Kde na webu vystavovat a prodavat vlastni foto

Diskuze o výstavách a fotoakcích, pozvánky, doporučení, nejlepší weby

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Zbyněk Vašek 2. 8. 2008 08:18

Pokud chápu správně, ak jim stačí pouze oskenovené číslo řidičáku nebo mezinárodního pasu spolu se jménem a zemí.
Ale osobně bych jim to taky neposlal
Zbyněk Vašek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ypres.bass 2. 8. 2008 21:04

já když to po mně chtěli(nevím už kde, ale myslím při registraci paypalu), tak jsem černou izolepou zalepil rč a číslo op - tudíž ty tajné informace a to jsem vyfotil ... vzali to
www.stanislavkolarik.cz
ypres.bass
Návštěvník

Odeslat příspěvekod gekoncik 3. 8. 2008 18:37

Takže jim nechat jen jméno, bydliště, stát a fotku?
Ne-ne-ne
gekoncik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ypres.bass 3. 8. 2008 21:12

gekoncik píše:Takže jim nechat jen jméno, bydliště, stát a fotku?
...pohlaví, datum narození...
www.stanislavkolarik.cz
ypres.bass
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Tom49 4. 8. 2008 06:58

ypres.bass píše:
gekoncik píše:Takže jim nechat jen jméno, bydliště, stát a fotku?
...pohlaví, datum narození...
rodné číslo
http://photostehlik.wgz.cz/
Tom49
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Zdeněk Dvořák 4. 8. 2008 08:00

Zdravím,
kde vystavovat, na to neodpovím.
Já spolupracuji s Fotobankou již několik let, prodávám pravidelně. Někdy se až divím co vše se dá prodat :) a nemám s nimi problém. Jen co můžu doporučit, nepřehánět ceny. Viděl jsem např. fotky orla, kterých pořídíte na každé ukázce dravců hafo. Za foto A4 trvale nevýhradní chtěl snad 8tis. Dle mého nemá šanci. Nejčastěji prodávám fotky kolem 1000,- v menších formátech. Je pravda, že to dá ze začátku hodně práce než se to začne vyplácet...
Fotografuji vše co je pro mé oko zajímavé.Používam analog i digi od Canonu s eL-kovou optikou.Mým největším úspěchem byl Fotograf roku jun.2003 a Fotograf roku 2003 v časopise Watt FotoVideo na Slovensku.
Zdeněk Dvořák
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod matus141 18. 10. 2008 17:45

Ja by som chcel zacat predavat fotky cez fotobanku... len by ma zaujimal trosku blizsie opis systemu ako to tam funguje. ja tam dam fotku, pourcujem si za to ceny... niekto si ju vyberie, povie ze ju chce, a co sa deje dalej? cital som tam nieco o podpise zmluvy (coz neviem ako urobit kedze to ide cez internet...)? mohol by to niekto trochu priblizit? dakujem :)
matus141
Návštěvník

Odeslat příspěvekod luxor333 19. 12. 2008 23:23

ahoj, som tu novy, ale co sa tyka fotografovania, venujem sa mu uz vyse roka. A este dlhsie robim dizajn a rozne ilustracie cez rozne dizajnove programy. OSobne mam skusenosti s predajom foto a obrazkov skvele, odporucam kto by mal zaujem prezrite si stranku www.fotobanky.tym.sk
luxor333
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod CernaLiska 17. 5. 2009 11:17

Pozor na zajímavou fotobanku, která je určena spis pro pokročile www.pixmoney.com :roll:
CernaLiska
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod premacz 15. 1. 2010 14:49

Zdeněk Dvořák píše:Zdravím,
kde vystavovat, na to neodpovím.
Já spolupracuji s Fotobankou již několik let, prodávám pravidelně. Někdy se až divím co vše se dá prodat :) a nemám s nimi problém. Jen co můžu doporučit, nepřehánět ceny. Viděl jsem např. fotky orla, kterých pořídíte na každé ukázce dravců hafo. Za foto A4 trvale nevýhradní chtěl snad 8tis. Dle mého nemá šanci. Nejčastěji prodávám fotky kolem 1000,- v menších formátech. Je pravda, že to dá ze začátku hodně práce než se to začne vyplácet...

Měl bych dotaz (trochu mimo téma). Jak je to s prodejem fotek z hlediska daní a účetnictví? Považuje se to již za soustavnou činnost a musím na to mít živnostenský list a všechny příjmy danit?
Pentax K-x set ("konečně :-) "), Panasonic Lumix DMC-FZ8 ...
premacz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Tom4-8 15. 1. 2010 16:48

K těm dokladům a osobním údajům - je to zcela běžně a logické. Nechápu čemu se divíte. Sám mám účet na shutterstock a je to tak známá stránka s obrovskou databází fotek, že si zneužití dat ani nemůže dovolit. A podobné je to i jinde.
Tom4-8
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jareso 25. 1. 2010 15:16

Ja mám dobrú skúsenosť zo zahraničnou fotobankou Dreamstime. Podrobnosti o predaji som rozobral v blogu: http://blog.hladacik.sk/index.php?id=273 Rozhodne odporúčam to vyskúšať.
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Fotobanka.net 16. 3. 2010 08:39

K těm co se tu podivují, proč po nich chce fotobanka.cz rodné číslo:
Pokud s někým podepisujete jakoukoli smlouvu, pak musí být obě strany jednoznačně identifikovatelné. Jste-li firma, uvádíte IČ, pokud jste fyzická osoba, je Váš jedinečný identifkační znak právě a jedině rodné číslo. Jinak nelze přesně určit, kdo smlouvu podepsal. Třeba já se jmenuji stejně jako můj otec a trvalé bydliště máme na stejné adrese, takže pokud bych ve smlouvě uvedl jen jméno a adresu, nikdo v budoucnu nedokáže, kdo z nás je vlastně v té smlouvě uvedený. Fotobanka.cz samozřejmě Vaše RČ nikde veřejně neuvádí, je to jen pro účely identifikace ve smlouvě. Osobně si myslím, že medálně rozpoutaná masáž ohledně možnosti zneužívání rodných čísel je hodně přehnaná a spousta lidí je z toho zbytečně vytřepaná :nenapadne
Pentax K-5 , Samyang 8mm f/3.5 Fisheye, PENTAX SMC DA 14mm f/2.8 ED [IF], PENTAX SMC DA 17-70 f/4 AL [IF] SDM, PENTAX SMC FA 50mm f/1.7, PENTAX SMC DA* 50-135mm f/2.8 ED (IF) SDM, PENTAX SMC DA* 300 f/4 ED [IF] SDM, manuální mezikroužky, Metz Mecablitz 50 AF-1 digital, SanDisk Extreme 30MB/s 16 GB ...
Fotobanka.net
Návštěvník

Odeslat příspěvekod radek72 16. 3. 2010 12:21

Máte někdo zkušenost s www.pixmac.cz?
pinhole <1mm; Praktica MTL50 + 50mm 1.8; Canon EOS400D+seťák :( + Velbon Sherpa 600R + Lowepro Rover Plus AW + KALAHARI KAPAKO K-31 khaki
radek72
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka