Eh, tak teď nevim jestli sme se pochopili nebo ne. Radek píše vždycky tak krypticky, že to občas nepoberu..
Pro vysvětlení - mam normální PC + Eizo monitor na "práci" a pak mam v obýváku telku co je připojená k HTPC (normální PC v malej hliníkovej pixle od Lian-Li). Prostě tam kde někteří maj DVD/BR přehrávač, domácí kino atd. tuhle funkci zastává ta moje malá hliníková bedýnka.

GoT je fajn.. jen je to maličko přetáhnuté z hlediska krve a sexu. Nicméně předloha taky..
Heh TVD (The Vampire Diaries), no poslední série je upírská telenovela, ale jako odreagovávačka to jde. Takovejch "výplňovejch" seriálů pár mám, pořád je to dobře natočené, v případě TVD i dobře zahrané a dá se na to vizuálně koukat. Což je přesně to co v případě našich seriálů (dnešních) nejde. Je brutální to srovnat i z technického hlediska, české seriály povětšinou nemají zvládnuté ani nasvícení scény, post-processing do určité doby byl ve stylu "co to je?". Když pominu úlety typu Kriminálka "fake NYC" Anděl, ale tam to byl z větší části stejně jen ten post-processing.
Občas je zábavné si v duchu srovnat některé naše seriály, třeba i s něčim starším zahraničním, jestli někdo viděl třeba Six Feet Under (dávali to i na ČT2 kdysi). Přijde mi, že celá naše kulturní scéna žije ve vlastní realitě (a obvykle jim to příjde děsně úžasný).
Fotografie se tohle často týká taky..