Dynamický rozsah, šum, přesnost barev

Jak fungují digitály, principy optiky, nové trendy

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod reign 24. 9. 2013 09:30

dloooouuuuhooo jsem měl za to, že můj jediný oblíbený zůstane navždy Červený trpaslík, ale ouha - Hra o trůny mně dostala, vzdor na můj vkus přehnané brutalitě... Zima se blíží :-)
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod revell 24. 9. 2013 14:57

:)
Offtopic: GoT je dobry a tesim se na dalsi serii, ale nekdy uz jsem se v tech jmenech ztracel (s anglictinou problem nemam, ale pamet na jmena taky nemam).
Ted jsem celkem dost cestoval vlak, letadlo, tak jsem chtel aspon zabit cas a tak jsem konecne poprve videl cele Simpsony 1-24, Pratele 1-10, Game of Thrones, a ted se divam na Spartakuse (ten zas tak moc ne) a Suits (kravataci) - ti se mi opravdu libi, i kdyz je tam kazdemu vsechno okamzite jasne, nikdy nezavahaji, proste takova trochu pohadka.
revell
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Daemonius 24. 9. 2013 19:14

Eh, tak teď nevim jestli sme se pochopili nebo ne. Radek píše vždycky tak krypticky, že to občas nepoberu..

Pro vysvětlení - mam normální PC + Eizo monitor na "práci" a pak mam v obýváku telku co je připojená k HTPC (normální PC v malej hliníkovej pixle od Lian-Li). Prostě tam kde někteří maj DVD/BR přehrávač, domácí kino atd. tuhle funkci zastává ta moje malá hliníková bedýnka. :)

GoT je fajn.. jen je to maličko přetáhnuté z hlediska krve a sexu. Nicméně předloha taky..

Heh TVD (The Vampire Diaries), no poslední série je upírská telenovela, ale jako odreagovávačka to jde. Takovejch "výplňovejch" seriálů pár mám, pořád je to dobře natočené, v případě TVD i dobře zahrané a dá se na to vizuálně koukat. Což je přesně to co v případě našich seriálů (dnešních) nejde. Je brutální to srovnat i z technického hlediska, české seriály povětšinou nemají zvládnuté ani nasvícení scény, post-processing do určité doby byl ve stylu "co to je?". Když pominu úlety typu Kriminálka "fake NYC" Anděl, ale tam to byl z větší části stejně jen ten post-processing.

Občas je zábavné si v duchu srovnat některé naše seriály, třeba i s něčim starším zahraničním, jestli někdo viděl třeba Six Feet Under (dávali to i na ČT2 kdysi). Přijde mi, že celá naše kulturní scéna žije ve vlastní realitě (a obvykle jim to příjde děsně úžasný).

Fotografie se tohle často týká taky..
Daemonius
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Lotrandor 24. 9. 2013 19:28

Daemonius: nejhorší na tom je, že i tupej americkej seriál je po stránce řemesla často lepší, než naše "trháky". Čest výjimkám, určitě jsou, ale televizní produkce zřídka, filmová jen občas.
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod ltokar 24. 9. 2013 20:00

A kde je diskusia o DR ? :D .. no asi to bola chyba, rozdelit. Chyba tomu ten spravny naboj :)
A30, S45, Ixus, FZ18, K-x, E-PL1, Stylus 1, K-5iis, E-M10
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod FXE1 24. 9. 2013 20:31

Neprovokuj, všetko potrebné a aj nepotrebné už bolo povedané :-D
FXE1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Radek71 25. 9. 2013 07:13

Aha, tak ok, pod tv byva krabicka. Ja myslel ze mas v pokojicku pocitac a na disku moc prima filmu. Jeste jsem nevidel americky serial, kde bych nevyprskl smichy nad prvni scenou. Staci scena 371 vejiti paru detektivu do dveri, nebo scena 134, piti kafe z hrnku. Voni to maj asi licencovany a cely to skladaj z tech nakoupenejch licenci. To uz radeji "my vsichni skolou povinni".
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Daemonius 25. 9. 2013 22:58

Jo tímhle trpí jejich nekonečné kriminálky. Pak ještě bývá skoro v každém seriále povinný "vzpomínkový díl", kdy nějaká postava skoro umírá (vyjímečně i umře) a všichni vzpomínaj (takže sestřih předchozích dílů). A taky všechno řeší.. děsně všechno řeší (ale blbosti, ne podstatné věci, jako my tady!).

Řekněme, že jsou i lepší seriály, ale to se v našich televizích moc často nevysílá a když už tak někdy po desáté, nebo po půlnoci s děsivým dabingem, tak 1x za týden když má někdo štěstí a jen první sérii (obvykle se spožděním třeba 4 sérií oproti zbytku světa).

Vyjímkou je leda tak Prima Cool, ale pochopitelně vše co dávaj je poněkud staršího data. A dabované.. No a ČT 2 aktuálně, párkrát do týdne.
Daemonius
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 26. 9. 2013 00:00

Vetrelci davnoveku. Dokumentarni serial, ktery vlastne navazuje na Vzpominky na budoucnost, respektive Poselstvi bohu a otevira oci. Nic jineho me v TV prakticky uz nezajima.
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ltokar 26. 9. 2013 11:53

Mam otazku .. ak odfotim nieco na 80mm (prepocitane), ako musim orezat fotku, aby som mal ekvivalent povedzme 160mm. Na polovicu ? Alebo je to zlozitejsie ?
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ltokar 27. 9. 2013 12:42

odpoviem si sam (ako inak) .. zrezat uhlopriecku na polovicu
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod FXE1 27. 9. 2013 15:10

Nechytáme sa, čo ? :-)) Chcel som Ti napísť, že štvrtina plochy, to by zase bola zvada :-D
FXE1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ltokar 27. 9. 2013 15:44

Nie, potrebujem to skutocne vediet kvoli volbe ohniska .. ale uz som si dal tu namahu vysomarit sa z toho a mozno si to prepocitam cez tie vzorce, ci je to naozaj takto easy.
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod FXE1 28. 9. 2013 10:01

Sekcia pre "neveriacich" :)

Pravítko (preferujem zelené celuloidové, 50 cm ) :), položené a zemi tak aby pri ohnisku 18 mm zaberalo celú uhlopriečku v obraze.
Zmením ohnisko na 36 mm, a čo sa stane ? Pravítko sa skrátilo na 25 cm :D

1/2 uhlopriečky alebo 1/4 plochy je odpoveď.
FXE1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ltokar 28. 9. 2013 19:48

Taketo pokusy nie su uplne spolahlive, ked to clovek robi so zoomom na malu vzdialenost. Ale uz som to prepocital , malo by to sediet, pre 2x zvacsenie vzdialeneho objektu potrebujem 2x zmensit uhol pohladu, cez tangens zda sa tento jednoduchy pomer funguje. Ok, kazdopadne dik za pomoc a prispevok :) Este si to musim overit na vzdialenom objekte :P

Ale odkedy som polozil tuto otazku, tak sa sem prestalo prispievat .. diskutujuci sa znechutene presunuli do ineho vlakna :D
ltokar
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka