Kapacita/rychlost pamě?ové karty

Diskuze o libovolném příslušenství k digitálním fotoaparátům

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Free30 4. 11. 2006 11:50

Ona se rychla karta nikdy neztrati :) zvlast pokud fotite ve vyssim rozliseni a ukladate do TIFF nebo do RAW nebo pokud obcas fotíte sériově :) Samozřejmě může někdo namítnout že to některý foťák nevyužije, ale ony už cenové rozdíly mezi kartami nejsou tak dramatické. Takže "mít rychlostní rezervu" a vědět že mne nebrzdí karta je alespoň pro mne tak nějak "normální". A kapacita? Vždycky jsem se podíval jakou maximální velikost můj foťák podporoval a podle toho a schopností mojí peněženky jsem se rozhodoval :) osvědčené značky se při o kousek vyšší ceně "vyplatí" zpravidla vyšší spolehlivostí či vyšším počtem možných cyklů (čtení/zápis=životností). Sám používám 2GB kartu jako hlavní + 1GB jako záložní kdyby mi došlo místo :-D , obě samozřejmě rychlé :)
Free30
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Petr1968 4. 11. 2006 13:35

Doživotní záruka?? Při tempu jakým jde pokrok,je to téměř úsměvné. :mrgreen:
Smrt je pouhý okamžik, kdežto hanba trvá navěky.
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Maročan 4. 11. 2006 13:47

Jo a doživotní záruka většinou neznamená do konce života:-) Většinou v tom je od výrobce nějaká klička....třeba jako u výrobků 3COM:-)

On už název "doživotní záruka" mluví o tom, že je to nesmysl!!! Jelikož si pod tímto každý představí něco jiného....zkuste se nad tím zamyslet:-)

Na podobné bláboly prodejců a výrobců nemusíte brát moc zřetel, souhlasím s Petr1968.
Foto: Nikon D3000 + Nikkor 35/f1.8 + Nikkor 18-70 DX; Canon G12
PC: HP 6550b + HP 6440b + Lenovo IdeaPad S10-3
Mobil: Nokia E52 black
Maročan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 4. 11. 2006 15:58

Doživotní záruka není do konce vašeho života, pánové, ale dokud ta karta neumře. Pak ji můžete vyhodit a koupit jinou. Daleko lepší je koupit kartu se zárukou na tři nebo pět let. :D
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Maročan 4. 11. 2006 16:11

Vždyť to říkám, že je to kravina...z toho pak člověk nepozná, kolik to vlastně je....
3COM u switchů také garantuje doživotní záruku, ale je to jen několik let po ukončení výroby toho kterého typu. Takže kdyby uvedli záruku třeba 5-10 let, bylo by to stejné, ale na "doživotní záruku" lidi slyšej lépe...
Foto: Nikon D3000 + Nikkor 35/f1.8 + Nikkor 18-70 DX; Canon G12
PC: HP 6550b + HP 6440b + Lenovo IdeaPad S10-3
Mobil: Nokia E52 black
Maročan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr1968 4. 11. 2006 16:34

Za 10 let můžu SD kartu dát tak do muzea :mrgreen:(za5)
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Pety 4. 11. 2006 17:11

Přesně tak - i kdyby měla pořád kompatibilní rozhraní, určitě nějaké 2 GB a 150x rychlost budou v té době směšné - jako je mi dnes po dvou a půl roce k ničemu CF 64 MB s rychlostí 6x. :-) Horší je, když se karta podělá do roka - nechtěl bych se pak dohadovat s prodejcem o tom, co vlastně výrobce mínil doživotní zárukou... při záruce na 3 roky je to jaksi jednoznačné, ne?
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Mobil-man 4. 11. 2006 17:54

mate pravdu, pamatuji, jak jsem nekdy pred 3ma rokama (?) kupoval na tu dobu stredne velkou SD 64MB sandisk za 1200...
Mobil-man
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Petr1968 4. 11. 2006 19:41

A dnes máš rychlou 2 GB :mrgreen:
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod TA 4. 11. 2006 19:46

[quote="Maročan";Jo a doživotní záruka většinou neznamená do konce života:-) Většinou v tom je od výrobce nějaká klička....třeba jako u výrobků 3COM:-)

On už název "doživotní záruka" mluví o tom, že je to nesmysl!!! Jelikož si pod tímto každý představí něco jiného....zkuste se nad tím zamyslet:-)

Na podobné bláboly prodejců a výrobců nemusíte brát moc zřetel, souhlasím s Petr1968.b/quote]

no pokiaľ je niekde oficiálne uvedené, že zakázník má právo na doživotnú záruku, tak to tak musí byť. A ak by robil predajca problém, čiastočným riešením je obchodná inšpekcia.
Live long and prosper!

Zachráňme košické trolejbusy!
TA
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr1968 4. 11. 2006 20:04

Doživotní záruka je,že když se pokazí,dostaneš novou.Kromě běžného opotřebení :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Pety 4. 11. 2006 20:35

Petr1968: Koncem života čeho nebo koho taková doživotní záruka končí? Obchodníka, tebe, firmy - nebo koncem výroby toho konkrétního typu karty? Já bych to viděl na to poslední. A to může být také klidně za půl roku, že?
Doživotní záruka je marketingový blábol v rozporu se zákony ČR i EU. Takže pro tebe musí platit miminálně dvouletá záruka - ale nejspíš by ses jí musel dovolávat u soudu. Než by český soud rozhodl, už bys nejspíš neměl o kartu pět let starého modelu moc zájem...
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Petr1968 4. 11. 2006 20:38

Bude mít cenu pro sběratele :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Petr1968 4. 11. 2006 20:39

Na moji osobu je také doživotní záruka. :cry: :cry:
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Pety 4. 11. 2006 20:40

:D
Pety
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka