No vtedy som si uvedomil že takéto fotky sú mi vlastne zbytočné:
- už ich nafotili iný, takže pre mňa nemá dôvod sa kvôli tomu stresovať, trápiť a namáhať
- pre svoju potrebu takéto zábery určite nikdy nebudem potrebovať
- je to len výzva: nazval som to čelendžovka (od slova "challenge"), no ja takéto výzvy nepotrebujem
1. ešte ma trápia iné veci ktoré treba vyriešiť a
2. už som si extrémne fotenie natrénoval (šport indoor: stolný tenis)
Breakpoint #1:Tým NATRÉNOVANÍM(!) EXTRÉMNYCH(!) športov fakt myslíš
tieto fotky STOLNÉHO TENISU(!)?
Ak si naozaj tohoto názoru, že takto vyzerajú fotky od "natrénovaného" fotografa, tak sa asi nemá zmysel pozastavovať nad ďalšími vecami, ktoré si tam popísal, ale idem to dočítať.
A neviem, či sa mám rovno smiať nad vecami, ktoré vyčítaš fotke Martina K., alebo si to ísť prečítať ešte raz, pretože keď ti nejaky ďalší natrénovaý fotograf napíše na tie fotky konštruktívu kritiku, asi sa pôjdeš natrénovane zahrabať.
-- 25. 1. 2013 16:49 --Ja sa mínusiek nebojím (naopak: je to často znamenie správneho názoru
...
Že je môj názor správny potvrdzuje napríklad toto:
- rovnaký názor mám už roky a nie som nútený ho meniť
- vývoj DSLR sa prakticky zastavil (mám pocit že sa tam len občas s oneskorením implementujú kompaktové technológie)
Skrátka podľa doterajšieho vývoja si myslím že foťákom typu CSC patrí budúcnosť.
(už teraz prekonali DLSR prakticky vo všetkom okrem výdrže batérie)
4x
-- 25. 1. 2013 16:54 --Mnohé tieto problémy:
- sú spôsobené zastaralými/nekompatibilnými objektívmi
Zastaralé objektívy máš asi na mysli tie pre kinofilmové zrkadlovky, ktoré sú už takmer všetky v dnešnej dobe nahradené modernou alternatívou.
A naopak: medzi najčastejšie výhody je uvádzaný napríklad veľký výber objektívov. No nie vždy to je výhoda:
- nie je jasné ktorý objektív je s daným telom kompatibilný
- ktorý je dostatočne kvalitný aby uživil dnešné telá
Keď si si schopný v prípade napr. Nikonu zapamätať 2, resp. 3 primitívne skratky, všetka kompatibilita ti bude hneď jasná. D alebo G, AF-S, DX.
Canon napríklad tieto "dostatočne kvalitné" objektívy označuje písmenom "L".