Prave nedavno som skusal odraznu dosku 5v1
http://www.fotopl.cz/produkt,805,2084.htmlJe to jedna doska s obratitelnym potahom a zakladom pouzitelnym ako difuzor, dalej tam su cierna. Tam som neprisiel na to ako funguje... mozno by sa tym dalo zaclonit slnko,len neviem na co by to bolo dobre. Biela mi pripadala ze nefunguje. Bolo to skusane pri poludnajsom slnku na presvietenie tienov a doska bola skoro pritlacena na model. Strieborna mala velku nevyhodu tu,ze odrazala az prilis. Presvietila krasne ALE model sa neprijemne tvaril,bo z jeho pohladu doska vyzerala ako druhe slnko,co mu svieti do oci. A ked som isiel s tym dalej,tak som zasa nevidel ucinok. Zlata bola jedina co sa mi videla... pri foteni ked bolo zatiahnute to celkom pekne vyfarbilo pletovku do zlatista.
Samemu sa ti bude tazko s tym manipulovat, treba este jedneho a hlavne sa s tym naucit robit.
Zatial som to zavrhol,kedze vetsinou fotim krajinky,ale stale mam v hlave chrobaka,ktory mi vravi,ze by sa doska dala vyuzit na dosvietenie makier ale aj.... ze chyba mohla byt na mojej strane.
PS: Prisiel som na super vyuzitie... pouzival som to ako odraznu plochu na blesk,ked sa nedalo triafat od stropu

Paradne to rozptylilo svetlo...