Velbon Sherpa 600r vs Sherpa 750r

Diskuze o libovolném příslušenství k digitálním fotoaparátům

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Tomku 7. 11. 2007 11:02

Ahoj, potreboval bych poradit jaky z techto dvou stativu zvolit. Jsem majitelem D50 a rozhoduji se mezi temito zminenymi. Mate nekdo prakticke zkusenosti? Koukal jsem na web vyrobce, ale nejsem z toho moc moudry, jedina odlisnost je snad pouze v rozmerech. Predem diky za pomoc s vyberem.
Tomku
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kromec 7. 11. 2007 11:14

Ta 750 ma 4-dilne nohy(600 ma 3-dilne) diky tomu je ve slozenem stavu kompaktnejsi ,ale teoreticky by nemela byt tak tuha... ALe tezko rict bez vyzkouseni...

Dale 750 ma klicku a ma da se vic vysunout a je o trochu tezsi...
CPU Zilog Z80 A/3,5 MHz, RAM 48 KB, ROM 16KB, grafika 256x192 bodů v 15-ti barvách,magnetofon ;) :)
kromec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vaader 7. 11. 2007 12:48

Ja mam D80 a Velbon 600R a jsem s nim uplne spokojen. Zalezi na tom, jestli uz jsi nejaky stativ mel a jake mas tedy navyky a pozadavky. Zde je recenze na 600R
vaader
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod TA 7. 11. 2007 15:07

osobnú skúsenosť síce nemám, ale domnievam sa, že by vyšší počet článkov nôh nemal spôsobiť citeľný nárast nestability. Veď akoby si niečo nestabilné mohli dovoliť vyrobiť :).
Live long and prosper!

Zachráňme košické trolejbusy!
TA
Návštěvník

Odeslat příspěvekod golem2 7. 11. 2007 15:46

Vacsi pocet clankov noh ma vplyv na stabilitu stativu, zvlast, ked ta stvrta noha je tenka. Nastabilnejsie stativy maju nohy z 3 dielov.
Este by som sa vyhol stativu s posunom stredovej tyce klukou.
golem2
Návštěvník

Odeslat příspěvekod TA 7. 11. 2007 15:54

ak sú uchytenia jednotlivých článkov urobené poriadne, tak by to nemal byť závažný problém.
Čo je zlé na výsuvnej časti s kľukou? Že po vysunutí nebude taká stabilná? To je jasné, ale veď sa nemusí stále používať. No možno raz sa zíde ( aj za cenu nižšej stability ).
Live long and prosper!

Zachráňme košické trolejbusy!
TA
Návštěvník

Odeslat příspěvekod irmo 7. 11. 2007 16:06

cim viac posuvnych, vysuvnych, skladacich atd casti tim menej stabilne ....
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod golem2 7. 11. 2007 16:07

Zastav sa v obchode a vyskusaj si sposob upevnenia clankov, stabilitu. Mal som jeden stativ s posuvom strednej casti klukou a dakujem. Presne ako hovoris nestabilita, manipulacia a 4 nohy pruzia vic ako 3. Netvrdim, ze Sherpa 600 je zly stativ, nemam skusenost , iba co som videl v obchode. Zdal sa byt dost stabilny, hlava uz posobila menej solidnym dojmom, ale myslim, ze by ti stacil. Treba si tiez pozriet ci tie packy co sa upevnuju nohy nie su z umelej hmoty, lebo pri manipulacii v zime zvyknu praskat. Aj tak je najlepsim riesenim ten posuvny stredny diel pouzivat co najmenej.
Naposledy upravil golem2 dne 7. 11. 2007 16:53, celkově upraveno 1
golem2
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Tomku 7. 11. 2007 16:26

Diky vsem za informace a rady. Jeste to obhlednu v obchode, ale pravdepodobne se spis rozhodnu pro 600r.
Tomku
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Fuseon 7. 11. 2007 19:00

Mam stativ Velbon Sherpa 600R a som snim nadmieru spokojny, je stabilny, a zatial ma nesklamal v ziadnej situacii, je trochu tazsi ako ine plastove ale zas oproti nim je kompaktnejsi a mobilnejsi.Za tie prachy nieje nad cim rozmyslat, proste super.
Fuseon
Návštěvník

Odeslat příspěvekod radek72 7. 11. 2007 19:52

Vybíral jsem nedávno a ze stativů Velbon Sherpa jsem si vybral 600. Dal jsem přednost třídílným nohám, klička mi nijak nechybí. Tahám ho zatím na obyčejném cyklobatohu od Authora na zádech na kole a zatím je to celkem v poho. Za dané peníze je to dle mě velmi dobrá volba

golem2: nejstabilnější stativ má jednodílné nohy viz např. stativ p. Sudka :D
Naposledy upravil radek72 dne 13. 1. 2008 23:04, celkově upraveno 1
pinhole <1mm; Praktica MTL50 + 50mm 1.8; Canon EOS400D+seťák :( + Velbon Sherpa 600R + Lowepro Rover Plus AW + KALAHARI KAPAKO K-31 khaki
radek72
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Zbyněk Vašek 11. 1. 2008 21:15

asi jdu s křížkem po funuse - taky jsem vybíral mezi těmito stativy a rozhodl jsem se pro 600R, který má jedno (pro mě) velký plus. Totiž to že lze nohy stativu roztáhnout do velkých úhlů, což 750ka neumožňuje. Skladnost sice zamrzí, ale není to tak strašný :)
Zbyněk Vašek
Návštěvník