Jak na vic nez makro?

Fotografové radí fotografům: kompozice, použití filtrů, příklady

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod player 3. 9. 2009 23:27

irmo: pekny!:)Nezkousel si dat mensi clonu?U toho posledniho obrazku je hloubka ostrosti sice uzitecne velka, ale kresba uz ocividne strada:/
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
player
Návštěvník

Odeslat příspěvekod milann88 4. 9. 2009 05:56

j , difrakce zapracovala
milann88
Návštěvník

Odeslat příspěvekod irmo 4. 9. 2009 07:08

no tu cocku +4D som drzal v ruke ... (mam len lacnu hamu z bazaru za 50sk, nic moc) so zavitom 58mm a objektiv ma zavit 52mm a len na test sa mi stim nechcelo hrat. No a kedze som drzal cocku v ruke nezostavala mi ruka pre clonu, takze som mal zaaretovanu clonu 32 a fotil +- temer po slepiacku :P, akosi moja 40W lampicka to uz moc nepresvieti (normalne ostrim na clone 2.8 a potom priclonim ked stlacim spust)

A ano difrakce urobyla urcite svoje na vsetkych fotkach. Pri clone 11,16 je to idealne kresliaci objektiv, clona 22,32 je uz trochu moc (najme ked je tam este TC-2x). Osobne fotim vacsinou ciste s tim Vivitarom 100mm 1:1 max k tomu davam ten Ex-25 (redukcny kruzok), TC 2x uz hodne zvysuje neostrost a je spinavy. (a 200mm na e-3 tzv ekv. 400mm objektivu na makro je uz tiez dost drsne)

no este mozem skusit, vivitar+100mm + tc2x +ex-25 + reverzne 50mm OM zuiko (kresli lepsie ako ta hama cocka) ale reverzny kruzok mam 49mm na 49mm vivitar je 52mm, takze ocakavam malu vignetaciu.
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod milann88 4. 9. 2009 12:27

pokud priclonis tak by treba nemusel vynetovat a TC taky vykroji jen prostredek objektivu
milann88
Návštěvník

Odeslat příspěvekod irmo 4. 9. 2009 18:27

Tak som tam narval este reverzne 50mm f1.8 (OM), fotene bolo stale zrnko rasce 4mm teraz, ale blesk musel ist uz dole a odpalavany bol nadielku (este ze mam e-3 a fl50R :P)

clona 8 (aby nebola difrakcia lol), na zabere sa zmesti cca 2mm ...(crop je len na vysku, sirka je plna!)
Obrázek

na este vacsie zvacsenie doporucujem elektronkovy mikroskop a naten namontovat fotak ;-]
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod player 4. 9. 2009 18:47

Dobre ty:D
player
Návštěvník

Odeslat příspěvekod SkyHawkCZ 5. 9. 2009 08:36

to IRMO: není to elektronkový ale elektronový....
SkyHawkCZ
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jeldalukas 13. 9. 2009 22:04

dobrý den, může mi někdo poradit, kde se dá sehnat makro redukce, abych mohl obrátit objektiv nikon d80 67mm.děkuji
jeldalukas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod player 13. 9. 2009 22:21

jeldalukas píše:dobrý den, může mi někdo poradit, kde se dá sehnat makro redukce, abych mohl obrátit objektiv nikon d80 67mm.děkuji

Bud si to muzes nechat udelat napriklad ve Fotoskoda, coz te prijde na nejakych 800Kc, nebo mrknout na ebay, kde to vyjde nesrovnatelne levneji samozrejme.Napr.:
http://cgi.ebay.com/67mm-Macro-Reverse-Adapter-Ring-For-NIKON-D90-D80-D60_W0QQitemZ140314273817QQcmdZViewItemQQptZDigital_Camera_Accessories?hash=item20ab61e819&_trksid=p3286.c0.m14
player
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jeldalukas 14. 9. 2009 22:20

nemate potuchu kolik stoji postovne od ebay do cz?
jeldalukas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MurphyL6 14. 9. 2009 23:08

zkus se zeptat někoho na aukru, kdo nabízí reverzní kroužky, jestli nemá na 67mm
MurphyL6
Návštěvník

Odeslat příspěvekod player 15. 9. 2009 03:21

"- We ship worldwide via regular air mail. - Registered (insured) air mail - optional but highly recommended, the safest way to ship your package. The cost is USD 3"

Normalne zdarma,s pojistenim 3 Dolary.
player
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Luksík 27. 11. 2013 22:11

Zdravím,

jelikož nejsem v této oblasti moc zaběhlý, ale chtěl bych nahlédnout do světa makrofotek, tak se chci zeptat těch zkušenějších. Kamarád mi nabízí starý objektiv z Praktiky 50mm F/1,8. Zajímalo by mě teda, jestli při použití reverzního kroužku by šlo docílit podobných makrofotek o kterých se tady bavíte :) Ještě dodám, že používám Nikon D3100. Taky by mě zajímalo jaký teda ten reverzní kroužek použít.

Díky moc za každou radu :)
Luksík
Návštěvník

Předchozí stránka