dík.
tinkao
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kozakm 14. 11. 2011 16:35

Pravda, naposledy jsem tam fotil tak před pěti lety. Tehdy dokonce i paní z velína vylezla a přišla za mnou, popovídali jsme si, popřála mi pěkné focení a bylo to :)
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod oldbas 14. 11. 2011 17:33

Prostě bych fotil a čekal, co se bude dít. Max. Tě poprosí, abys toho nechala, nebo Tě vyvedou ven za ucho :-) V Rusku je to zakázané, ale u nás ne, alespoň o tom nevím. Můžeš si také vyrobit vizitku nějakých novin, nebo časopisu a tvrdit, že tě sem poslaly něco nafotit.
Fotím Kanónem
oldbas
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pota 14. 11. 2011 21:24

Já bych se minimálně snažil nebýt zbytečně nápadný- světla se softboxy, naftový generátor, pozadí :D. A prostě to neřeš, běž to zkusit, ale myslím si, že personál se bude buď stydět, nebo tě podpoří :).
pota
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Poltergeist 15. 11. 2011 11:32

já jsem fotil na stanici Roztyly (tam chodí málo lidí a je to taková industriální - socreal architektura, hezčí než nové stanice) a nic se nedělo, akorát když přijížděl pak druhý vlak a já fotil (s bleskem) tak sem stál na čáře, tak mě okřikli z lampiónu abych šel dál, někde na druhé straně stanice, naproti východům by to neměl být problém ani se stativem, na 5-10 minut určitě ne
Poltergeist
Návštěvník

Odeslat příspěvekod T-Lama 15. 11. 2011 12:08

Poltergeist: Na tebe někdo křičel z lampiónu? Doufám, že jsi to vyfotil! :-D

Pochopitelně není dobré lézt na čáru / za čáru či třeba do prostor, kam není veřejnosti přístup (do tunelu :-) ), jinak by to mělo být fuk.
T-Lama
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kozakm 15. 11. 2011 12:58

Pokud si dobře vzpomínám, tak mi tehdy paní ještě říkala, ať nebleskám za jízdy na strojvedoucího.
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod honzinulanek 15. 11. 2011 18:51

já se nedávno i válel na nástupišti po zemi s foťákem a nikdo nic neříkal, jen lidi divně čuměli :-)
honzinulanek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod belrok 15. 11. 2011 20:21

To nic neni, to já takhle z jara asi v 15 nad nulou stála na poli v plavkách a s plovacím kruhem a za sebou jsem měla hozenej nafouknutej balon...to teprve lidi čučeli :D :D :D....projíždějící vozy i brzdily :D
belrok
Návštěvník

Odeslat příspěvekod radek72 15. 11. 2011 22:29

Pokud tam není nápis či značka fotografování zakázáno, nebo to není uvedeno v přepravním řádu, neměl by nikdo mít právo ti to zakazovat. Samozřejmě musíš dodržovat ostatní ustanovení přepravního řádu, jako např. že nemáš vstupovat kam je zakázáno apod. takže se ho nejprve přečti aby jsi věděla dle čeho se bránit před případným šťouralem.
pinhole <1mm; Praktica MTL50 + 50mm 1.8; Canon EOS400D+seťák :( + Velbon Sherpa 600R + Lowepro Rover Plus AW + KALAHARI KAPAKO K-31 khaki
radek72
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jannnn 15. 11. 2011 22:36

http://metroweb.cz/diskuze/viewtopic.php?p=64405#p64405 a následující diskuze (pozor, je řazena od zdola nahoru ;) )
jannnn
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tinkao 16. 11. 2011 12:28

Hm, z tohohle vyplývá, že oficiální zákaz nikde není, ale když se zeptáš, odpovědí ti, že se to nesmí. Super 8-S
tinkao
Návštěvník

Další stránka