![;-] ;-]](./images/smilies/08.gif)
mám UZ Fuji S6500 a problém preexponovania fotografií.
Ako fotím?A ako to vyzerá?

Samozrejme vonku na čiernom papieri aby som potom mohol výrobok vo photoshope orezať a s maximalnym clonovým číslom u S5600 je to F8 len nastava problem predlzenia casu expozicie.
Skúšal som to i na bielom papieri vtedy to vyzeralo super ale vobec mi nesiel výrobok vo photoshope orezať podľa kontrastu.Neskor som vyskusal i tunel s pauzovým papierom,v igelitke vonku,vo vnútri s 2mi 500W halogenkami a rozptylom svetla cez pauzaky.
Ale výsledok žiadny,najskor som myslel že problém bude asi vo fotáku a dnes by som si chcel kupit Olympus E420 a myslim ze problemy budem mat takisto s expoziciou.
Ono niekedy sa mi to podarilo cvaknut fajn ale vonku bolo vela svetla a pri clone F8 mi vytlacilo cas na 1/100s vtedy neboli na fotke ziadne prepali i ked to bolo na ciernom papieri.
Chcel by som sa opytat vsetkých skusenejsich fotografov či budem mať pozitívnejšie výsledky keď začnem experimentovať s Olympusom E420 DSLR so setackym objektivom myslim ze je to objektív 17,5-45mm ?
Viete nejakú fintu ako urobiť správnu expozíciu keramického výrobku na čiernom papieri?
Dakujem všetkým.