SD karta nezapisuje

Diskuze o libovolném příslušenství k digitálním fotoaparátům

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod xbone 2. 9. 2014 23:53

Zdravím, stalo se vám, že fotky nebyly zapsány na kartu? Stalo se mi to poprvé a docela mě to vyděsilo. Posledních 20 nebo 25 snímků se prostě nezapsalo. Naštěstí fotografie nebyly prioritní, ale při zakázce by mě asi odvezli. 8-S 8-S 8-S
Fotím 5D II, karta je Pretec 567x64GB. Foťák mám tak 3 roky a kartu taky tak nějak. Formátu ji po každém focení. Chybu ve foťáku nikdy neházela.
Nemáte někdy zkušenosti, je nějaá cesta co s kartou provést aby na ni byl spoleh nebo ji rovnou můžu hodit do koše.
Dík
Naposledy upravil xbone dne 3. 9. 2014 09:31, celkově upraveno 1
xbone
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Fryw 3. 9. 2014 05:52

Zdravím. Bohužel nepotěším. V tomto směru mám s SD, micro SD, usb flash negativní zkušenosti. Pokud se něco takového začalo byť sporadicky projevovat, paměťové medium jsem už radši nepoužíval k ničemu důležitému.
Mám třeba takovou zkušenost, že micro SD karta v mobilu odmítala zápis, čtení šlo. Pak nešlo ani čtení. Dal jsem ji do jiného přístroje, format a třeba čtyři měsíce bez problémů. Pak čtení i zápis sice probíhal bez chybových hlášek a v normálním čase, ale načítaly se mi v galerii jen poloviny snímků atd, a nakonec microSD přestala fungovat i v jiných přístrojích kde problém nebyl. Tohle hraní trvalo několik měsíců než zdechla totálně. S USB flash diskem podobně.... Když k tomu přiřadím zkušenosti kamarádů, jsou vesměs podobné.
Teď bych už nijakou velkou sumu do těchto médií po těchto zkušenostech nenarval a beru běžné "supermarketové značky" (samsung, a data, kingstone atd...) v případě SD karet 8 gb C10. Mám jich několik, jsou levné a při prvním náznaku něčeho podobného vyhazuji.
Toť má zkušenost. Nejspíš jsem tě nepotěšil a doufám, že někdo napíše něco pozitivního co by nám mohlo ušetřit trošku peněz.
Fryw
Návštěvník

Odeslat příspěvekod karf 3. 9. 2014 06:19

SD karta by měla mít na straně posuvný jezdec - zámek zápisu. Je vymyšlený tak, že se při zasouvání do slotu může "samovolně" přesunout do polohy kdy je zápis zakázán. Zvlášť pokud chodí hodně volně :-/
karf
Návštěvník

Odeslat příspěvekod T-Lama 3. 9. 2014 06:42

Jestli se jedná o Pretec, tak si prostě kup jinou a tuhle zahoď, ušetříš si spoustu času a nervů. ;)
T-Lama
Návštěvník

Odeslat příspěvekod martin79 3. 9. 2014 06:53

Ze resis nejakou kartu za par stovek.....
martin79
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fryw 3. 9. 2014 07:05

Já to taky řešil, tím jsem zjistil že to řeší spousta lidí. Problémy jsou bez ohledu na pořizovací cenu. Je to spotřebák...
Fryw
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cport 3. 9. 2014 08:06

Ja mam naopak dobrou zkusenost s lepsima kartama - Sandisk Extreme (Pro).
cport
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fryw 3. 9. 2014 08:37

Mě odešlo 5 takovýchto médií. 2x USB flash ( adata, kingstone), 1x mini SD (SanDisk) , 1x micro (už nevím) a 1x SD....ale ne jako na běžícím pásu. Bylo to v horizontu několika let...
Fryw
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 3. 9. 2014 09:04

5D2 fotí na SD karty?
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod xbone 3. 9. 2014 09:31

omlouvám se to sem trochu nemyslela, když jsem to v noci psala "o)
xbone
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Melancholický Trol 3. 9. 2014 10:47

Vždycky jsem si kupoval Kingstony (disky, paměti, karty i flešky), mechanické provedení v pořádku, poruchy veskrze žádné. (Kvůli politice firmy jsem s tím přestal.)
Nedávno jsem si nechal doporučit v obchodě Sandisk, že prý je na ně míň reklamací, než na Kingston a moc tomu nevěřím. Podívám se doma, které přesně to jsou, ale myslím, že 2 kusy 8GB s 40MB\s a nějaké 2 kusy 16GB ještě rychlejší, ověřený prodejce, cena nadprůměrná a stejne jsou ty karty z nekvalitních plastů, co se ohýbají a praskají. Po několika měsících jsou v horším stavu, než 3 roky starý Kingston, co má nalítáno desítky hodin a hromadu vysunutí\zasunutí.
Čekám, že vydrží dalších několik měsíců a potom se jednoduše zlomí. Uvidíme, jestli to pokrývá Lifetime warranty...
Melancholický Trol
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tomasotc 4. 9. 2014 07:28

No, ja mam 2x Lexar 32GB 100x a 2x Lexar Gold 32GB a naprosta spokojenost hlavne s mechanickym provedenim, ale ani jednu chybu pri cteni/zapisu jsem "nepotkal"...
tomasotc
Návštěvník

Odeslat příspěvekod xbone 4. 9. 2014 10:49

A nemůže to ovlivnit třeba to že karta je 64 gb? Mám 8 i 16 gb a nikdy žádný problém.
xbone
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod blacksquare 4. 9. 2014 11:48

Je to prostě smůla, ale děje se to.

Pokud fotím něco důležitého, raději si vezmu několik menších karet (vesměs 4 nebo 8GB), těch pár sekund na výměnu mě nezabije. Nerad bych znovu zažil šok, když jsem dal do čtečky 32GB SD kartu starou 2 měsíce a systém nahlásil, že není naformátovaná. Za několik hodin práce jsem většinu fotek obnovil, ale nic příjemného.
blacksquare
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar 4. 9. 2014 20:01

Mám 2 SanDisk Extreme 32 GB, fotím současně na obě, jedna je jako záloha - že by odešly obě, to se mi zatím nestalo,
pemar
Expert

Další stránka