SB-700

Diskuze o libovolném příslušenství k digitálním fotoaparátům

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Luksík 24. 11. 2013 16:23

Zdravím :)

poslední dobou mě trošku zlobí blesk SB-700. Nechce totiž bleskat. Lépe řečeno jednou bleskne, podruhé zas ne. Většinou když ho vypnu a zapnu nebo vydělám ze sáňek pro blesk, tak začne fungovat, pak zas přestane. Používám ho většinou v režimu TTL s Nikonem D3100. V manuálním režimu to nedělá.
Nevíte v čem může být problém?
Luksík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kodis 24. 11. 2013 18:09

Měl jsme podobný problém na D5000.. Blýskal pořád, ale někdy ulétlo TTL. Důvodem bylo špatné upevnění blesku v sáňkách (někdy se informace mezi bleskem a tělem přenášeli a někdy ne - pouze odpal přes středový kontakt..), takže jsem lehce přihnul sáňky na těle a od té doby vše ok.. Ale mě teda bleskal pořád (akorát špatně), tak nevím, jestli to bude stejná závada..
kodis
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ilja2001 29. 11. 2013 10:22

Mi se stávalo občas něco podobného u SB-600, mohly za to lehce špinavé kontakty v sáňkách na foťáku. Byl na nich takový tenký film nečistot a blesk neměl dobrý kontakt. Pomohlo vyčištění.
ilja2001
Návštěvník

Odeslat příspěvekod qudsia 2. 1. 2015 08:50

Tak opraveno, pokud byste někdo po pádu Yongnua řešil stejný problém, tak stačilo nakonec rozebrat spodní patici a porovnat pružinky ke kontaktům. asi se to pádem nějak posunulo...
sara
qudsia
Kolemjdoucí