Metz AF50-1 zmena FW

Diskuze o libovolném příslušenství k digitálním fotoaparátům

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod qwerts 25. 9. 2013 10:34

Napadla me takova blaznovina, mam blesk viz nazev, ale ve verzi pro Pentax, tento blesk umoznuje flashovani fw... no jelikoz ted mam nikon, myslite ze je realne preflashovat to na nikon verzi? jsou rozdily jen v softwaru, nebo tam bude i jiny hw? nechce se mi ten blesk umrtvit :D
qwerts
Návštěvník

Odeslat příspěvekod revell 25. 9. 2013 12:06

myslim, ze by to mohlo fungovat (jako slave), protoze soucastky budou s nejvetsi pravdepodobnosti identicke jenom patice logicky jina.

Zkus to a dej vedet, ale doufam, ze ho neodrovnas. Jeste me napada, ze by tam mohla byt sofwarova ochrana, aby si tam uzivatel nenahral spatnou verzi (N,C,S..).
revell
Návštěvník

Odeslat příspěvekod qwerts 25. 9. 2013 14:19

k te SW ochrane, me napadlo stahnout FW Nikonu a prejmenovat soubory tak, jak je ma Pentax verze, zatim jsem napsal na podporu Metz (v CR Hama), ale to bylo asi zbytecne protoze mi urcite napisou ze to nejde.

edit: prave ze odrovnat se mi ho moc nechce :D on funguje uplne normalne, jde ho i odpalovat internim, jen nefunguje ttl
qwerts
Návštěvník

Odeslat příspěvekod qwerts 25. 9. 2013 17:46

Tak jsem to preflashnul tak ze jsem mu podstrcil nikoni data do pentaxiho updatovaciho programku, vysledek je takovy ze kdyz vyfotim snimek tak blesk nebleska vybojkou, ale sviti prisvetlovaci AF lampou :D i kdyz bliknu tlacitkem na blesku, tak se rozsviti af lampa :D
flashnul jsem tam z5 pentax a uz zase blyska :D
qwerts
Návštěvník

Odeslat příspěvekod revell 25. 9. 2013 22:03

za zkousku to stalo :)
revell
Návštěvník