Flickr.com ..zkušenosti?

Diskuze o výstavách a fotoakcích, pozvánky, doporučení, nejlepší weby

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Alesh.Rocker 13. 6. 2008 10:11

Celkem mě láká prezentování fotek na Flickr.com...je to dobrý web ? Jaké máte zkušenosti s jeho používání, co se vám líbí, nelíbí, je vychytávka apod. ? :)
Dell E6410
Alesh.Rocker
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pedro83 13. 6. 2008 10:39

pouzivam (pro) a som plne spokojny, je to pre mna zaroven druhy backup fotiek... negativa - podla mna nie celkom podareny uploadr tool (par krat sa mi stalo ze mi neuploadol vsetky fotky v davke resp. ak mi spadlo pripojenie tak niektore fotky uploadol dva krat)... napriek tomu (a pri sucasnom kurze USD) mozem plne odporucit
Pedro83
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Alesh.Rocker 14. 6. 2008 10:06

aha vono je to placený :(
Dell E6410
Alesh.Rocker
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cerrv 14. 6. 2008 11:16

Na flickru mám účet a mohu jen doporučit.
Flickr je zdarma ale má i placenou verzi. Verze zdarma je omezena velikostí uploadovaných fotografií a počtem MB uploadovaných za měsíc (ani jedno není problém, ten limit není nijak malý)
Snad jediné praktické omezení je v počtu "sad" do kterých můžete fotografie třídit na, myslím, tři. Také ve verzi zdarma není možnost třídit sady do kolekcí.

Jednoduše řečeno, i verze zdarma je daleko lepší než jakákoliv jiný webová galerie a je naprosto v pohodě použitelná. Sám jsem si přesto koupil za $25 (což opravdu není mnoho) verzi "pro". Obsahuje totiž například statistiky návštěv mého účtu.

Více se dočtete samozřejmě na Flickru: http://flickr.com/help/limits/#28
cerrv
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vasekk 14. 6. 2008 13:34

co zkusit picasaweb? Upload se dělá přes Picasu na PC, možnost zobrazení fotky na mapě pomocí GPS souřadnic, velikost pro fotky taky celkem ujde a je free
vasekk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod cerrv 14. 6. 2008 13:58

Záleží asi na účelu. Na Flickru se mi líbí že je víc "koumunitní". Můžete posílat fotky do různých skupin a pod. Takže pokud má jít o prezentaci fotek pro veřejné publikum, rozhodně doporučuji Flickr.

Pokud a) používáte Picasu na správu a úpravu fotek b) má jít spíše jen o umístění fotek online pro rodinu a pod. je PicasaWeb také dobrá volba.

Toť můj osobní dojem. :-)
cerrv
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Alesh.Rocker 14. 6. 2008 23:46

cerrv: Díky za odpověd, zkusím to :) Přece jenom mezinárodní publikum je víc než český rybníček :)
Dell E6410
Alesh.Rocker
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tom0 19. 6. 2008 13:17

používám rajce.net - také není špatný a je zdarma
tom0
tom0
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PeterMarek 19. 6. 2008 17:10

Flickr.com je fajn ale veľmi zaujímavé projekty sú aj smugmug.com a jpgmag.com
PeterMarek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod julo2 16. 2. 2009 14:39

no nie je celkom zdarma, zdarma je asi len do 200 fotiek. Keď som sa blížil k počtu 200, upozornilo ma to, že si musím zaplatiť, ak tam chcem mať viac ako 200 fotiek.
A teraz váham, sú niekde servery na fotografie s priestorom zadarmo na večší počet fotiek? Viete o niečom takom?
julo2
Návštěvník

Odeslat příspěvekod yanoschick 16. 2. 2009 19:08

ja pouzivam deviantart.com . mal som ucet na flickr, casom som ale zrusil - mne sa zda komunikativny az moc, vela banerov a tak. skor mi pripomina facebook, myspace. na deviante som takmer rok a bez problemov. pouzivam zakladny ucet / zdarma / , zatial bohato staci. ak chces pozri na http://www.yanoschick.deviantart.com/ . a myslim ze zalezi ci chces foto len prezentovat, alebo aj predavat.
yanoschick
Návštěvník

Odeslat příspěvekod rudi86 16. 2. 2009 19:31

pro prezentaci jsem měl ty lepší fotky na dphoto.com ale tuhle mi to hackli, že si musim koupit placenej aby mi to dal fungovalo :eh je to ve flashi takova pekna prehledna galerka, verze zdarma byla omezena 100ks fotografii, jinka fotky z výletu mam na Picase, tam jediny co mi stve je omezeni velikosti na 1GB :-l ale vůbec mi nejde dohlavy k čemu mi bude v mejlovej schrance 7GB.. kež by pánové ty velikosti prohodily.. :oboze
Not as seen on TV
so
Welcome to the playground
- - - - -
Nikon D90 & fisheye 8/3.5 + 10-20 HSM + 35/f1.8 + 85/f1.8 + 85/f3.5 micro + 70-300 VR
Sony Xperia U
Škoda Felicia Combi - Laurin & Klement
rudi86
Návštěvník

Odeslat příspěvekod julo2 16. 2. 2009 22:25

díki za rady, asi skúsim teda ten deviantart
julo2
Návštěvník

Odeslat příspěvekod j O s É 17. 2. 2009 03:12

julo2 píše:no nie je celkom zdarma, zdarma je asi len do 200 fotiek. Keď som sa blížil k počtu 200, upozornilo ma to, že si musím zaplatiť, ak tam chcem mať viac ako 200 fotiek.
?

flickr neni akorat na 200 fotek. pokud ale neplatis, tak se ti ukaze jen poslednich 200 uploadu. pokud si potom koupis verzi pro (za hubicku), tak se ti odkrejou i ty fotky z drivejsich uploadu, ktery jsi nevidel..

jinak nevim, kde nekdno na flickru vidi nejaky bannery a pod... libi se mi jak je krasne jednoduchej, se spoustou moznosti, statistikama a pod. nic tam neotravuje.

pouzivam ho uz skoro 3 roky ve verzi pro a nemenil bych.
to thine ownself be true

Lumix DMC LX-2
Nikon D80, Tamron SP AF 17-50mm F/2.8 XR Di II LD [IF], CPL Hoya, Sigma 70-300 mm F 4,0-5,6 APO DG MACRO
Apple MacBook Pro
j O s É
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fotobanka.net 14. 5. 2009 11:11

Mám jen ty nejlepší zkušenosti - můžu jednoznačně doporučit. Zkusil sem už ledacos, ale Flickr u mě vyhrál na plné čáře. Poslední dobou ho už ale nevyužívám pro prezentaci fotek (na to mám vlastní galerii postavenou na free systému Gallery2 na vlastní doméně), ale Flickr Pro využívám na zálohování fotek, protože za těch pár dolarů na rok je to výborná věc (mám na něm už 20.000 fotek v plném rozlišení, což dělá cca 70GB). Bezva věc :)
Pentax K-5 , Samyang 8mm f/3.5 Fisheye, PENTAX SMC DA 14mm f/2.8 ED [IF], PENTAX SMC DA 17-70 f/4 AL [IF] SDM, PENTAX SMC FA 50mm f/1.7, PENTAX SMC DA* 50-135mm f/2.8 ED (IF) SDM, PENTAX SMC DA* 300 f/4 ED [IF] SDM, manuální mezikroužky, Metz Mecablitz 50 AF-1 digital, SanDisk Extreme 30MB/s 16 GB ...
Fotobanka.net
Návštěvník