Hodnoceni fotografii v galerii

Diskuze o výstavách a fotoakcích, pozvánky, doporučení, nejlepší weby

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod chel 8. 12. 2017 13:34

:D puntik tu vali teorii nekde vyctenou z knizek, ale o praxi pravdepodobne nezavadil ;)
Světlo, to je, oč tu běží.
chel
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 8. 12. 2017 13:41

Ty troubo, mne a moji rodinu fotografie delší dobu úspěšně živila. Bohužel v čase, kdy na takové povolání musel adept mít i glejt. Takže ano, i vyčtené z knížek. :-)) :-))
:-D

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 8. 12. 2017 14:04

Jednoducho povedané väčšina ČB fotiek je katastrofa. :D
a rovnako aj väčšina farebných. :D Málokomu je dané zhúry...

Faktom ale je, že mnohí si myslia, že dosiahnu niečo viac alebo zachránia nepodarok keď to prevedú do BW. A to je chyba, viem to, sám ju občas spácham.
Naposledy upravil bob222 dne 9. 12. 2017 09:23, celkově upraveno 1
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod chel 8. 12. 2017 14:36

Puntík píše:Ty troubo, mne a moji rodinu fotografie delší dobu úspěšně živila. Bohužel v čase, kdy na takové povolání musel adept mít i glejt. Takže ano, i vyčtené z knížek. :-)) :-))
:-D
Zdravím

:D a zase nic ukaz nejake sve nejlepsi fotky. Hele pokud tomu tak je i kdyby jsi byl nejlepsi ceskoslovensky fotograf tak dneska je vse jinak. To jsi mi defakto potvrdil ze o barvach a uprave vis prd.
chel
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 8. 12. 2017 15:02

Jo, vše je jinak. Co jiného mohou říct ti, co tomu rozumějí nejmíň. Fotografů za ty dvě století už byly miliony, a miliony jsou jich i dneska. Někteří jsou moudří, jiní si to o sobě myslí.... :-)

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod chel 8. 12. 2017 15:12

Jednoznacny souhlas a jejich slova podporuji jejich fotky :D
chel
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Podivney 9. 12. 2017 21:51

jokr7 píše:
bob222 píše:http://krajbichjosef-fotografie.blogspo ... oleti.html
---
Znovu už to ťukat nebudu, zas tak chytrý to nebylo. Bylo to vlastně jen pár ukázek pro chela to co jsem fotil, když mi bylo tolik jako je dnes asi jemu. A také má první fotka, když mi bylo cca 14 let a která má pro mě dnes cen největší
http://krajbichjosef-fotografie.blogspo ... bel/nejdražší%20fotografie%20na%20světě

Skvělé fotky (i na blogu). Sice jen černobílé ale škoda házet luštěniny do cihel zpevněných maltou v kolmou kontrukci (vypůjčil jsem si od jedné chytré a velkorysé dámy).
Podivney
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Podivney 9. 12. 2017 23:00

od chel 7. 12. 2017 22:09
chel píše:Ti lidi vubec neumi prijmout kritiku. A hned jedou protiutok :D Slunicka jsou nejagresivnejsi.

Tsss tsss... se mi zdá, že jsem četl mj. něco jako:

od chel 6. 12. 2017 20:38 pro kosajsk
... Jinak mas hezke fotky krajinek https://500px.com/janmatysek ale na tech portretech musis hodne zamakat.

Žebys Arthura Denta nečetl pořádně?

Ano, Kosajsk by měl „zamakat" na pozách, uvolněnosti výrazu i gest slečen, snad i na kompozici, ale ty slečny alespoň jeví známky života.

K tomu Tvému Svatému tažení proti černobílé fotografii:
Souhlasím bez výhrad s tím co napsal Flor (a nejen on), že blbě použitý převod do černobílé je manýra, která nezakryje slabiny výchozího snímku. Bohužel, z mého pohledu, mi Tvá „pracná fotografie" připomíná dobu grafiků okouzlených možnostmi raných verzí Photoshopu - aby se všechna ta kouzla s barvami stala stejně vyprázdněnou manýrou. Ano - pracné nemusí být skvělé!

Ale proti gustu žádný dišputát - takže by snad stačilo ubrat v naléhavosti, neústupnosti a blahosklonnosti. Žít a nechat žít ... to není špatný program. Do toho se vejde i rozumná analýza, souboj argumentů, bez výpadů a nálepek.
Podivney
Návštěvník

Odeslat příspěvekod chel 9. 12. 2017 23:39

jo s tim se da souhlasit .. ale porad budu v galerii hodnotit podle toho jak to citim ja .. ja je nechavam zit ale pokud budou mit povolene hodnoceni a ja uvidim sracku, tak to ohodnotim jako sracku. ;) ono i kvuli toho je tu tolik ubrecenych komentaru jak jsem skaredy a co si to dovoluju ze to vubec neni pravda ... pravdu ma kazdy svou.

-- 9. 12. 2017 23:44 --

Podivney píše:Žebys Arthura Denta nečetl pořádně?

Vygooglil jsem si co to je za jmeno a stoparova pruvodce po galaxii jsem cetl davno a mezitim tolik scifi a fantasy, co ty ani nevis ze to vubec existuje ;) Na co to byla narazka? Protoze Artur Dent nic nenapsal teda pokud to neni nekdo jiny. Jen tak ze zvedavosti.

-- 9. 12. 2017 23:57 --

chel píše:
Flor.cz píše:
chel píše:Zatim jsi nadhodil jen neco o slozitosti cb zpracovani ale nic jsi neukazal. Ani cizi priklad. Ja to muzu ukazat a vim o cem mluvim protoze mi Cb fotky pripadaji ve srovnani s barvou tak snadne.

No tak to ukaž, jak to máš s tou složitostí úprav, že barevné fotky děláš 20-60 min a ČB do 5-10 min. Já jsem svůj postup ve zkratce popsal. Kdoví co děláš při úpravách za vylomeniny :)

Myslim ze jsem to tu uz taky psal ..
1) Barevna retus: Pokud mam neco ve scene co barevne rozladuje fotku tak to prebarvim ;) U cb fotky to neresim tam to ma jen svetlost. Nemluve o tom ze se mi diky te barevnosti v cb velmi snadno ta svetlost upravuje.
2) Scenova retus: Resim barevnost pozadi a hlavniho objektu. To tak ze si vymaskuju hlavni objekt a v pozadi menim barevnou teplotu. Tohle u CB vubec nemusim resit.
3) Celkove barevne podani fotky. Zmena tonality cele fotky
Postupne ty tri kroky
U CB se tohle vubec neresi :D

Jinak flor se ptal proc je to tak slozite tak jsem mu odpovedel a od te doby ticho .. nikdo nic.

-- 10. 12. 2017 00:05 --

jeste tam chybi krok 0 a to vyvazeni bile v RAW aby ty dalsi zmeny byly co nejmensi. Pokud krok 3. i po snahach skonci beze zmeny (vetsinou color balance ... udelam zmeny a vrstvu vypinam zapinam co bylo lepsi) tak jsem spokojeny. Jinak krok 0 taky v CB neresim :D
chel
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 10. 12. 2017 02:57

Mistrovská práce se pozná podle detailů a pokud se nemýlím, kdosi tu nedávno jednu tvoji fotku v tomto smyslu i rozebral. Já jsem se tě snažil už kdysi také popostrčit, ale pak jsem toho nechal, i tak jsi patřil mezi to lepší tady. A asi i patříš, jen škoda, že právě v tomto směru přílišný posun nenastal. A že je v galerii mnohem víc horších autorů i fotek, by ti samotnému nemělo být omluvou. ;-)

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod chel 10. 12. 2017 11:22

Od toho je galerie muzes mi dat hodnoceni a musis napsat nejaky koment ;)
chel
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Podivney 10. 12. 2017 12:06

Arthur Dent

Kromě jiného, je AD nickname jednoho ze služebně nejstarších, českých bloggerů, který dnes provozuje misantrop.info (archiv lze dohledat tamtéž). Byl autorem a provozovatelem blogového serveru Bloguje.cz a dnes píše v HN komentáře pod svým jménem - Martin Malý.
Ta trvale udržitelná kráva je z článku, který shrnuje jeho dlouholeté zkušenosti s blogovými diskusemi a různými exempláři „držitelů té pravé pravdy".

Konec informačního okénka. Následuje rýpnutí ...
Je mi líto, ale to, že jeho argumenty mlátíš po hlavě zbloudilce z jediné pravé cesty zrovna Ty, mi přijde takové roztomilé. Takový je však život a co jsem já, abych Tě kritizoval.

Místo pro didaktické okénko ...
No a pokud jen chceš prošťouchnout stojaté vody zdejšího fóra a galerie, nic proti tomu nemám. Že s úrovní postprodukce, precizností, či tahem na branku, jsi mezi prvními v Galii (ech, čo to tárám - na tomto foru), tak to Ti stačí?

Špetka pozitivní motivace závěrem ...
Jen pro začátek - můžeš začít s jukáním přes rameno například Radkovi nebo Melancholickému trolovi či Martinovi K. a zapracuj trochu na stylu komentářů.
Podivney
Návštěvník

Odeslat příspěvekod chel 10. 12. 2017 12:43

Podivney píše:
Arthur Dent

Kromě jiného, je AD nickname jednoho ze služebně nejstarších, českých bloggerů, který dnes provozuje misantrop.info (archiv lze dohledat tamtéž). Byl autorem a provozovatelem blogového serveru Bloguje.cz a dnes píše v HN komentáře pod svým jménem - Martin Malý.
Ta trvale udržitelná kráva je z článku, který shrnuje jeho dlouholeté zkušenosti s blogovými diskusemi a různými exempláři „držitelů té pravé pravdy".

To vis nejsem ani ctenar blogu ani twiter user, ale pokud jsi necetl stoparova pruvodce tak doporucuju. Je to celkem mala knizecka tak do dvou hodin cteni nemylim-li se.
Podivney píše:Konec informačního okénka. Následuje rýpnutí ...
Je mi líto, ale to, že jeho argumenty mlátíš po hlavě zbloudilce z jediné pravé cesty zrovna Ty, mi přijde takové roztomilé. Takový je však život a co jsem já, abych Tě kritizoval.

Zadna jedina cesta neni a ty to vis ;) Je jen mnoho pohledu.
Podivney píše:Místo pro didaktické okénko ...
No a pokud jen chceš prošťouchnout stojaté vody zdejšího fóra a galerie, nic proti tomu nemám. Že s úrovní postprodukce, precizností, či tahem na branku, jsi mezi prvními v Galii (ech, čo to tárám - na tomto foru), tak to Ti stačí?

Nezajima me jestli jsem mezi prvnimi v "Galii". Pak asi ta nasledujici otazka ztraci smysl ;)
Chodim se tu bavit, takze tva prvni veta se celkem dobre trefila.
Podivney píše:Špetka pozitivní motivace závěrem ...
Jen pro začátek - můžeš začít s jukáním přes rameno například Radkovi nebo Melancholickému trolovi či Martinovi K. a zapracuj trochu na stylu komentářů.

:D Tak to ani nahodou!

-- 10. 12. 2017 12:44 --

A bude ten rozhovor v nejakem casopise? ;D
chel
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jokr7 10. 12. 2017 14:32

tady vidím chelův přínos do DA /míněno bez ironie/
Obrázek
jokr7
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Podivney 10. 12. 2017 15:21

chel píše:
Podivney píše:To vis nejsem ani ctenar blogu ani twiter user, ale pokud jsi necetl stoparova pruvodce tak doporucuju. Je to celkem mala knizecka tak do dvou hodin cteni nemylim-li se.

Děkuji za doporučení. Také tu knihu mám rád. Co se internetu týká, jsem pasivní a vybírám si. Zdejší forum je jedno ze dvou, kam občas vyrážím pozorovat hemžení, a těším se občasnými poznámkami Radka, přípodotky MT, zaujetím Tomáše a Dajadaxe, technickými (nejen) poznámkami Grimmjaura, fotografiemi .ce, Martina K. a několika dalších. Bohužel, poslední dobou tu zbytečně roste koeficient přednasranosti a chybí mi informace o metalu, outdorové výbavě, rumu a záludnostech života v korporaci a při výrobě drobných kožených doplňků.

Reminiscence s drobným postesknutím na závěr :-)
Mimochodem, právě existence psaní od AD mě odradila od publikování. On psal o stejných věcech které napadaly i mě - jen dřív a lépe :-) Takže už asi desátý rok si platím doménu ale stačí si vzpomenout na AD a nejen na něj a ... No a tomu se kdysi říkávalo sebereflexe. Také jsem k tomu dozrál až časem. Dnes je svět samozřejmě pokrokovější (opět) a není čas na takovéhle blbosti. Je třeba objevit kolo! Jako už tolikrát předtím.

-- 10. 12. 2017 15:42 --

Podivney píše:Konec informačního okénka. Následuje rýpnutí ...

Zadna jedina cesta neni a ty to vis ;) Je jen mnoho pohledu.
[/quote]
Přiznám se, že se poněkud ztrácím. Proč tedy ty řeči spojené s dehonestací těch, kteří propadnou sítem Pravdy? Ti ztracenci, kteří upřednostňují obsah před TK (JOKR7) a výčet jejich ideových úchylek korunuje převod do ČB?
Podivney
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka