Drahý stativ má kývající se vrchní část hlavy - vada? VIDEO

Diskuze o libovolném příslušenství k digitálním fotoaparátům

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Kulikk 31. 7. 2023 00:41

Nový "drahý" stativ má kývající se vrchní část hlavy - je to na reklamaci nebo normální? (+VIDEO)

Koupil jsem si nový "drahý" (v porovnání s nějakým HAMA stativem za snad 500 Kč co jsem měl doteď snad 10 let). Koupil jsem si nový "drahý" stativ - Vanguard Alta Pro 263AB:

https://stativy.heureka.cz/vanguard-alt ... west_price
(Je to stativ + SBH-100 kulová hlava).

Bohužel ihned po rozbalení jsem si všiml že se vrchní část hlavy "podivně kýve"... Jde o vrchní část hlavy - tu samotnou "nosnou desku". Samotná koule a její "vertikální výčnělek" (nevím jak to se tomu říká) je ok a drží pevně, jen ta samotná celková deska se divně kýve (viz video dole).

Stativ samotný mi přijde dobrý, pevný atd. vše drží, nic se nehýbe... Podle mě by to ten vrch hlavy dělat neměl a neměl by být VUBEC viklavý ale naopak naprosto pevný (?)...

Je to normální, nebo mám vadný kousek? A je to na reklamaci? (ještě to můžu případně i vrátit v 14ti denní lhůtě)...?

Je to běžné a normální nebo je to "defekt" na reklamaci? Stativ (zvláště takto trochu "lepší a dražší (ano vím že jsou i dražší stativy)) by měl být snad PEVNY a ne se takto viklat...??

Videa: (dvě)
https://ulozto.cz/tamhle/hLFdQbH2sMWE#! ... SlHGSuAN==

Díky
Kulikk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Laco47 31. 7. 2023 01:24

Mam dojem ze to moze byt uvolnena zakladna. Daj dole platnicku zo zakladne a ten sroub co sa tam objavi dotiahni imbusovym klucom, neviem ci je sucastou balenia, ale väcsinou byva. Pripadne daj este jedno video bez tej stativovej platnicky
Laco47
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pemar. 31. 7. 2023 05:48

Rozebrat, složit, utáhnout.
pemar.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Kulikk 31. 7. 2023 14:33

Laco47 píše:Mam dojem ze to moze byt uvolnena zakladna. Daj dole platnicku zo zakladne a ten sroub co sa tam objavi dotiahni imbusovym klucom, neviem ci je sucastou balenia, ale väcsinou byva. Pripadne daj este jedno video bez tej stativovej platnicky

Aha podívám se a zkusím, díky.

pemar: Nevím jak "rozebrat" (jak to myslíte) předpokládám že tak jak Laco47
Kulikk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pemar. 31. 7. 2023 14:38

Rozebrat, co se rozebrat dá, pak složit a hlavně pořádně utáhnout ty části, které se nemají hýbat. Ono se to často různě kříží nebo to správně nepasuje. Nedotažený šroub může být jenom jeden z problémů. Vrch hlavy by se neměl vůbec viklat, jen může klesnout, pokud na něj dám těžkou sestavu.
pemar.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Kulikk 31. 7. 2023 22:40

Díky zkusil jsem to utáhnout a šlo to, už se to nekýve.... vodováha na destičce není úplně v rovině, ale možná mám jen nerovnou podlahu, nebo byla celá koule trochu vychýlená, každopádně už se to neviklá. Díky. Už jsem se bál že to budu muset reklamovat.
Kulikk
Kolemjdoucí