Co se jinam "nevešlo"

Diskuze na témata, která se vůbec netýkají digitálů

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod FXE1 30. 4. 2017 22:22

Ja na rozdiel od ostatných mám právo si myslieť, že máš Vážny duševný problém. Vysvetlím:

Máš dlhodobú utkvelú predstavu v súvislosti s nejakým Milanom,(podobnú ako s WTC) ktorého si si vo svojej mysli stotožnil s mojou osobu. Asi Ti niečo spôsobil a máš z neho nočné mory. Ale ja to nie som.(a ja to viem), Ty nie. A to ma vedie k presvedčeniu, že Tvoja obľuba v konšpiračných teóriách a označovaní iných za klamárov ako aj Tvoja predstava o vlastnej neomylnosti má tieto príčiny:

"Paranoidný syndróm – vedúcim príznakom je paranoidný blud, ktorý sa rozvíja na podklade paranoidnej vzťahovačnosti. Táto často vychádza z bludnej nálady. Spočiatku difúzne bludné domnienky a predstavy sa môžu systemizovať a vytvorí sa systém skĺbených bludov, ktorý sa vyznačuje patologickou logičnosťou, napríklad pri bludovej poruche. Témy paranoidných bludov sú rôzne. Blud výrazne ovplyvňuje správanie chorého. Niektoré paranoidné syndrómy sa vyznačujú stálosťou, pevnosťou a neustále sa dopĺňajú – aktualizujú o nové bludné predstavy a nápady"

Toľko citát, a podobnosť s Tvojim spôsobom uvažovanie vôbec nie je náhodná. Vaše fanatické presvedčenia ohľadne konšpiračných teóríí alebo boja za "značku"(Ganec) treba chápať v tomto kontexte, s úsmevom, nadhľadom alebo ignoráciou. Každý čo sa dá zatiahnuť do týchto prihlúplych debát, Vám len prielieva vodu na mlyn a zhoršuje diagnózu.

P.S. Tiež sa občas neovládnem, a rád sa pobavím, som len človek :) Tak sorry.
Naposledy upravil FXE1 dne 1. 5. 2017 05:55, celkově upraveno 1
FXE1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Puntík 30. 4. 2017 23:09

Teda když čtu co píše jako odpovědi vzdělaným lidem (tedy nejen Davidof, ale třeba i Dorcadion a patrně i jiní) "expert", který by nedokázal evidentně spočítat ani jednoduchý krakorec, mám dojem, že jsme tu účastníky jen jakési hořké komedie. Hrané hercem v jehož stálém repertoáru jsou výrazy jako lhář, podvodník, nevzdělanec, zbabělec, křivák.... frekventované v prostředí, ve kterém zřejmě žije...... :/
Jaký to rozdíl oproti mírumilovnému Gancovi. :-)

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Davidof 1. 5. 2017 09:39

Není to jednoduchá diskuse :-) a taky vím, že PL nepřesvědčím.

Snad ale jsem schopen napsat pár relevantních vět, které se dotýkají těch základních tvrzení o možnosti či nemožnosti průběhu toho pádu.

Vždycky je dobré se zamyslet nad něčím, co je nám předloženo jako axiom, a s komentářem, že jsi idiot, když tomu nerozumíš.

A tím, že vím, jak statika funguje, a v těch axiomech vidím pro mě hodně problematické formulace a ještě problematičtější vývody, tak jsem se ozval.

Ani nevím, jestli to někdo ještě čte, a zdá se že ještě pár hrdinů zůstalo :-) a tak se pokusím ještě pár věcí okomentovat. Nebudu ale řešit odpověď na video toho či onoho člověka, nehrajeme tu mariáš a nepřebíjíme se - já mám tři profesory, ty máš čtyři docenty - vyhrál jsem.

Spoustu těch základních věcí si každej může ověřit sám, na vlastní kůži - zkusit se opřít o hůlku metr dlouhou a tři metry dlouhou a ověřit si, jak to funguje ...

A teď sorry, jdu na kolo a beru si i foťák ... :-)
https://www.zonerama.com/Davidoff/190455
Davidof
Expert

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 1. 5. 2017 14:08

GreatWhite píše:To byla jenom ukázka z rozhovoru, na Tvé nařčení, že lžu a vlastně i nevyvratitelný důkaz, že i tady se snažíš hovořit o něčem, o čem nic nevíš. Prostě si selektuješ rozhovor jenom podle své víry. Ganec 9/11 je velmi výstižné přirovnání.

Napsal si, ze ji do toho uvrtal, coz mi imho nepripada jako synonymum k nametu. Tobe zrejme ano.
A na otazku si neodpovedel proc? Protoze odpovedet nedokazes, nebo nechces?
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod reign 1. 5. 2017 14:15

Davidof píše:Ani nevím, jestli to někdo ještě čte...

Nepřestávej, kochám se tvým stoickým klidem, o to smutnější je v kontrastu s tím Luňákův plyn sešlápnutý na podlahu.
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 1. 5. 2017 14:31

Zbabelec cislo 1:

FXE1 píše:Ja na rozdiel od ostatných mám právo si myslieť, že máš Vážny duševný problém. Vysvetlím:

Máš dlhodobú utkvelú predstavu v súvislosti s nejakým Milanom,(podobnú ako s WTC) ktorého si si vo svojej mysli stotožnil s mojou osobu. Asi Ti niečo spôsobil a máš z neho nočné mory. Ale ja to nie som.(a ja to viem), Ty nie. A to ma vedie k presvedčeniu, že Tvoja obľuba v konšpiračných teóriách a označovaní iných za klamárov ako aj Tvoja predstava o vlastnej neomylnosti má tieto príčiny:

"Paranoidný syndróm – vedúcim príznakom je paranoidný blud, ktorý sa rozvíja na podklade paranoidnej vzťahovačnosti. Táto často vychádza z bludnej nálady. Spočiatku difúzne bludné domnienky a predstavy sa môžu systemizovať a vytvorí sa systém skĺbených bludov, ktorý sa vyznačuje patologickou logičnosťou, napríklad pri bludovej poruche. Témy paranoidných bludov sú rôzne. Blud výrazne ovplyvňuje správanie chorého. Niektoré paranoidné syndrómy sa vyznačujú stálosťou, pevnosťou a neustále sa dopĺňajú – aktualizujú o nové bludné predstavy a nápady"

Toľko citát, a podobnosť s Tvojim spôsobom uvažovanie vôbec nie je náhodná. Vaše fanatické presvedčenia ohľadne konšpiračných teóríí alebo boja za "značku"(Ganec) treba chápať v tomto kontexte, s úsmevom, nadhľadom alebo ignoráciou. Každý čo sa dá zatiahnuť do týchto prihlúplych debát, Vám len prielieva vodu na mlyn a zhoršuje diagnózu.

P.S. Tiež sa občas neovládnem, a rád sa pobavím, som len človek :) Tak sorry.

Zbabelec cislo 2:
Puntík píše:Teda když čtu co píše jako odpovědi vzdělaným lidem (tedy nejen Davidof, ale třeba i Dorcadion a patrně i jiní) "expert", který by nedokázal evidentně spočítat ani jednoduchý krakorec, mám dojem, že jsme tu účastníky jen jakési hořké komedie. Hrané hercem v jehož stálém repertoáru jsou výrazy jako lhář, podvodník, nevzdělanec, zbabělec, křivák.... frekventované v prostředí, ve kterém zřejmě žije...... :/
Jaký to rozdíl oproti mírumilovnému Gancovi. :-)

Zdravím

Zbabelec cislo 3:
Davidof píše:Není to jednoduchá diskuse :-) a taky vím, že PL nepřesvědčím.

Snad ale jsem schopen napsat pár relevantních vět, které se dotýkají těch základních tvrzení o možnosti či nemožnosti průběhu toho pádu.

Vždycky je dobré se zamyslet nad něčím, co je nám předloženo jako axiom, a s komentářem, že jsi idiot, když tomu nerozumíš.

A tím, že vím, jak statika funguje, a v těch axiomech vidím pro mě hodně problematické formulace a ještě problematičtější vývody, tak jsem se ozval.

Ani nevím, jestli to někdo ještě čte, a zdá se že ještě pár hrdinů zůstalo :-) a tak se pokusím ještě pár věcí okomentovat. Nebudu ale řešit odpověď na video toho či onoho člověka, nehrajeme tu mariáš a nepřebíjíme se - já mám tři profesory, ty máš čtyři docenty - vyhrál jsem.

Spoustu těch základních věcí si každej může ověřit sám, na vlastní kůži - zkusit se opřít o hůlku metr dlouhou a tři metry dlouhou a ověřit si, jak to funguje ...

A teď sorry, jdu na kolo a beru si i foťák ... :-)

A proc zbabelci? Protoze ani jeden z Vas nereaguje na polozene otazky, ani jeden z Vas nedokaze vyvratit ma tvrzeni, ani jeden z Vas nedokaze vyvratit tvrzeni citovanych ci odkazovanych expertu (hlavne ze si jimi Davidofe zpocatku argumentoval, vid? :tleskani :-D ). Jedine, co zde predvadite, je navazeni se do me osoby. Coz krasne reflektuje to sarkasticke video Debunking for dummies.

Prej "vim, jak statika funguje" :lol: Tak kdyz vis, jak funguje statika, tak jak muzes prirovnat kolaps WTC k dominu??? Luxusne si se tim zhovadil a zaroven odkopal, coz sis dost mozna jiz uvedomil a proto si na to radeji vubec nezareagoval a delas jako Milanko pstrosa: na co nereaguju - to neexistuje - Ganecstyle.

Davidof, samozvany expert pres statiku, se mi tu snazi namluvit, ze WTC spadly po vzoru "pile driver" teorie. Tato terie je holy nesmysl, protoze nic takoveho nebylo jednak pozorovano, z cehoz logicky plyne, ze Davidof pro tuto teorii nema zadny dukaz a proto tuto jeho teorii nebyl dosud schopny podlozit, druhak v pripade WTC, by byla v primem rozporu s tretim Newtonovym zakonem.

Presto tenhle usvedceny lhar, nemajici evidentne ani tuseni, jake fyzikalni zakony prichazeji v podtaz v pripade dominoveho efektu, ma tu drzost o nekom tvrdit, ze nerozumi fyzice a sebe nazyvat znalcem statiky. To je vtip dne :lol:

Takze Davidofe, bude to interview nebo nebude? Nerikej mi, ze mas strach ukazat oblicej, zverejnit sve jmeno a postavit se za sve nazory jako chlap, za nazory "znalce statiky"? Jo pockej, ty na tuhle otazku reagovat opet nebudes, tak proc se vlastne namaham, vzdyt na co Davidof nereaguje, to preci neexistuje, stejne jako tito lite s vysokoskolskym titulem, ti take neexistuji aneb kognitivni disonance v plnem proudu:

:tleskani
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod FXE1 1. 5. 2017 14:49

Ganec 9/11, ak si Ty duševne v poriadku, tak ja som panna Orleánska :) A ako iste správne tušíš, nikto sa z Tvojou paranojou zaoberať nebude. Poslednému Jehovistovi, ktorý mi zazvonil pri dverách som zdvorilo vysvetlil, že nemám záujem, on si to ale asi zle vysvetlil a keď som chcel zavrieť dvere, tak mi medzi ne vsunul nohu. A v nasledujúcich dvoch sekundách sa ocitol o poschodie nižšie :) Chápem, že je bolestivé zistenie, že o Tvoje bludy akosi nie je záujem, ale ubezpečujem Ťa, že pár odborných lekárov, by pri Tvojej argumentácii spozornelo :)
FXE1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 1. 5. 2017 14:57

FXE1 píše:Ganec 9/11, ak si Ty duševne v poriadku, tak ja som panna Orleánska :) A ako iste správne tušíš, nikto sa z Tvojou paranojou zaoberať nebude. Poslednému Jehovistovi, ktorý mi zazvonil pri dverách som zdvorilo vysvetlil, že nemám záujem, on si to ale asi zle vysvetlil a keď som chcel zavrieť dvere, tak mi medzi ne vsunul nohu. A v nasledujúcich dvoch sekundách sa ocitol o poschodie nižšie :) Chápem, že je bolestivé zistenie, že o Tvoje bludy akosi nie je záujem, ale ubezpečujem Ťa, že pár odborných lekárov, by pri Tvojej argumentácii spozornelo :)

A pozor, tak Milanko uz Cathy McGrade a zbyle architekty a inzenyry nazyva paranoidnimi jehovistami, cim dal lepsi. To si zaslouzi prvomajove meme, hlavne za ten priznany "hrdinsky" cin zkopnuti ze schodu :D

Obrázek
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod FXE1 1. 5. 2017 15:12

Ganec 9/11, snažíš sa zbytočne, nechodím do kostolov ani medzi veriacich a pútnikov, zpochybňovať ich vieru, ani medzi extrémistov meniť ich primitívne názory, a nebudem riešiť ani Tvoje bludné predstavy :) A to " Milanko" úplne stačí na určenie Tvojej diagnózy. Bez odozvy na fyziku v Tvojom podaní si totiž úplne stratený....založ si cirkev 9/11, budete ústavou chránený, takto si len za blba.
FXE1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod BigglesO27 1. 5. 2017 15:17

Vyvracet hlupákovi, dojem že je chytrej je naprostá pošetilost, klidně si mne napiš jako zbabělce číslo kolika dopočítáš :-)
A než začneš šermovat, tak věz, že kdybys hlupákem nebyl, tak bys viděl sám, nakolik je zbytečné s podobným jedincem ztrácet čas, takhle si aspoň užiješ opojný pocit domnělého vítězství...„Beati pauperes spiritu quoniam ipsorum est regnum caelorum."
BigglesO27
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 1. 5. 2017 16:18

FXE1 píše:Ganec 9/11, snažíš sa zbytočne, nechodím do kostolov ani medzi veriacich a pútnikov, zpochybňovať ich vieru, ani medzi extrémistov meniť ich primitívne názory, a nebudem riešiť ani Tvoje bludné predstavy :) A to " Milanko" úplne stačí na určenie Tvojej diagnózy. Bez odozvy na fyziku v Tvojom podaní si totiž úplne stratený....založ si cirkev 9/11, budete ústavou chránený, takto si len za blba.

A tempo se zvysuje, diplomovani architekti, fyzici a chemici jsou jiz oznaceni za extremisty s primitivnim nazorem :tleskani
Podle me je blb ten, ktery se chvasta znalostmi z oboru metalurgie, ale reagovat na dolozeneho odbornika z tohoto oboru schopen neni, misto toho jeho nazory prirovnava k jehovistum :D

BigglesO27 píše:Vyvracet hlupákovi, dojem že je chytrej je naprostá pošetilost, klidně si mne napiš jako zbabělce číslo kolika dopočítáš :-)
A než začneš šermovat, tak věz, že kdybys hlupákem nebyl, tak bys viděl sám, nakolik je zbytečné s podobným jedincem ztrácet čas, takhle si aspoň užiješ opojný pocit domnělého vítězství...„Beati pauperes spiritu quoniam ipsorum est regnum caelorum."

Dalsi samozvany psycholog, ktery nebyl schopny jedine protiargumentace, presto sam sebe povazuje za chytreho a diplomovane architekty oznacuje za hlupaky. Bravo, jedes presne podle navodu, brzy budes uspesnym debunkerem :tleskani :-D

Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod FXE1 1. 5. 2017 16:35

obrzok.jpg
Ganec 9/11 v akcii, sme tam - zbabelci :D
FXE1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod GreatWhite 1. 5. 2017 18:34

No a Ty jsi na mou otázku, jak tedy nepozorovaně připravili řízenou demolici tří budov neodpověděl proč? Protože odpovědět nedokážeš? Nebo nechceš?
GreatWhite
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod FXE1 1. 5. 2017 18:46

Kurňa ja uschnem, tak som si pozrel vyjadrenie p. " metalurgičky ". Keď sa pani stala bakalárkou, tak som sedel na vysokej hutníckej. Pani bakalárka nevie, že do vysokej pece sa nevháňa kyslík, ale predohriaty vzduch (kvôli stratám energie) . Pani bakalárka po poruche auta skontrolovala klinový remeň, množstvo a TEPLOTU oleja a všetky obvyklé veci :) Olej síce vytiekol (a čo tá teplota ?) :) Mechanik jej oznámil, že motor je zadretý a treba ho vymeniť. (samozrejme že môže klamať). Stavím sa, že pani metulurgička dodnes nevie ako rýchlo určiť či je motor zadretý, predpokladám, že ani Ganec 9/11.
A skutočná príhoda z môjho života. Po nástupe do práce sa nám stalo, že sme zadreli Multicar 25. Môj nadriadený, ing. strojár sa na to prišiel pozrieť. Prikázal nám vozidlo vytlačiť z garáže. Víťazoslávne vyhlásil " chlapi, vy ma oje.ávate, veď kardán sa točí ! :)
Ak pani " metalurgičku", Luňák zožral aj s navijákom, je blbejší ako som si myslel. :)
FXE1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 1. 5. 2017 18:49

GreatWhite píše:No a Ty jsi na mou otázku, jak tedy nepozorovaně připravili řízenou demolici tří budov neodpověděl proč? Protože odpovědět nedokážeš? Nebo nechceš?

Tak to si asi slepy? Ja jsem ti jasne napsal, ze pripravit nepozorovane budovu k demolici nemohl byt zadny problem:

Petr Luňák 26. 4. 2017 23:11 píše:V momente, kdy mel na starost bezpecnostni agenturu, zajistujici dvojcata (a mimo jine i napriklad Dulles letiste), Marvin P. Bush a kdy je svedky dolozene (=fakt), ze se tydny pred 11. zari v budovach pracovalo ("byly slyset rany, vrtani" atp.) a ze byli odvolani psi a ze dochazelo k vypinani bezpecnostnich systemu, musi zakonite kazdemu pricetnemu cloveku dojit, ze minimalne co se tyce rozmisteni pripadnych nalozi, nemohl byt zadny problem. Cili argument, s kterym se casto setkavam, "ze by preci o tom nekdo musel vedet a prislo by se na to" (a na zaklade teto domnenky pak lide slepe veri naprosto lzive oficialni zprave, kterou kazdym rokem papouskuji masmedia v domneni, ze stokrat opakovana lez se stane pravdou), je naprosto lichy.

Znovu opakuji dohledatelna fakta:

- Devet mesicu pred 11. zarim probihala komplet rekonstrukce vytahu. Vis o tom nebo nevis?
- Behem rekonstrukce dochazelo k vypinani bezpecnostnich systemu a stahovani sluzebnich psu. Vis o tom nebo nevis?
- Sefem bezpecnostni agentury, ktera zajistovala WTC komplex a napriklad i Dulles letiste byl bratr G.W.Bushe. Vis o tom nebo nevis?
- Zamestnanci WTC popisuji, ze behem pracovni doby se v budove vratlo a byl slyset velky hluk (treba prave v ramci rekonstrukce vytahu, ale treba taky v ramci "neceho jineho")

Nedelam si iluze, ze bys na otazky pravdive, ci vubec nejak konkretne, zareagoval, kdyz si tak dosud necinil.

Nechtej po me, abych ti presne popsal postup, jak vse probihalo, kdyz to prirozene nevim. Jestli se hodlas tocit na tomhle detailu, ze nedokazu popsat presny harmonogram demolice a technicke podrobnosti, tak je to celkem argumentacni slabota z tve strany, nemyslis?

-- 1. 5. 2017 19:56 --

FXE1 píše:Kurňa ja uschnem, tak som si pozrel vyjadrenie p. " metalurgičky ". Keď sa pani stala bakalárkou, tak som sedel na vysokej hutníckej. Pani bakalárka nevie, že do vysokej pece sa nevháňa kyslík, ale predohriaty vzduch (kvôli stratám energie) . Pani bakalárka po poruche auta skontrolovala klinový remeň, množstvo a TEPLOTU oleja a všetky obvyklé veci :) Olej síce vytiekol (a čo tá teplota ?) :) Mechanik jej oznámil, že motor je zadretý a treba ho vymeniť. (samozrejme že môže klamať). Stavím sa, že pani metulurgička dodnes nevie ako rýchlo určiť či je motor zadretý, predpokladám, že ani Ganec 9/11.
A skutočná príhoda z môjho života. Po nástupe do práce sa nám stalo, že sme zadreli Multicar 25. Môj nadriadený, ing. strojár sa na to prišiel pozrieť. Prikázal nám vozidlo vytlačiť z garáže. Víťazoslávne vyhlásil " chlapi, vy ma oje.ávate, veď kardán sa točí ! :)
Ak pani " metalurgičku", Luňák zožral aj s navijákom, je blbejší ako som si myslel. :)

Takze vyvraceni tvrzeni ohledne wtc se opet nekona, ale v osobnim napadani se pokracuje nadale. Presne dle navodu, mame tu dalsiho kandidata na uspesneho debunkera :D
Prej vysoka hutnicka. Fiha. Tak ted uz zbyva pouze se predstavit celym jmenem Milanko, abych si mohl dohledat tve uspechy v oboru, kdyz ses tak zatracene dobry. Ale ono to je vsechno uplne jinak... :)
Petr Luňák
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka