Ahojte,
som zacinajuci amater, no fotografovanie ma celkom bavi. Rad by som si kupil nejaky blesk urceny skor na ucenie (momentalne pren nemam specialne vyuzitie). Viem a vela krat som cital, ze na Canon patri Canon, ale 250eur za 430EX II mi pride dost. Dokazem to zaplatit, ale mam aj ine vydavky a preto som sa zacal obzerat po cinskych alternativach. Zo vsetkych ma najviac zaujal blesk Pixel Mago GN65 ktory sa da na ebay zohnat za nejakych 80$.
http://www.4studio.cz/recenze-blesk-pix ... l-ii-a-hss
Alternativa je napriklad Yongnuo YN600EX-RT za nejakych 110eur, pripadne lacnejsi YN568EX za nejakych 90eur. Tam je ale rozdiel v cene relativne maly a asi by som siel radsej do 600.
Najviac sa mi ale pozdava ten Pixel Mago. Hlavne kvoli cene, ale podla recenzii vyzera vyborne a jedine problemy vidim v zamku patice ktory ma udajne trochu volu (mozno problem recenzovaneho kusu, neviem) a nekompatibilitu s odpalovacmi inej znacky (Pixel su ale udajne kvalitne). Na blesk nemam specialne poziadavky, no rozhodne musi podporovat HSS a tiez ocakavam plnu kompatibilitu s fotoaparatom. Aky je vas nazor, pripadne skusenosti ?
Dakujem