Přenosný "aťas"

Diskuze o libovolném příslušenství k digitálním fotoaparátům

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Mikeczcz 31. 3. 2014 12:52

Mě zajímá nějaká dlouhodobá spolehlivost toho odpalovače jestli je to 100/100 nebo 99/100 nebo jak ... zajímá mě i kvalita zpracování, ale to by mělo být podle recenzí ok. Pak mě budou zajímat jednotlivé módy odpalování i s SB-900 při TTL, to už tady naznačoval Petr Luňák. Taky by mě zajímal dosah indoor - za rohem, za oknem atd.
Mikeczcz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 31. 3. 2014 13:05

Používám http://www.phototools.cz/radiovy-odpalo ... l/d-70423/ akorát koupený na eBay za cca 30USD za sadu odpalovače a 3 přijímačů. Funguje spolehlivě, ale je to to nejlevnější, takže to umí opravdu jen opálit blesky... Jinak když bys ho bral, tak jsou dvě verze lišící se tím, jestli mají kruhový držák na příslušenství (viz odkaz) nebo ho nemají. Osobně sem vzal ty bez, protože to je fakt levnej šunt a nechci vědět, co by se stalo, když bych na to něco přidělal :-D
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod Mikeczcz 31. 3. 2014 13:42

Díky lukáši, zatím to vypadá na to "origo" yonguo :D
Mikeczcz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Němec Jan 31. 3. 2014 13:50

Kvalitu zpracování či dlouhodobou spolehlivost bych za ty peníze, co to stojí, prostě neřešil.

Odpalovače používám cca 2 roky bez problému, mechanicky bída, ale funguje to. Dosah venku cca 15-20m, v interiéru problémy nemám.

Blesky mám taky 560II a jeden ze tří po roce a půl umřel. Na druhou stranu občas focení v dešti a nějaký ten pád :)

Tohle čínský vybavení se prostě používat dá, zvlášť pokud člověk neřeší TTL apod.
Němec Jan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mikeczcz 31. 3. 2014 14:08

Tak rok a půl v drsných podmínkách je pro mě úplně ok. Za ty prachy ...

Bez TTL se obejdu to mám na reportáž na SB-900 a při nějakém aranžovaném focení si to člověk stejně nejlíp nastaví sám.
Mikeczcz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Janovsky 31. 3. 2014 14:21

Mikecz:
dosah ti zkusím večer. Jinak, pokud to nemáš daleko do Dejvic, tak dej vědět, mohu jít někdy domů později a můžeš si to prostudovat a odzkoušet naživo i se svým strojem.
Ondrej Janovsky
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mikeczcz 31. 3. 2014 14:25

Mám školu na žižkově, takže dejvice jsou pro mě OK. Mám taky ND7000, takže ti budu věřit :)

-- 31. 3. 2014 13:50 --

Jenom mě tak napadá ještě, kde jsi to kupoval? :)
Mikeczcz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Janovsky 31. 3. 2014 15:43

Tady http://www.ebay.com/itm/281184548833?ss ... 1497.l2649

Měl jsem kliku a celníci to nezadrželi.
Ondrej Janovsky
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Janovsky 31. 3. 2014 18:44

1. dosah YN560 III a RF603N II varianta N3 - 31 kroků, vzdálennost cca. 24-27m - odpaly bez problemů, blesk byl zarohem za zdí v místnosti, druhý odpalovač na konci zahrady.
Pokud jsem schoval odpalovač za záda, tudíž břicho 100kg cvalíka, pak někdy odpálil, někdy ne. Ale moje břicho je občas problém pro telefon za pasem na jedné straně a handsfree v uchu na straně druhé a Bluetooth se může zbláznit.

2. dosah RF603 NII na RF603 II je stejný.

3. RF603 jako dálková spoušť - ano, v mé sadě 2 ks byl i kablík JACK 3,5 - a koncovka jdoucí zasunout do N7000 - zásuvka označená jako GPS a symbol spoušti. Funguje jak má.

4. Bezproblémový synchronizační čas je 1/320 s N7000.

-------------------------------------------

sada stativ a hlava pro deštník a blesk - mám ji krátce a dnes jsem dotáhnul šroub na zajištění na stativu a z plastu se vyrval člen se závitem. Je to fórové, ale nějaká matka z vnitřní strany by to mohla zachránit.
Ondrej Janovsky
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tor47h 31. 3. 2014 20:08

Řeším teď podobný problém a chtěl bych se zeptat majitelů, jestli se ten číňan dá odpálit jako slave přes CLS. Měl jsem dvě sb-600 a jedna odešla, hledám nějakou levnou náhradu a pro občasné blejsknutí se mi nechce pořizovat odpalovače ...
Díky !
tor47h
Návštěvník

Odeslat příspěvekod T-Lama 31. 3. 2014 22:15

Ondrej Janovsky: Ohledně 603 jako spouště, funguje Ti zaostření po namáčknutí odpalovače do půlky? Mně se to i bez namáčknutí chová, jako by bylo do půlky sepnuto furt, takže musím mít nastavené kontinuální zaostření, pokud chci, aby to něco dělalo. Při plném domáčknutí spíná bez problémů, jen to ostření... :-|
T-Lama
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Janovsky 1. 4. 2014 10:23

T-Lama píše:Ondrej Janovsky: Ohledně 603 jako spouště, funguje Ti zaostření po namáčknutí odpalovače do půlky? ..... :-|

Potvrzuji, chodí - na namáčknutí zaostří, na domáčknutí vyfotí. Nemáš nastavenou spoušť ve foťáku tak, že by se to ovlivňovalo?

-- 1. 4. 2014 09:25 --

tor47h píše:Řeším teď podobný problém a chtěl bych se zeptat majitelů, jestli se ten číňan dá odpálit jako slave přes CLS ....
Díky !

Zábleskem ho odpálíš, má dokonce dva režimy, jeden co ignoruje měřící předblesk. Ale parametry se nepřenáší a TTL neumí, je to manuál. Tedy, pokud se nepletu, mám ho jen druhý den.
Ondrej Janovsky
Návštěvník

Odeslat příspěvekod T-Lama 1. 4. 2014 16:27

Nic jinak nastaveného nemám, je to nějaký zvláštní úkaz. Odpalovač korektně spíná, kabel vedoucí do foťáku při spojení kontaktů taky dělá, to co má, ale dohromady to prostě nefachá. :D
Ještě jsem si říkal, jestli tam není nějaký problém v rozdílném zapojení Olympus vs Canon/Nikon, ale podle všeho je to stejné pro všechny. Asi to prostě budu používat s manuálním zaostřením a hotovo.
T-Lama
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mikeczcz 1. 4. 2014 17:57

No pokud se bavíme o tom samém tak ta 603 má několik verzí podle toho na jaký foťák pasuje jako spoušť.
Mikeczcz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod T-Lama 2. 4. 2014 07:33

Jentže ty verze toho odpalovače jsou jen dvě (tedy původní verze 603, pak by měly být ještě dvě 603 II), jedna pro Canon a druhá pro Nikon, liší se pouze rozložením kontaktů na patici. Mám obě verze. To, že je asi 5 různých variant balení spouště, je dáno pouze přiloženým kabelem.
Nicméně nemaje CaNikon, objednal jsem si kabel s konkrétním konektorem pro můj stroj, co má na opačném konci 2.5mm jack.
T-Lama
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka