kapky so zatial skusal iba raz aj to nie moc uspesne ..... (
http://galerie.zive.cz/showphoto.php?ph ... user=52554)
horna kvapka je rozmazana pretoze ze je uz mimo rovinu zaostrenia, njn skusal som makro na 600mm po prepocte

.
Farby su dosiahnute tym ze som fotil proti zltej stene a zdola som to nasvietil bleskom cez modry papier, ale zaoblenie kvapiek az prilis zvyraznilo modru farbu na istych miestach.... takze az tak nedoporucujem (treba volit mensie farb. rozdieli asi

Co sa blesku tyka, tak blesk ako taky ma zablesk medzi 1/4000-1/10000 cas ktory vyrobca udava u blesku nieje cas zablesku ale min. cas ktory vie zarucit blesk (tzv cas v ktorom urcite bude zablesk od pokynu fotaku bliskni), takze je to najkratsi mozny cas ktory moze fotak nastavit aby sa urcite trafil s otvorenou clonou do okamihu ked blesk bleskne ...
Dolezite ako vzdy je svetlo ... tzv blesk + difuzor najme u kvapalin su neprijemne odleskly takze co najsylnejsie difuzne sklo (papier je dobra pomocka

).
Dolezita je samozrejme vyska s ktorej budete kvapkat, tak 0.2-0.5m sa mi zda byt vhodne.
Ja som sa triafal nahodne ale mozno by stalo za uvahu skonstruvat samoodpal ked chces dosiahnut naozaj "top" vysledky (napriklad stara pokazena gulickova mys k pocitacu ma par velmi vhodnych suciastok

)