Sestava PC pro úpravu fotek

Jak fungují digitály, principy optiky, nové trendy

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Pety 18. 9. 2012 19:36

jack08: No, věc se má tak, že grafika za dva litry udělá několikanásobně víc práce, než procesor za osm - pokud to program umí.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod jack08 18. 9. 2012 21:35

ale těch několik málo efektů v PS CS6 zvládá také intel HD4000 (mimochodem s podporou OpenGL i OpenCL) na kterých běží právě Mercury Graphics Engine. Navíc, ostatní funkce v PS které nepoužívají Mercury Graphics Engine jsou stejně rychlé/pomalé s vypnutou či zapnutou podporou OpenGL. Rychlost zpracování mimo Mercury Graphics Engine je tedy téměř totožná s jakoukoliv jinou GK. Myslím, že v tomto případě GK udělá stejnou práci jako HD4000 a tudíž efektivněji využiji vyšší výkon CPU, než grafiku za dva litry s pomalejším procesorem...
jack08
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 18. 9. 2012 22:51

Open GL je při tomto použití jen HW podpora vykreslování, přínos pro rychlost je minimální, spíš je daný tím, že uvolní procesor pro další činnost.

Akcelerace přes CUDA/OpenCL/AMD APP se používá jen v některých případech vcelku logicky - tam, kde to jde a kde to má smysl, především při celoplošných změnách obrazu.

Jak umí Photoshop tyto prostředky využívat, to už neposoudím, mě ke spokojenosti stačí ZPS.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Niffki 20. 9. 2012 05:27

Děkuji všem za reakce apod. :-) Řekl bych, že jste mě nakopli tak jak jsem potřeboval. Procesorem jsem si nebyl jistý jaký by byl vhodný.

Jinak monitor mám eizo http://www.czc.cz/eizo-flexscan-sx2262w ... 24/produkt a tak grafiku budu volit nějakou lepší + kalibrační sondu.

Pro sestavu pc bych uvolnil tak 25 tis, snad se vejdu do ceny s nároky na výkon.
Niffki
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jizapo 20. 9. 2012 15:27

Ta grafika FirePro V4900 je na to EIZO jako dělaná. Umí jako jedna z mála těch levnějších 10bit přes displayport. Obsluhovat až 3 monitory. A při tom je nenáročná na spotřebu el. enerie a běží velmi tiše.
A pokud kalibrační sondu, tak opičku. ColorMunki ti nakalibruje i ten SX2262 a udělá ti profily na tiskárnu i s neorigo barvičkama. Na profesinální colorimetr cenou nedošáhnem, ale tohle je sice dražší, zato vcelku kvalitní a pro amatérské užití tak akorát.
Je to pak radost, když to co vidíš na monitoru, si vytiskneš na tiskárně, aniž bys musel laborovat.
Vím o čem mluvím. ;-)
jizapo
Návštěvník

Předchozí stránka