batoh nebo brašna pro dslr

Diskuze o libovolném příslušenství k digitálním fotoaparátům

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod hervr 4. 12. 2005 20:21

Máte někdo dobré zkušenosti s batohem či s brašnou do 4tis pro dslr (tamrac,lowepro... atd)...za dobrou radu Ď
hervr
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mobil-man 5. 12. 2005 13:43

Mam zkusenosti s lowepro a jedine pozitivni.
Ovsem neni to bagl primo pro DSLR, ale pro EVF a kompakt.
Maji dobre vetsinou vodotesne zipy a kvalitni materialy.
Mobil-man
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod MirekE 5. 12. 2005 13:49

LowePro doporučuji. Sám vlastním Stealth Reporter AW 500 a je vynikající.
MirekE
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Kájos 5. 12. 2005 16:43

Já mám Tamrac PRO8 a je supr.
Kájos
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hervr 5. 12. 2005 17:30

Jak je řesená vodotěsnost nebo vodoodolnost
Lowe pro má vodotěsné bágly (dryzone)to jsem našel
Tamrac nějak nic bližšího nepíše o vodoodolnosti( tuším,že nějakou mít bude)
Přeci jen zrcadlo stojí cca30tis+stativ+ objektivy+databanka
bude stát ca60tis(slabší komplet) a to už si říká o vodotěsnost tak jsem z toho jelen

kdyby někdo našel nějakou pěknou stránku s recenzemi fotobáglů
bylo by to fajn sem kopout, nebo pokud někdo víte kde mají skladem v obchodě (v Praze, Budějovicích)
tamrac expedition5(7)
LOWEPRO DRYZONE(100)200 PHOTO TREKKER
prostě to chci omrknout v reálu. Fotek je málo a nezdají se mi popruhy se zádovým systémem. Dík všem

Já našel jen tamrac expedition5
http://www.petr.euweb.cz/Foto_vybaveni/ ... _5575.html

je to pravda jiná cenová hladina, ale voda je potvora
hervr
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Malkovich 6. 12. 2005 07:53

Používam fotobatoh Lowepro na objektivy a dvě těla už asi šest let a jsem s ním spokojený.Ale myslím,že mezi Loweprem a Tamracem žádný velký rozdíl není.Potom mám ještě originál brašnu od Nikona a ta nic moc.Jedno tělo s krátkým objektivem ještě jde,ale s teleobjektivem už je to horší.
Občas používám i hliníkový kufřík.Molitanové vložky v něm se nechají vyměnit a fotoaparáty jsou v plném kufru auta docela v bezpečí.Je to dobré třeba i v tom případě,když často přecházíte ze zimy do tepla a opačně.Fotoaparát se tolik neochladí a nerosí se
objektiv,protože molitan docela dobře izoluje.

Obrázek
1.CPU AMD Athlon 64 3700+ ,Gigabyte GA-K8N Ultra-9,Gigabyte GF9600GT
Case Gigabyte AURORA ,Seagate 80+500GB ,LCD monitor LG L245WP-BN, 24" 1920x1200 full HDMI,Creative SOUND BLASTER AUDIGY 2 ZS,Logitech Z-2300 2.1 200W RMS, THX, DVD±R LG GSA
Malkovich
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MirekE 6. 12. 2005 14:18

Prvotní otázka by ale asi měla evokovat další otázku a tou je... co budeš fotit.

Ve městě, kde se dívám po okamžiku, po situaci, která může trvat jen pár chvil, může být batoh problém. Nejsem si jist, jak rychle se dá sundat batoh ze zad, vydolovat aparát a spustit... myslím ale, že to bude o dost delší doba, než když na brašně vezmu za rychlootevírání a hrábnu do brašny.

Batoh ve městě také není zrovna nejlepší s ohledem na nenechavce.

Další jeho nevýhoda spočívá v absenci pohodlného odkládacího prostoru při výměně objektivů.

Na druhou stranu, pokud jsu za s nímkem několik kilometrů v hornatém terénu kde potřebuji občas ruce jako oporu při zdolávání terénu, je batoh asi k nezaplacení. Navíc při cestách za takovou fotografií bych měl stihnout sundat batoh ze zad dříve než mi to splašený slunce zdrhne za obzor :)

Takže... záleží na tom kam se vydávám, podle toho si zabalím.
MirekE
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hervr 10. 12. 2005 16:03

když to tak rozmýšlím řekl bych....
do auta kufr
do města brašnu
do přírody batoh
to, abych snad kradl :cry:
hervr
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MirekE 10. 12. 2005 20:23

Vítej mezi námi :)
MirekE
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hervr 10. 12. 2005 23:22

koukám, že nákupem DSLR (žádné vybavení nemám) jsem otevřel Pandořinu skříňku ...nejdřív batožina
2)UV filtr, kabelovou spošť
stativ, nebo až později (7D má sboš) objetivy
tele,makro a na krajinu asi širokoúhlo a polarizák zřejmě a pak stativ a databanka (zatím to můžu cpát do notesu, ale 3kg jsou 3kg)
to je masakr

co se dá dělat
Kdo chce vlkem býti musí s nimi výti.
hauuuuůůů
hervr
Návštěvník

Odeslat příspěvekod goodoldalex 23. 4. 2006 00:29

Nema nahodou niekto jednu z tychto tasiek Tamrac? Pozdava sa mi hlavne ta druha, ale zobrazene umiestnenie DLSR mi pripada neprakticke. Ale vnutorne usporiadanie snad umozni aj podobne ulozenie fotaku ako tie ostatne tasky.

Osobne mi ako najlogickejsie ulozenie DLSR pripada poloha naboku, gripom hore. Ako mate v taske DSLR umiestnenu?

Model 5749 - Velocity 9
ObrázekObrázek

Model 5674 - Digital Convertible
ObrázekObrázek

Model 5605 - Pro 5
ObrázekObrázek

Model 5602 - Explorer 2
ObrázekObrázek
goodoldalex
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 23. 4. 2006 11:09

Myslím, že vynikající kombinací brašny a batohu jsou Lowepro SlingShot 100 nebo 200. Nosí se na zádech na jednom popruhu a v případě potřeby je máte jedním pohybem vepředu a pohotově. Asi si budu muset napsat Ježíškovi o dvoustovku.

http://www.lowepro.cz/produkty-detail.php?id=2&k=1
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod goodoldalex 23. 4. 2006 13:18

Ja ti neviem. Pristup k ulozenemu obsahu mi pripada az prilis pohotovy, hlavne ked ho mas na chrbte a nevidis kto onu pohotovost moze vyuzit. V tunajsich koncinach celkom riziko, ako ostatne u inych batohov.

Z tohto pohladu, aj z hladiska pristupnosti mi pri pohybe mestom pripada lepsia bezna brasna, ktora sa da prihodit na opasok. Totiz ked v prirode potrebujes dve volne ruky, hodis si ju aj s popruhom na chrbat a na ***** pripaskujes nejakym opaskom za kilo.
goodoldalex
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 23. 4. 2006 16:06

To samozřejmě záleží na prostředí, ve kterém se pohybuješ. Do narvané tramvaje bych to na zádech taky nebral. Ale v případě potřeby to můžu nést na břiše nebo v ruce, ne? Brašnu mám, zatím jen Lowepro EX140, a můžu zodpovědně prohlásit, že je na nic. Malá, nepohotová, blbě se nosí, špatně se leze dovnitř.
Pety
VIP uživatel

Další stránka