Brašny Kalahari

Diskuze o libovolném příslušenství k digitálním fotoaparátům

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod radek72 23. 11. 2007 10:35

Máte někdo zkušenost s brašnami Kalahari? Celkem se mi líbí alespoň na první pohled takhle po netu KALAHARI KAPAKO K-31. Mají ji např. u Oehlingu: http://www.oehling.cz/inshop/batohy-a-brasny-brasny-kalahari/kalahari-kapako-k-31-khaki-%5Bid-158894%5D.html

Zajímaly by mě praktické zkušenosti vlastníků, jak jsou s ní spokojeni.
pinhole <1mm; Praktica MTL50 + 50mm 1.8; Canon EOS400D+seťák :( + Velbon Sherpa 600R + Lowepro Rover Plus AW + KALAHARI KAPAKO K-31 khaki
radek72
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kulda_udatny 23. 11. 2007 23:29

už jsem to tady psal já kupoval u firmy Marell pro E-510 a moc dobrý
kulda_udatny
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod radek72 26. 11. 2007 07:05

co jsi kupoval u firmy Marell? Brašnu KALAHARI KAPAKO K-31?
pinhole <1mm; Praktica MTL50 + 50mm 1.8; Canon EOS400D+seťák :( + Velbon Sherpa 600R + Lowepro Rover Plus AW + KALAHARI KAPAKO K-31 khaki
radek72
Návštěvník

Odeslat příspěvekod radek72 29. 11. 2007 08:34

Hm tak to asi byla jen obyčejná reklama, takový diskuzní spam co? A tuto brašnu od Kalahari asi nikdo nevlastní, z těch co sem chodí. Nevíte někdo, jestli je někde na webu nějaká recenze nebo podrobnější test na tuto brašnu? Tedy něco mimo ifotovideo, tam je toho o ní celkem málo, chtělo by to něco podrobnějšího
radek72
Návštěvník

Odeslat příspěvekod friggo 29. 11. 2007 17:34

Nevím, jestli je tam i ta tvoje, ale ta stránka je výborná...
http://www.cambags.com/
friggo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod radek72 30. 11. 2007 07:26

Díky za odpověď, ta stránka je fakt výborná, bohužel kalahari tam nemají. By mě zajímalo, kolik se jich u nás prodalo, je pár prodejců, kteří je nabízejí. Bohužel fotky na jejich stránkách jsou nic moc. Zdá se mi toto na internetových obchodech celkem běžný jev, že fotky zboží stojí za houby. Zláště v obchodech se zbožím pro fotografy mi toto přijde celkem dost paradoxní a absurdní.
radek72
Návštěvník

Odeslat příspěvekod radek72 30. 1. 2008 06:28

Nemáte někdo trošku solidní fotku této brašny s vloženým fotopříslušenstvím, ze které by se dalo trošku poznat, kolik se toho do ní vejde apod.? Ideálně od nějakého majitele, ale klidně i odkaz na net. U Oehlingu ji mají do konce ledna ve slevě, ale z těch prťavých obrázků co mají na webu se dá prd poznat. Na mail mi bohužel nereagovali, a ani na webu výrobce lepší fotky nejsou. Na první pohled se mi ta brašna líbí, ale z takové fotky si těžko můžu udělat úsudek a na osobní návštěvu to mám do Klatov hóódně daleko.
radek72
Návštěvník

Odeslat příspěvekod radek72 5. 2. 2008 06:22

Také by mě ještě zajímaly zkušenosti majitelů brašen Kalahari, jak jsou odolné proti vodě a také proti špinění, ev. jak dobře se čistí, když už se ušpiní. Vzhledem k tomu že jsou z plátna, tak to asi nebude až tak odolné, jako dejem tomu Lowepro či Tamrac?
radek72
Návštěvník

Odeslat příspěvekod astarta.foto 5. 2. 2008 08:04

Ja mám KALAHARI ORAPA K-22 a som spokojný. Jediný problém je polstrovanie ramenného popruhu. Pri nosení sa v ňom popruh tlačí do jednej strany a niekedy sa tam aj pretáča, je tam zbytočne veľa miesta pre popruh. Raz mi zmokla, dnu sa voda nedostala ale bola mokrá. Tento problém sa dá riešiť impregnáciou na turistické oblečenie. Mne sa na nej najviac páči jej nenápadnosť, zatiaľ nikto netušil, že je v nej foťák.
astarta.foto
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod sorbus 5. 2. 2008 21:44

Já mám taky Kalahari Orapa - K22 a jsem s ní spokojený, můžu jen doporučit. Nasákavost plátna jsem vyřešil impregnací.
sorbus
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod radar28 14. 2. 2008 08:50

Koupili jste někdo v nedávné akci Oehlingu brašnu Kalahari Kapako 31? Mě se vzhledově velmi líbí, akorát nejsem na dálku schopen rozpoznat jak je na tom z hlediska použitelnosti. Pěknou fotku nenajdeš snad na celém netu. Jaké má polstrování? Poskytne dostatečnou ochranu pro výbavu? Vejde se do ní Canon 400D s Tamronem 17-50, Canon 70-200 f/4 USM L + nějaké to příslušenství: pouzdro s filtrama, ofukovací balónek, návod, kabelová spoušť, malá baterka, náhradní baterka, nabíječka a případně aspoń menší svačina?
Nevíte někdo o kamenném obchodě na Moravě (nejlíp jižní) kde by ji mohli mít skladem? Rád bych si ji vyzkoušel osobně, to by bylo ideální. Do Klatov to mám ale hodně daleko a cestu tím směrem nemám. Eventuelně pokud má někdo pěkné fotky s naskládanou výbavou, bylo by možná taky dostačující. Fotky na stránkách výrobce a netových prodejců nestojí za nic. Dík
radar28
Návštěvník

Odeslat příspěvekod víík 17. 2. 2008 22:19

No já mám K-11. Svačina se do ní už nevleze, ale aspoň si neumažu objektivy. Šitá je pěkně. Vadí mi na ní že je plátěná i ve spodní části, což vadí když jí potřebuju někde v terénu odložit. Jinak kdybys jí chtěl vydět, tak jsem momentálně v Lednici. Já ji kupoval u Škody v Praze.
Samozřejmě tento typ by velikostí zřejmě nevyhovoval.

Symatické je to, že nevypadá jako fotobrašna a že není černá. No digitálům snad vyšší teplota včerném futrálu nevadí, ale filmům to vadilo dost.
víík
Návštěvník