od wikxzen 5. 2. 2019 15:14
Everyday Backpack je hlavně městský batoh, který si vemeš na záda a jdeš s ním max. třeba hodinu až dvě k místu určení (a jedeš tam buď kole nebo MHD spoji).
Mám PD Everyday Backpack 20L verzi - na čistě klasickou turistiku po horách (např. Beskydy, Jeseník, Nízké Tatry) bych jej až tak nedoporučil (prázdný váží necelé 2 kg). Ačkoliv se tím na řadě propagačních fotografií (FB) hodně prezentuje. Odvětrávání mezi batohem a mými zády není moc dobré a po pár kilometrech do strmého kopce už cítím "horko". Platí hlavně pro jarní, letní a teplé podzimy.
V podstatě se do něj dá narvat vše co mám v podpise od Fuji +blesk +MacBook Pro 15"+ externí disk + menší stativ + drobnosti jako kabely, baterie, popruhy. Nicméně jsem k takové situaci naštěstí nebyl nikdy donucen, ale na zádech to pro krátké chůze je docela snesitelné - ramenní popruhy jsou příjemné.
Do batohu jsem si ještě přikoupil další dvě přihrádky pro lepší "rozparcelování" prostoru pro jednotlivé věci.
Mám ten batoh hlavně do práce, kde mám krabičku s obědem, svačinu a ovoce, Macbook Pro 15", csc fotoaparát se dvěma pevnými skly, a všelijaké běžné drobnosti. Zůstává mi tam cca třetina volného prostoru pro huňatý svetr či několik triček nebo mikinu nebo několik měnších knih, anebo tenisky, prostě prostor pro čistě netechnické věci.
Fotoaparát a objektivy vyndávám právě z té boční strany a přitom jej nesundávám zcela z ramen. Nestalo se mi ještě, že by mi něco vypadlo, ale taky si dávám záležet na tom, abych ty věci měl umístěné správně. Přihrádky se dají vždy přenastavit tak, aby se nic nehýbalo uvnitř a bylo to v bezpečí atp.
Baťoh už má za sebou řadu velkých lijáků či dešťů se sněhem. A všechna místa uvnitř jsou vždy suchá. Překvapilo mě, že ač mám černou verzi, tak ve velkých vedrech a za jasného přímého sluníčka po několik hodin chůze po městě či v přírodě, nedochází k dramatickému zvýšení teploty uvnitř a čokoládové oplatky jsou stále "v pevném skupenství". Optika i foťák jsou vyloženě studené až vlažné. Nicméně, jak jsem psal výše, odvětrávání mezi zády a zadní částí batohu není dobré.