Nissin i40

Diskuze o libovolném příslušenství k digitálním fotoaparátům

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 16. 1. 2015 09:59

Máte už někdo praktické zkušenosti s Nissinem i40? Co jsem teď hledal na netu, tak to vypadá na hodně slušný blesk na ty rozměry. Docela by se mi to líbilo jako řešení k bezzrcadlovce na hory, když už chci tahat blesk...
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod spaspa 16. 1. 2015 15:27

tiez sa mi to zda dobre riesenie, uvazujem s tym do mesta pre portrety + hory.
objednal som si ho tento tyzden, mal by prist 21.1.
spaspa
Návštěvník

Odeslat příspěvekod spaspa 24. 1. 2015 15:06

Lukas, uvodne dojmy velmi pozitivne. meranie cez objektiv velmi solidne, kompenzoval som max 0,5 EV - to je asi jedina slabina ze kompenzacia je na tele blesku iba po 0,5 EV. vykon v interieri zatial v pohode, aj cez dodavany softbox o plafon

rozmery boli pre mna prekvapujuco male - na fotkach posobil blesk o nieco vacsi ako v skutocnosti je. hmotnost velmi dobra - a7 + 55 f1.8 alebo 35 f2.8 robi v rukach rovnaky dojem s bleskom aj bez blesku.

mechanicke ovladanie sa mi paci viac ako ovladanie pomocou displeja - je to rychle, pohotove - mozes si to prednadstavit... u mna velka spokojnost a vrelo odporucam
spaspa
Návštěvník

Odeslat příspěvekod metyn 24. 1. 2015 19:51

já mam take naň ho spadené, enom čekám na grajcary, myslím, že začátkem ůnora do teho vletím , dík za první info, Meta
metyn
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 25. 1. 2015 07:18

spaspa píše:tiez sa mi to zda dobre riesenie, uvazujem s tym do mesta pre portrety + hory.
objednal som si ho tento tyzden, mal by prist 21.1.

Odkial si ho kupoval ?
landov
Expert

Odeslat příspěvekod spaspa 25. 1. 2015 09:28

Oehling
spaspa
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 25. 1. 2015 11:49

zacinam o nom vazne uvazovat...tie rozmery a hmotnost su lakave. Napr. ako pohotovostny blesk na fill in sa da tahat so sebou v brasni v podstate stale.
landov
Expert

Odeslat příspěvekod spaspa 25. 1. 2015 14:09

tiez som to tak videl. fill in ktory moze byt po ruke ked ho potrebujes + ttl ako bonus
spaspa
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 25. 1. 2015 15:36

tak tak...len najprv musim pockat na Nikon D7200 (aby som mal kde blesk nasadit) :-) Svoje D7100 aj D90 som nedavno poslal do sveta...
landov
Expert

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 26. 1. 2015 10:58

Díky moc za info. Taky ho asi pořídim - zatim to nevypadá, že by se měla objevit nějaký "značková" alternativa a zatímco u zrcadlovky mi větší blesk nevadí, tak k Sony A7 by velký blesk na tahání zrušil většinu výhod A7mičky.

Akorát asi teda počkám tak na konec únor/březen, kdy zase bude víc akcí na horách, kde budu fotit, kdyby se náhodou do té doby objevilo ještě něco zajímavějšího :-)
lukas_highenergy.cz
Moderátor