rozhoduji se, kde bych měl publikovat fotografie. V mém výběru po redukci zůstaly galerie 500px.com a galerie 1x.com. A teď stojím před otázkou, jakou znich si vybrat. Byl bych rád, kdyby se mezi vámi našel někdo se zkušeností s tou či onou galerií a řekl, v čem spatřuje výhodu té své galerie.
Na 500px se mi líbí, že je taková moderní, je aktivní na sociálních sítích a fotografie tam se i poměrně těší zájmu uživatelů. Na druhou stranu se mi tam strašně pomalu načítají obrázky a to i v jejich mobilní aplikaci a některé vyzvyhované práce se mi moc nezamlouvají. Taky sem tam se najde nějaký bug, ale je zase třeba říct, že náprava je rychlá.
Na 1x se mi zamlouvá jejich systém kurátorů, místní galerie jsou opravdu plné kvalitních kousků. Navíc se mi zde zdá silná komunita a některé funkce na webu jsou o dost dál, než u 500px. Na druhou stranu se mi zdá záběr lidí, kterí fotografii vidí menší než u konkurence.
Galerii bych chtěl využívat jako sociální médium, abych viděl které fotografie jsou oblíbené a které ne, jako prezentaci bych používal vlastní web, také pro inspiraci k tvorbě a pokud možno i nějaká ta komunita- forum a třeba kritika by se hodily.
Předem děkuji za váš čas a přeji dobré světlo