zachrana fotiek

Diskuze o libovolném příslušenství k digitálním fotoaparátům

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod lubeek 14. 1. 2007 21:18

Caute. Dnes som sa bol vonku prejst a nieco pofotit, ale asi po 30 zaberoch, mi po zapnuti fotaku vyhodilo hlasku `chyba karty, naformatovat?` a uz som ju nerozbehol(neformatoval som ju). Daju sa tie fotky este nejako zachranit? Viem ze vymazane hej, ale z formatovanej karty myslim ze nie. Tak co teraz? Citacku by som si zohnal, alebo je to uz zbytocne? Panasonic FZ-50 a karta PRETEC Cheetah 133x 2GB
lubeek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Miloš 66 14. 1. 2007 22:39

Fotoaparáty neformátujou na tvrdo většinou se to dá zachránit i po formátování. Jsou nato softy i free nemohu si ale vzpomenout jak se jmenují.
Miloš 66
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lubeek 15. 1. 2007 00:00

ved prave toho sa bojim, ze ked ju naformatujem vo fotaku, tak z toho uz nic nezachranim... sakra, ale asi mi nic ine nezostava... preto som chcel vediet ci FZ-50 formatuje uplne na cisto, tzn. ze tam aj zapise nejake data a tym to kompletne zmaze...
lubeek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pety 15. 1. 2007 07:08

Nejdřív bych se podíval přes čtečku, co a jestli vůbec něco uvidím, než bych to formátoval. Tedy pokud ti o ty záběry jde. To musíš vědět sám, jestli jsi vyfotil něco, bez čeho nechceš být. Mě se tohle stát po jen takové vycházce s foťákem, tak to bez rozpaků zformátuju a pustím to z hlavy, ale já nejsem žádný umělec ani špičkový reportér... :-)
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod lubeek 15. 1. 2007 13:38

no jasne. nieje tam nic extra, ale ked sa mi to stane niekde kde mi na tych zaberoch bude zalezat viacej, tak aby som vedel jak z toho...
lubeek
Kolemjdoucí