Pomoc s výběrem brašny, Canon EOS 700D

Diskuze o libovolném příslušenství k digitálním fotoaparátům

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod cross182 6. 9. 2013 07:30

Zdravím,

máte prosím nějaké tipy na brašnu? Jde o foťák Canon 700D s objektivem (EF-S 18-135mm IS STM).
Je to moje první zrcadlovka, tak bych si rád nechal poradit od zkušenějších, aby tam foťák dobře seděl. Pokud se to vleze cenově do 1000Kč, budu rád. Pokud máte na doporučení něco dražšího, co by bylo moudřejší koupit, určitě se o to prosím podělte.
Prozatím bude stačit, aby se tam vlezlo tělo s tímto jedním objektivem, neplánuju v nejbližší době kupovat další.

+ Doporučujete zakoupit spíše SDHC kartu, než klasickou SD?
Děkuji.
cross182
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Daf 6. 9. 2013 09:26

Pokud v nejbližší době neplánuješ další objektiv, bude ideální pistolové pouzdro. Doporučil bych Tamtac digital zoom 4.
Daf
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cross182 6. 9. 2013 09:37

Díky, přesně něco takového jsem měl na mysli :)
Navíc se dá toto pouzdro prý případně rozšířit o další pouzdra na objektivy.

V kompatibilitě jsem EOS 700D nenašel, ale jsou tam předešlé modely - předpokládám, že tělo mají stejné / podobné, takže se tam vleze i 700D.

Pokud máte ještě někdo další tipy, podělte se prosím :)
Děkuji.
cross182
Návštěvník

Odeslat příspěvekod golem2 6. 9. 2013 09:48

Nekupuj si brašňu tesne na jedno telo a objektív, lebo o rok zistíš, že ti priestorovo nestačí, ale väčšiu, aby sa ti tam zmestilo prípadné ďalšie príslušenstvo (filtre, čistenie na optiku, batérie, osobné doklady, kľúče a pod) prípadne ďalší objektív.
Canon 6D, 17-40, 24-105,70-200/2,8,100/2,8 IS,
golem2
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Daf 6. 9. 2013 09:58

Konkrétně k této brašně nejde přidělat pouzdro s objektivem protože má postranní kapsičky místo pásků na připevnění pouzdra s objektivem. To bys musel mít digital zoom 7 ale to je zase pro foťák s bateriovým gripem. Takže bude zbytečně velká.
Možná ideální bude Lowepro Toploader Zoom 50 AW ke které se dají přidělat pouzdra s objektivem. Vyžaduješ-li to.

-- 6. 9. 2013 11:10 --

golem2: Ideální je samozřejmě mít fotobatoh, nebo na fotobrašnu na širší vybavení. Ale mě třeba vyhovuje i v tomto případě mít alternativu pro situace kdy chci vzít jen foťák s nasazeným záklaďákem a nechci tahat celou objemnou fotovýbavu, nebo mít možnost při lezení po horách přidělat takové pouzdro s foťákem na bederní pás batohu. Takže já bych doporučil nyní koupit pistoli a až časem přikoupit brašnu potřebnou na celou fotovýbavu.
Daf
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cross182 6. 9. 2013 10:13

golem: Ta první zmíněná brašna místo na drobnosti má. Ale větší brašnu fakt nechci - vím, že delší dobu nebudu žádný objektiv přikupovat, takže se nechci zbytečně tahat s velkou brašnou s nevyužitým místem (navíc by se za tu dobu zbytečně opotřebovávala). Pokud bych tedy přikoupil objektivy, koupil bych i novou brašnu / řešil to jiným způsobem. Ale ta poznámka ohledně osobních dokladů, klíčů, atd., je dobrá, díky :)

Daf: K Lowepro mám důvěru (už jsem měl od nich pouzdra na předešlé dva foťáky - digitál a UZ). Ale ty plastové skoby mě trochu zneklidňují :-\
cross182
Návštěvník

Odeslat příspěvekod golem2 6. 9. 2013 10:26

Daf. Ano ja mám batoh, 2 rôzne veľké brašny a pištolovú brašnu. Použijem tú ktorá mi na to čo beriem veľkosťou vyhovuje. Nemyslel som že by si mal kúpiť brašnu XXXL, ale iba o číslo väčšiu. Ale je to ako so statívmi, až ten druhý je ten pravý. A rozhodne by som vyberal v obchode kde si môžem vyskúšať ako mi tam fotoaparát pasuje.
Canon 6D, 17-40, 24-105,70-200/2,8,100/2,8 IS,
golem2
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Daf 6. 9. 2013 10:28

Měl jsem Pouzdro od Lowepro teď mám ten zmíněný Tamrac. Tamrac má spoustu kapsiček na drobné příslušenstvý i doklady. Ale jinak s plastovýmy skobami u Lowepro jsem nikdy neměl problém.
Daf
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cross182 6. 9. 2013 10:35

golem2: Plánuju brašnu nejdříve vyzkoušet - jen chci zjistit prvně tipy, pak si zjistím, v jakých prodejnách jsou dostupné a půjdu to vyzkoušet :)
Daf: Dobře, díky moc :)
cross182
Návštěvník

Odeslat příspěvekod reign 6. 9. 2013 10:51

mně se líbí "civilní" design, takže lowepro messenger, nebo passport sling
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cross182 6. 9. 2013 11:06

reign: Hmm, to vypadá taky jako dobrá volba - možná i lepší, aby okolí nevědělo, že tam něco takového nesu. Ale jak je to s uchycením? Máš model, kde máš uchycený přístroj podobně jako v těch pistolových pouzdrech? Tzn. že je to vytvarované tak, abys tam foťák (nejlépe i s nasazeným objektivem, rovnou zasunul?
cross182
Návštěvník

Odeslat příspěvekod revell 6. 9. 2013 11:21

Lowepro byla moje Prvni brasna ... vesel se do ni fotak a 1 objektiv, ono rozdil v romerech uz neni moc velky (oproti jen pro telo+objektiv), ale dal jsem ho sestre, protoze jsem ho nepouzival.

Osobne, jak uz rekli ostatni, bud o trosku vetsi nebo tu pistolovou (ale u te opravdu nevidim velke usetreni mista oproti "klasice" , navic tam je o trochu vice mista, takze tam muzes mit tenkou plastenku pro sebe).

Prodavaji se brasny s integrovanou plastenkou proti desti. Jinak osobne, co je asi pro me nejdulezitejsi aspekt vedle prakticnosti, aby ta prasna na sebe upozornovala - tudiz velkym napisum Canon Nikon Sony se usmeju a pak z toho vyleze 600D+ 18-55 ), z toho jsem uz nastesti vyrosl z velkeho napisu Adidas na hrudi ;-)

- Ja mam jeden batoh Vanguard, ktery mi dala pritelkyne (deleny, spodni cast pro fotak v horni muzu dat i tele, ale vice uz tam toho moc nedam), asi kdyby mi ho nedala, tak bych jeste doted premyslel, ktery vybrat :)

- druhy Crumpler- brasna pres rameno, ale je nenapadny a nikoho moc nenapadne, co v nem je. Dam do neho telo + 2 objektivy, blesk a jeste tam ma misto 5x10 cm na penezenku/vodu/klice/nabijecku/krem na opalovani atd.

Jinak nekdy bravam svou prvni zrcadlovku na vylety a dam ji treba jen do batohu a obalim rucnikem. :-[
revell
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cross182 6. 9. 2013 11:31

Zaujala mě myšlenka koupit "civilní" brašnu přes rameno, protože sám ji běžně nosím (myslím tím obyčejnou brašnu, batohy nenosím). Je v ní foťák v dostatečném bezpečí? Hlavně tedy při pokládání brašny na zem + jestli ve vhodné brašně příliš "nelítá".

Můžeš mi prosím napsat model toho Crumpleru, který máš?
cross182
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Daf 6. 9. 2013 12:24

Když brašnu budeš pokládat tak se nic nestane, ale co když ti ta brašna spadne? Já používám tuhle brašnu http://www.oehling.cz/lowepro-pro-messenger-160aw právě pro to, že vypadá civilně. Pokud do ní dáš foťák se seťákem je tam ještě dost místa i na osobní věci popř. další dva objektivy.
Daf
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cross182 6. 9. 2013 12:30

Daf: Ta vypadá pěkně, ale už je bohužel dost mimo rozpočet. Nicméně něco takového v levnější variantě (nemusí být tak prostorná) by se mi rozhodně líbilo.

EDIT: Tady ten zmiňovaný Messenger vypadá fajn http://www.oehling.cz/lowepro-exchange- ... 1377873952
Případně ještě http://www.oehling.cz/lowepro-event-messenger-150
Nevím, která je lepší - asi ta druhá.
Naposledy upravil cross182 dne 6. 9. 2013 12:36, celkově upraveno 1
cross182
Návštěvník

Další stránka