neoriginalni baterka na Canon 350D

Diskuze o libovolném příslušenství k digitálním fotoaparátům

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod mike-kt 26. 3. 2008 22:37

Mate nekdo zkusenosti s nejakym vyrobcem? Chtel bych poridit nejakou nahradni baterku, ale zase aby to nebyl nejakej uplnej smejd. Díky za tipy
mike-kt
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jan Čerbák 26. 3. 2008 23:11

řešil jsem podobný problém, ale s baterkou do svého canonu 30D. Koupil jsem akumulátor Hama a jsem maximálně spokojený. Hänell (nebo jak se to píše) a Ansmann jsou prý lepší, ale tehdy jsem na to celkem spěchal. Koupil jsem to za cca 400,- na alfacomp.cz. Pak jsem to viděl v jednom kamenném obchodě za 700,-) Nějaký číňan prý zemřel, protože mu explodovala neoriginální baterie v mabilu, který měl v inkriminovaný okamžik v náprsní kapse. Čínskou baterku Vám tedy nedoporučím, zavedené značky Hama, Ansmann a pod by ale měly být naprosto OK.
Canon EOS 30D, EF-S 17-85mm IS USM, EF 50mm F1,8 EF 70-300mm IS USM, Speedlite 550EX
Jan Čerbák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod víík 26. 3. 2008 23:58

Pár výrobků od zavedené značky Hama jsem držel v ruce, některé bohužel i vlastnil. Nápis hama bych rozhodně za záruku kvality nepovažoval. Spíš naopak.
S baterkama ještě zkušenosti nemám, ale jejich krytky na objektivy, stativy...
víík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod elho_cid 27. 3. 2008 00:08

Koupil jsem do Canona no name baterku a drží stejně dobře, jako ta původní. Ale v mým Pentaxu jiná no-name baterka poloviční výdrž :-( Je to loterie
Hoši, hoši, hoši, máte tu smrad jako v pekle.
elho_cid
Návštěvník

Odeslat příspěvekod petrvk 27. 3. 2008 10:29

Také mám jednu Hamu do Canonu 30D, a také maximální spokojenost. Canon (a možná i jiní výrobci) prý dělá nějakou fintu u svých nabíječek, ty pak mají rozpoznat neoriginální akumulátor a odmítnou ho nabíjet. Ale konkrétně akumulátor Hama pro Canon EOS 30D se v nabíječce pro Canon EOS 30D nabíjí bez problémů.
A ještě taková perlička - jednou mi jeden jiný akumulátor Hama upadnul, plastové pouzdro se otevřelo a objevily se dva články značky Panasonic. Takže docela značkové, řekl bych.
petrvk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod drAcOniS 27. 3. 2008 19:40

[quote="Jan Čerbák"tHänell (nebo jak se to píše)
Nikon D80 + Tamron 17-50mm F2.8 XR Di II LD Asp.(IF) + Sigma 70-200mm F2.8 EX APO HSM
drAcOniS
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod mike-kt 28. 3. 2008 11:37

Ted jsem nasel neco na aukru ale nevim jestli tomu verit
co myslite ???
http://aukro.cz/item334570922_akumulato ... sleva.html
mike-kt
Návštěvník

Odeslat příspěvekod JisHii 30. 3. 2008 12:38

ja mam od avacomu http://www.avacom.cz/Canon-NB-2LH-Li-io ... 0mAh-p4141 a muzu jen doporucit te na aukru bych neveril :/ uz jen pro to ze na stitku je NB-2L tudiz tam mam byt jeste H a taky zecanon i avacom maji LiIon a tahle je uajne LiPol a maj tam napsano LiPoly coz je imho taky spatne a ta kapacita :shock: myslim ze, nevzbuzuje to duveru
Renault megane coupé 1.6e
VW Passat 1999 1.8T
JisHii
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jan Čerbák 30. 3. 2008 14:57

mike-kt píše:Ted jsem nasel neco na aukru ale nevim jestli tomu verit
co myslite ???
http://aukro.cz/item334570922_akumulato ... sleva.html

Myslím si, že lepší bude koupit nový no-name akumulátor. Na použitém ušetříte pakatel a můžete pak přijít o dobré snímky, do kterých jste investoval desetitisíce (DSLR, objektivy, dovolená, výpůjčka velblouda:), atd)
Canon EOS 30D, EF-S 17-85mm IS USM, EF 50mm F1,8 EF 70-300mm IS USM, Speedlite 550EX
Jan Čerbák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod milday 30. 3. 2008 16:10

Na tom Aukru je nový (alespoň to píší a je zabalený). Přesto hlasuji také pro Avacom - používám je po jedné ve třech foťácích a výdrž je stejná s originální.
milday
Návštěvník

Odeslat příspěvekod havr 31. 3. 2008 07:22

Nemate nekdo zkusenosti s Ansmann A-Can NB2LH?
Nabiji to original nabijecka co byla s EOS 400D?
havr
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Laff 7. 4. 2008 11:49

havr píše:Nemate nekdo zkusenosti s Ansmann A-Can NB2LH?
Nabiji to original nabijecka co byla s EOS 400D?

Mam ve 350D, baterka absolutne v poradku (uz rok), nabijecka od Canonu si s ni v pohode poradi, kupovano z nejakeho toho mega... online shopu v Zittau = cena prijemna.
For a successful technology, reality must take precedence over public relations, for nature cannot be fooled... We have vastly underestimated how deeply ingrained are the organizational and cultural rigidities that hamper our ability to execute.
Laff
Kolemjdoucí