Kouř z Canon 580 EX II

Diskuze o libovolném příslušenství k digitálním fotoaparátům

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Callgaro 28. 5. 2014 13:37

My takhle od boku přijdou ty expoziční hodnoty celkem vražda, tam o nějakém přirozeném světle asi moc řeč není co? Předpokládám odraz od stropu, takže blesk jel na celkem solidní výkon aby to celý pokryl.
Callgaro
Návštěvník

Odeslat příspěvekod beny1 28. 5. 2014 15:56

Na nic jsem nečekal a blesk rozebral. Po pravdě mě udivilo, že vnitřek očouzený není. Je chycené jen to venkovní plexi a ještě z venku. Uvnitř je pod výbojkou trošku "mlžno".
Testnul jsem blesk v manuálu. Při nastavení na nejmenší výkon jsem nacvakal snad 40 fotek za sebou a v pohodě. Při testu na největší výkon hned po první výstřelu kouř.
Odpovím na předešlý komentář - hlava blesku byla na 45 stupňů s odrazem o bílou destičku. Tedy je v tomto případě automaticky řízen výkon blesku? Foceno bylo na zahradě, u fotek s a bez blesku (se stejnými exp. hodnotami) byl rozdíl v expozici +0,5, tedy si nemyslím, že by jel blesk na velký výkon, ale pokud tomu tak je dá si to vysvětlit.
Připojím galerku s rozebraným bleskem a s viditelným kouřem.

http://www.pocasinakladne.cz/photo/#Alb ... 426c65736b
beny1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tomkuklik 28. 5. 2014 19:12

To vypadá, jako by se odpařoval ten plast zvenku :shock:
Mám 580EX a 430EX a sklo čisté.
tomkuklik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ltokar 28. 5. 2014 20:56

Je aj ten plast horuci ? Lebo toto vyzera, ze zvonku je na tom plaste nieco, co sa odparuje, nieco co tam nepatri, hmm. Nejaky krem, alebo tak :D
A30, S45, Ixus, FZ18, K-x, E-PL1, Stylus 1, K-5iis, E-M10
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod beny1 28. 5. 2014 21:00

Je to horký, jako prase. A žádnej krém na opalování, fakt ne ... :-) Ještě že se dá koupit ten přední díl, doufám že i u AHW. Ze Států se mě fakt nechce ...
beny1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod T-Lama 29. 5. 2014 08:35

Udělá to samé ikdyž je výbojka dál od toho předního "sklíčka"?
(pokud chápu správně, u Canonu to zoomuje pohybem výbojky dopředu a dozadu..)
T-Lama
Návštěvník

Odeslat příspěvekod beny1 29. 5. 2014 18:47

Udělá to ikdyž je výbojka vpředu i vzadu. Udělá to ikdyž to je první fotka dne, tedy když není hlava vůbec ohřátá.
beny1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tomkuklik 29. 5. 2014 20:20

Ještě mě napadlo, jestli to kouří i s demontovaným plexi.
Pokud ne, tak bych řekl, že to už začouzené a špinavé plexi prostě část světla pohltí a to se změní na teplo. Ale jak došlo k tomu prvnímu zahoření, to mě hlava nebere.
tomkuklik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod chlapcisko 3. 6. 2014 13:32

beny1 píše:Nastavení blesku bylo v automatu, v exteriéru za polojasného počasí ....Venkovní použití pro prosvětlení do protisvětla.

beny1 píše:hlava blesku byla na 45 stupňů s odrazem o bílou destičku....Foceno bylo na zahradě

Aký má význam páliť vonku bleskom do neba?
chlapcisko
Návštěvník

Odeslat příspěvekod beny1 3. 6. 2014 13:49

45 stupňů proti bílé destičce není přeci "blesk do neba".
beny1
Kolemjdoucí

Předchozí stránka