Expeed 3A(2012) vs Canon R5/6 (2020) gigapixelů za sekundu

Jak fungují digitály, principy optiky, nové trendy

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Da Gony 13. 5. 2024 14:03

Při recenzích Canonů R dalších generací mi utkvělo v paměti, že se chlubili že dokážou zpracovat obrovské monožství pixelů za sekundu, někam až k Gpx/. s V souvislosti s rychlostí sériového snímání (což je opravdu pecka u současných generací Canonu:R3,R5,6,R7, Nikon Z9, Sony a1,a9) a nebo 8K videa / 4K120. (960 Mpx/s)

hledal jsem : https://duckduckgo.com/?q=canon+r5+OR+r ... +second%22 (ano je divné, že odkazují na kenrockwell.com, ale viděl jsem to i jinde)

právě ale u canonu se to hodně rozebíralo. No a náhodou jsem narazil na wikipedii #Expeed 3A a co tam nevidím
mainly features an increased world record image-processing speed of up to 850 megapixels per second
U Nikonu 1V2 (rok 2012 +-1 )

Jistě pamatujete doby, když přišlo 4K, tak to nejdřív bylo 10,15 fps.

Nechci do toho motat mechanické záležitosti (zrcátko). Vždyť live view a e-shutter už v tu dobu existovaly

Tak mě zajímá, kde je pokrok, rozdíl, proč už před 10 lety jsem neměli tak ultrarychlé snímání a video? (Je to trochu nadnesené) Kde byl limit (jinde)? to je možná ta klíčová otázka.

A druhé srovnání, je ten processing u Canonu R* nějak bohatší než u toho zmíněného Nikon 1 Expeed před z roku 2012?
Da Gony
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Da Gony 20. 6. 2024 13:04

Jak je to teda na pravou míru?
Da Gony
Návštěvník