batoh nebo brašna pro dslr

Diskuze o libovolném příslušenství k digitálním fotoaparátům

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod goodoldalex 23. 4. 2006 20:39

Aj ja mam EX140 a na kompakt a blbiny je celkom dobra, az na bocne sietky kam sa nezmesti ani pollitrovka. Zrkadlo by som do nej ale cpal iba v nudzi najvyssej, respektive by som ho z nej asi nechcel casto tahat. Co vsetko sa ti do nej okrem 5D este zmesti?
goodoldalex
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 24. 4. 2006 05:13

5D se seťákem 17-70, pevná 50/1,8 M42, mezikroužky, dvě malé sluneční clony, náhradní akumulátor, drobnosti. Když vyndám ty drobnosti z přední kapsy, tak je nemám kam dát, ale narvu tam Cosinu 70-210/2,8-4. Jenže tam není vůbec chráněná. Cokoli z té brašny dobývat ven je pěkný opruz. Široký popruh DSLR se musí pěkně pečlivě smotat a přezka provléknout pod kapličkou blesku, aby se vešel nahoře vlevo od DSLR, tam zbývají asi 3 cm místa.

Podle mě je to vhodné tak na FZ30 nebo S9500, jenže na ty by zas asi pro chození do ven bylo lepší tzv. revolverové pouzdro.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod manas 27. 4. 2006 14:55

Chlapi, ja mam asi dva mesice Lowepro SlingShot 100 na svou Fuji S9500 a nemuzu jinak nez si vynachvalit. Vejde se mne tam jak fotak tak veskere prislusenstvi (karty, dratena spoust, kabel k PC, 3 sady baterek v pouzdrech, dobijecka s kabelem na 220 a do auta, hadrik, stetecek, 2 ks filtru v pouzdre a par dalsich drobnosti a to mne jeste zbude cela volna vrchni kapsa, tam se vejdou klice, penezenka a retka. Nosim ji kazdy den a super, noseni je pohodove. Vytazeni fotaku je po nacviceni otazkou okamziku, staci vycvaknout jedn maly popruh, pretahnout dopredu a fotak je venku. Co se tyce vodeodolnosti, tak tento vikend dopoledni mrholeni a slaboucky destik uplne v pohode. V pripade deste je ve spodni casti schovana plastenka a ta se jednim pohybem prevlekne pres cely batoh a je vystarano. Takze ja si chvalim a myslim, ze jsem neprohloupil.
Nikon D300s,
Sigma 17-70, Nikkor 50mm f/1,8, Sigma 28-70 f/2,8,Tamron 70-210 f2,8, Blesk Sigma EF DG 500 Super.....
manas
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pavel.satra 29. 4. 2006 15:40

Tyhle batoh/brasny vypadaji hooodne dobre. Jeste kouknu na cenu :roll: Jako student si vubec nemuzu vyskakovat.
pavel.satra
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jvitek 1. 5. 2006 09:51

A co Crumpler? mam brasnu a jsem maximalne spokojeny. V Praze v Charvátově je značkový obchod, dají se sehnat i na netu. Je to příjemná alternativa k LowePro a Tamracu...
Stupid Is As Stupid Does
jvitek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod goodoldalex 3. 5. 2006 02:40

Odporucam do pozornosti link http://www.cambags.com/camera_mainpage.htm
goodoldalex
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Bop 5. 5. 2006 07:19

já už sem přešel jen na batohy. Tahat nějaké 3kg na jednom rameni mnohdy celé odpoledne není pro mé záda zrovna to pravé ořechové. Nehledě na to, že člověk s sebou ještě často tahá stativ.
Bop
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod rjanota 8. 5. 2006 15:06

Mam Tamrac Velocity (ale cislo 7) ako jeden z mnohych batohov. A v poslednom case si ho nemozem vynachvalit. Jedno telo s VELKYM objektivom, sirokac a k tomu alebo maly stativ (ked som vonku) alebo velky blesk... A kopec drobnosti. Prijemne na nosenie, moznost nosit na chrbte alebo aj na bruchu... Proste vyborna taska...
rjanota
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod khonsun 11. 5. 2006 22:14

Zcela jiste dela Domke brasnu a k ni popruhy na zada /vyndavaci, zastamdaci/. Navic umi i jine barvy nez ty obvykle, priblbe tmave. Dobre vi, /jako fotograf/, ze tmava vic pohlcuje.
Za 21 let mi bude 100.
khonsun
Návštěvník

Odeslat příspěvekod laciare 15. 5. 2006 17:48

Treba brat ohlad na maximalne pohodlie pri fotografovani. Na akcne fotografovanie brasna, do prirody batoh. Co sa tyka odolnosti proti dazdu mam Lowe a je dobra, x krat som zmokol v horach a fotaky funguju. Da sa to vyriesit plastenkou do dazda a batoh schovat pod nu.
laciare
Kolemjdoucí

Předchozí stránka